Test

Test av Sigma 150-500mm telezoom

Vi lot oss begeistre av Sigma 120-400 mm f/4,5-5,6 DG OS APO HSM, men når man først skal kjøpe en kraftig telezoom er det fristende å legge på 1200 kroner for å nå opp til Sigma 150-500 mm f/5-6,3 DG OS APO HSM i stedet.

Riktignok er det større, tyngre, dyrere, med svakere lysstyrkle og dårligere nærgrense, men praktisk talt på alle områder er det et bedre objektiv.

Les hele testen av Sigma 150-500 mm f/5-6.3 DG OS APO HSM hos vår søsterpublikasjon Digit.no.

Mange fellestrekk
Felles for objektivene er at man med optisk bildestabilisator kan tillate seg å fotografere uten stativ under gode lysforhold og takket være HSM fokusmotor får man stille og rask autofokus og direkte manuell fokusering.

Begge objektivene dekker 35 mm brikkeformat og kan brukes på de aller fleste digitale og filmbaserte kameraer, bare med enkelte restriksjoner med noen eldre analoge kameramodeller.

Noe å være stolte av
Sigma har all grunn til å være stolte av denne supertelezoomen, ikke minst ved at de har klart å lage objektivet så prisgunstig. Oppløsningsevnen og skarpheten er bedre enn forventet og det er en stor fordel at ytelsene er stabile ved alle blendervalg og zoomposisjoner.

Også linjefortegningen og feilbrytningen av farger er svært godt korrigert, mens lystapet i hjørnene er noe kraftigere enn ønskelig, selv om 0,3 EV (dvs. 1/3 blendertrinn) er høyst akseptabelt. Om man har et kamera med APS-C bildebrikke vil denne svakheten bortfalle, pluss at man får enda lengre televirkning.Men, siden dette er et typisk "utendørs"-objektiv, hadde vi ønsket at Sigma hadde lagt litt mer jobb i å forsegle objektivet såpass at man kunne være trygg på at det tåler bruk under alle norske klimatiske forhold. Mest sannsynlig vil objektivet overleve en lett regnskur, mindre sikkert er det om det vil tåle sjøsprøyt og regn i fjæra på Stadtlandet en dag med storm i kastene. Vi syns dessuten at den fløyelsmatte overflaten er litt for "delikat" for et objektiv som er beregnet på villmark og action.

Her kan du se bilder tatt med objektivet Sigma 150-500 mm f/5-6.3 DG OS APO HSM.

Finnes ikke bedre
Når man skal bla opp 8.200 kroner vil man gjerne være sikker på at man får valuta for pengene. Om du har vært i tvil når det gjelder Sigmas 150-500 mm, kan du slappe helt av.

Vi våger den påstanden at det ikke finnes et annet objektiv med samme egenskaper og samme ytelser til en lavere pris. Objektivet leveres forresten med en tilpasset solblender, stativbrakett og nylonetui med bærerem inkludert i prisen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen