Test

Test av Sigma 120-400 mm telezoom

For mange amatører er 7.000 kroner mange penger å bruke på et objektiv, men har man natur eller sport som favorittmotiv, er det vanskelig å finne en 120-400 mm telezoom til lavere pris. Sigmas zoom har da også blitt et populært objektiv for denne brukergruppen og vi har sett nærmere på om objektivets optiske ytelser avspeiler den lave prisen, eller om man tvert i mot gjør et kupp om man velger denne telezoomen.

Les hele testen av Sigma 120-400mm f/4,5-5,6 DG OS APO HSM hos vår søsterpublikasjon Digit.no.

Lett å like
Det er lett å la seg begeistre av Sigma 120-400 mm f/4,5-5,6 DG OS APO HSM. Zoomområdet er allsidig og dekker alt fra portretter til fugler og dyr, pluss at objektivet har en nærgrense som gjør det svært anvendelig for fotografering av insekter.

Takket være en effektiv optisk bildestabilisator kan man dessuten tillate seg å fotografere uten stativ under gode lysforhold og med HSM fokusmotor er det raskt og enkelt å overstyre autofokusen.

For mange vil det avgjort være en fordel at objektivet kan brukes både på de aller fleste digitale og filmbaserte kameraer, riktignok med visse begrensninger for enkelte eldre analoge kameramodeller. At prislappen er på moderate 7.000 kroner taler også til objektivets fordel.

Sigma leverer
Disse grunnleggende spesifikasjonene er imidlertid nokså uvesentlige om ikke objektivet har optiske ytelser som harmonerer med forventningene. Langt på vei må vi konkludere med at Sigma leverer det man kan forlange av en 3,3x supertelezoom i denne prisklassen.

Oppløsningsevnen og skarpheten er upåklagelig og både linjefortegningen og feilbrytningen av farger er svært godt korrigert. Om man unngår største blenderåpning, vil heller ikke vignetteringen være noe problem.Likevel kan vi ikke dy oss for å avsløre at du får enda mer tele og enda bedre optisk kvalitet om du legger på en tusenlapp. Vår neste test omfatter nemlig Sigmas 150-500 mm f/5,-6,3 med tilnærmet de samme spesifikasjonene, dog med litt svakere lysstyrke.

Her kan du se bilder tatt med Sigma 120-400mm f/4,5_5,6 DG OS APO HSM.

Konklusjon
Det er få anmerkninger når det gjelder det eksterne konstruksjonen av Sigmas 120-400 mm, dog savner vi forseglinger mot barske klimatiske forhold og den fløyelsmatte overflaten får lett riper som gir objektivet et "slitt" utseende selv etter kort tids bruk om man ikke er forsiktig.

Prismessig er det liten grunn til å protestere. Riktignok er 7000 kroner såpass mye penger at man bør være kresen, men sett i relasjon til hva konkurrentene byr på, er prisen meget gunstig pris. Objektivet leveres med tilpasset solblender, stativbrakett og nylonetui med bærerem inkludert i prisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen