TEST: Test av SF Anytime
Test

Test av SF Anytime

Testresultater

SF Anytime

Positive ting Egen HD-seksjon, oversiktlig design, egen innlogningsfunksjon.
Negative ting Problemer med teksting, noe tynt utvalg, fungerer kun med Windows.0

Testresultater

SF Anytime

Positive ting Egen HD-seksjon, oversiktlig design, egen innlogningsfunksjon.
Negative ting Problemer med teksting, noe tynt utvalg, fungerer kun med Windows.0
Sist vi foretok test av nettløsninger for filmleie på nett var det nettopp kritikken av SF Anytime flest lesere reagerte på i kommentarene. Flere oppga at de hadde glimrende erfaringer med filmleie herfra. Vi skal innrømme at vi også har funnet noen forbedringer hos SF Anytime siden sist, men vi har fortsatt noen kritiske punkter å peke på.

Som de fleste andre fungerer SF Anytime også kun i Internet Explorer på grunn av kopisperrer på filmene. Mac- og Linuxbrukere vil derfor måtte slite om de ønsker tilgang.

Rent design
Sidene til SF Anytime har et rent design og de har fått på plass en god løsning med visning av en og en film. Derimot får du ikke særlig nyttig informasjon før du klikker deg inn på selve filmen. Spesielt skulle vi gjerne ha sett prisinformasjon så fort som mulig.


Når du klikker deg inn på filmene får du informasjon om skuespillere, lengde på filmen, når og hvor den er skapt og aldersgrense. SF Anytime gir også kort informasjon om handlingen i filmen. Noen, men langt fra alle filmene har trailer. Denne er da som oftest utekstet. Du får forøvrig heller ikke informasjon om teksting av filmen. Men du bør kunne regne med at denne er på norsk.

Grei kjøpsprosedyre
Ved kjøp får du kjapp tilgang til filmen som starter opp raskt. Kvaliteten er også god. Det oppstår derimot et problem når filmen kjøres opp i storskjerm. Da forsvinner teksten på filmene. Vi ble dermed nødt til å se filmen med netteleseren som ramme rundt om vi ville ha med tekstingen. Kanskje overkommelig når du ser engelskspråklige filmer. Derimot veldig kjedelig om du ser japanske Battle Royale eller har yngre personer i familien som skal være med å se.

Dette er et aspekt som medfører at tjenesten faller en del på terningen. Derimot har de et par momenter som trekker opp.

HD-filmer på plass
SF Anytime har som den eneste tjenesten fått på plass HD-film i sitt bibliotek. Foreløpig er det kun 12 tilgjengelige filmer, men som en sped begynnelse er det overkommelig. SF Anytime har også et system hvor du kan opprette profil og enkelt finne frem til dine kjøp. Ellers har SF Anytime ikke noe system for at du enkelt kan finne frem til aktive kjøp om du ikke vil opprette profil. I så fall må du selv søke opp filmen du har betalt for.


Utvalget hos SF Anytime er fortsatt ikke altfor imponerende. De har noen store nyheter inne, men sett opp mot vår sjekkliste har de kun to av ti. Av klassikerne har de fire av ti inne. Men det skal sies at noen godbiter har de. SF Anytime har dessuten også flere musikkfilmer, dokumentarer og musikkvideoer.

Konklusjon
Alt i alt fungerer tjenesten langt fra perfekt. Her kan de gjøres mye for å heve både selve brukergrensesnittet og fikse tekniske løsninger for å se film. Men kvaliteten på filmene er bedre enn sist vi testet og SF Anytime skal ha for at de som den første tjenesten har fått på plass film i HD.

Forrige gang fikk SF Anytime en ener i vår test. Denne gangen hever de seg til hele tre. Men for full pott er det enda langt å gå.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen