TEST: Test av Sandisk Sansa Clip
Test

Test av Sandisk Sansa Clip

Testresultater

Sandisk Sansa Clip

Positive ting God lyd, mange funksjoner, støtter ukomprimerte lydformater.
Negative ting Enkel innpakning, dårlige hodetelefoner.0

Testresultater

Sandisk Sansa Clip

Positive ting God lyd, mange funksjoner, støtter ukomprimerte lydformater.
Negative ting Enkel innpakning, dårlige hodetelefoner.0
Sandisk Sansa Clip er en av de minste spillerne på markedet. Spilleren er ikke større enn en fyrstikkeske, likevel kan den skryte av både skjerm, opptak og MP3-spiller. Men holder det i lengden?

Liten, lett og velutstyrt
Sandisk Sansa Clip er en godt utstyrt liten spiller. Spilleren har på tross av sin størrelse en liten skjerm. Skjermen har ikke plass til mye informasjon og kan ikke by på mer enn to farger, likevel gjør den nytten både for å vise menyer og for å gi deg informasjon om musikken du spiller. Foruten skjerm har spilleren et navigeringshjul foran for at du skal kunne bla i menyer og musikk. På forsiden har spilleren også en knapp for at du kjapt skal kunne ta deg tilbake til hovedmenyen i spilleren. På siden har spilleren en av/på-knapp som også fungerer for å sette på hold-funksjon. På andre siden finner du volumkontrollene.


Spilleren lades via mini-USB-inngang. Det er også via denne du overfører musikk til spilleren. Dette gjøres ganske enkelt ved å bruke spilleren som en ekstern disk og legge musikk over. Spilleren klarer selv å organisere musikken om musikken er utstyrt med informasjon om artist, album og genre. Spilleren gir deg full mulighet til å opprette egne spillelister fra musikken du legger inn.

Lett å ta med på løpeturen
I spillerens menysystem får du full tilgang til musikken du har lagt inn og du kan selvfølgelig selv velge hvordan den skal spilles av. Lyden i spilleren er meget god, dessverre gjenspeiles ikke dette i spillerens medfølgende hodetelefoner. Disse er store og klumpete og gir dessuten lite god gjengivelse av lyden. Med andre ord bør du snarest bytte ut disse om du skal ta med denne spilleren på løpetur og i størst mulig grad kunne nyte både turen og musikken.

På den positive siden følger det med en klips til spilleren slik at du med enkelhet kan feste den på klærne dine. Du er dermed ikke avhengig av noen lomme for å bruke denne spilleren. Om du ønsker det kan du også ta av denne klipsen for å gjøre spilleren enda mindre.


Spilleren har også innebygd radio og opptaksfunksjon. Radioen kan også forhåndsinnstilles slik at du enkelt kan hoppe mellom de forskjellige kanalene. Opptaksfunksjonen fungerer, men bør nok primært brukes for å ta opp korte memoarer for deg selv da lyden ikke blir den beste ved disse opptakene.

Tåler den treningsturen?
Spilleren fungerer godt og gjør nytten som trenings-MP3. Det eneste vi reagerer på er kvaliteten på selve spilleren. Den føles rett og slett litt enkel ut. Trolig vil den kunne ha lang holdbarhet om du behandler den pent, men samtidig får vi inntrykk av at det ikke skal mye risting og hopping til før den tar kvelden. Vi har ikke prøvd det selv, men vil heller ikke anbefale andre å miste denne spilleren i bakken.


Prismessig er den heller ikke blant de billigste. For en spiller med 2GB må du betale rundt 400 kroner for 4GB må du ut med 600. På den positive siden får du da en spiller som også takler musikkformatene OGG og FLAC. Dette er Sandisk nærmest alene om på dette markedet.

Konklusjon
Om du vil ha med musikk på joggeturen så vil Sandisk Sansa Clip være en god turkamerat. Du vil få tilgang på flere gode funksjoner og få god oversikt over musikken din. Spilleren kan også by på en god lydopplevelse.

Øreproppene må du derimot fortest bytte ut, og vi er usikre på om spilleren vil holde løpet ut. Den lette innpakningen står rett og slett ikke i stil med det som befinner seg på innsiden.

Takk til Digital Impuls for utlån av produkt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen