Test

Test av Samsung NV7 OPS

Digitalkamerabransjen er stadig mer presset for tiden, og feltet av produsenter tynnes sakte men sikkert ut. Det er simpelthen ikke penger å tjene på dette med mindre man klarer å havne blant de største i bransjen, eller finner seg en nisje. Nisjer som ikke er like presset som det generelle markedet blir det stadig færre av, men noen er det fremdeles, og en av dem er design. Det er her Samsung satser med sin NV-serie, som utseendet til tross også har en funksjonspakke som passer entusiaster.

Samsung NV7 OPS er først ut i Akams nye testrutine og layout, og på denne siden kan du få en oversikt over de viktigste momentene ved kameraet. Om du ønsker det kan du også lese hele testen eller hoppe direkte til konklusjonen ved hjelp av linkene på denne siden.

Les hele testen


Fysisk

Innen kameradesign har Samsung lenge gått den veien nesa peker og laget digitale kompaktkameraer som er til forveksling like alle andre. Det er det imidlertid slutt på nå, og NV-serien representerer et pent hopp fremover hva angår design, stil og byggekvalitet. Vårt testkamera denne gangen, med det klingende navnet Samsung NV7 OPS er bygget som en tanks, men stilen vil kanskje ikke falle i smak hos alle, selv om vi så absolutt liker den. Trekkene til selve kamerahuset er slanke og elegante, og kameraet er bygget i sort metall som så definitivt står for en støyt. Objektivet derimot, er alt annet enn slankt, og selv om det unektelig ser både solid og imponerende ut, så glir ikke NV7 OPS akkurat lett ned i skjortelomma på de fleste av oss. Likevel, poeng til Samsung for å tenke nytt og vågalt.


I bruk

Å bruke Samsung NV7 OPS i praksis er en blandet glede. Det er relativt godt å holde og har et vell av funksjoner, en god og klar skjerm og et nytt og innovativt knappe- og menysystem som gjør at nesten alle funksjoner - og dem er det mange av - sjelden er lengre unna enn et par-tre knappetrykk. En helt kurant bildestabilisator har det også, for bruk i situasjoner med dårlig lys og lange lukkertider. Desverre er også kameraet tregt og autofokusen frustrerende upresis og kranglevoren. I tillegg er batterikapasiteten svak, og siden man ikke kan lade batteriet utenfor kameraet er det av begrenset nytteverdi å skaffe seg et ekstrabatteri for å bøte på dette. En god makrofunksjon og hele 7x optisk zoom trekker opp, men selv om zoomområdet er stort så har man bare 11 trinn å benytte seg av, noe som er alt for lite.


Bildekvalitet

Objektivet er nok stort og imponerende ytre sett, men inni er det skuffende dårlig. Skarphet og optisk kvalitet generelt er så-som-så, og Samsung NV7 OPS er i det hele tatt plaget av mye bildestøy og dårlig bildekvalitet. Det holder til små utskrifter, men selv med sine 7 megapiksler må NV7 OPS se seg grundig slått av andre kameraer med lavere oppløsning. Mange brukere merker neppe forskjellen, og i skrivende stund får man langt bedre bildekvalitet for en tusenlapp mindre.


Oppsummering


 
  Stilig og "ny" design.
  Stort og klumpete objektiv.
 
  Solid bygget.
  Få zoomtrinn gir lite fleksibel zoom.
 
  Innovativt menysystem.
  Svak batterikapasitet.
 
  Optisk bildestabilisator.
  Temmelig tregt på det meste.
 
  God blender og bra zoomområde.
  Til tider upresis autofokus.
 
  Mange nyttige funksjoner.
  Dårlig bildekvalitet, preget av
  uskarphet og mye fargestøy.

Konklusjon


Bildegalleri


Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Samsung NV7 OPS   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen