TEST: Test av Samsung LE40A656
Test

Test av Samsung LE40A656

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung LE40A656

Positive ting Meget god bildekvalitet, Tilkoblingsmulighetene er ekstremt gode
Negative ting Fjernkontrollen kunne vært bedre0

Testresultater

Samsung LE40A656

Positive ting Meget god bildekvalitet, Tilkoblingsmulighetene er ekstremt gode
Negative ting Fjernkontrollen kunne vært bedre0
Utseendemessig er dette etter vår mening testens peneste TV. Den er holdt i sort med overganger mot dyp vinrødt.  For mange blir en TV en del av stuens totaldesign og da synes vi at denne vil gjøre det svært skarpt i så måte. Prismessig ligger den noe over de to som har teten i denne testen. Det er også det avgjørende punktet som sender den ned på en tredjeplass. Hadde ikke prisen vært såpass avgjørende i testen, ville dette vært den soleklare vinneren.

Billig fjernkontroll
Oppsettsmessig er den identisk med den andre TV-en fra Samsung. Du blir enkelt og greit geleidet gjennom hele oppsettet uten noen vesentlige ting å sette fingeren på. Fjernkontrollen er identisk med den andre samsungen i testen. Og våre kommentarer er de samme - det blir litt vel mye plast og den kan fort virke litt billig sammenliknet med Sony. Likevel skal det sies at den er enkel og god å bruke.

Tilkoblingsmessig hever Samsung listen et lite hakk i forhold til Sony og den andre Samsungen. I tillegg til at den har alle andre viktige tilkoblinger har Samsung funnet plass til en fjerde HDMI-tilkolbing. Dette gjør at du skal ha et meget avansert system med svært mange enheter for går tom for denne typen tilkobling, noe som gjør TV-en enda mer attraktiv. Vi skal heller ikke glemme USB-tilkoblingen som alltid kommer godt med.

Når vi kommer til bildekvalitet er dette også en ekstremt god skjerm. Fargehåndteringen gir de samme kommentarene som den andre TV-en fra Samsung. Hudtonene blir etter vår mening litt i overkant strukket mot rødt og her er Sony etter vår mening bedre. Når det kommer til sortnivå hever derimot Samsung listen et lite hakk og resultatet her er testens beste.

Til filmvisning er dette svært viktig og vi likte virkelig det vi fikk servert. Her er det sorte så sort at vi nesten begynner å tenke på plasma-TV-er som tradisjonelt har ledet an på dette området. Samsung A656 er på dette området usedvanlig bra. Vårt testeksemplar hadde en død piksel som var ganske irriterende, men dette er knyttet til det eksemplaret vi hadde og har ingen innvirkning på totalbedømmelsen i testen.

Konklusjon
Alt tatt i betraktning er dette en meget god TV. Den ligger nok litt over Sony og Samsung A559 i pris og det får bli litt opp til den enkeltes lommebok om man synes dette er verdt pengene. Du får en ekstra HDMI-inngang, et penere utseende og en meget god bildekvalitet for pengene dine.

Har du de to tusenlappene som forskjellen utgjør er dette en meget god investering. Lydmessig er den på samme nivå som sin navnebror, men vi ville vel fortrukket å koble den opp mot et lydanlegg som gjør opplevelsen enda bedre. Det gjelder for øvrig alle TV-ene i denne testen.

Oppsummering
Produkt: Samsung LE40656
Internett: www.samsung.no
Pris: Ca 10 000 kroner
Størrelse: 40 tommer
Design\funksjon: 5,7/6
Brukervennlighet: 4,5/6
Lyd\ bildekvalitet: 5,3/6
Pris: 3\6


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen