TEST: Test av Samsung LE40A559
Test

Test av Samsung LE40A559

Testresultater

Samsung LE40A559

Positive ting Meget god bildekvalitet, USB-tilkobling
Negative ting Fjernkontrollen kunne vært bedre.0

Testresultater

Samsung LE40A559

Positive ting Meget god bildekvalitet, USB-tilkobling
Negative ting Fjernkontrollen kunne vært bedre.0
Samsung LE40A559 er også en av testens billigste TV-er, kun slått av Hitachi. Den riktigste sammenlikningen er likevel Sony. Det er riktignok ikke mange hundrelappene som skiller den fra Sony og i all praksis er prisen på disse to TV-ene den samme. Både Sony og denne Samsung TV-en har omtrent de samme spesifikasjonene. Hvis man leser produktbladet er de så å si identiske, men noen små forskjeller er det likevel.


Lite forsprang til Samsung
Utseendemessig er de heller ikke så ulike og alt i alt er det en ganske pen TV. Der Samsung etter vår mening får et minus er når det gjelder fjernkontrollen. Den er riktignok klar og ganske enkel å forstå, men den er unødvendig stor og den har en plastfølelse som ikke akkurat hever inntrykket. Den virker litt billig der Sonys fremstår som solid, pen og kvalitetsmessig meget god.

På tilkoblingssiden er de to TV-ene så godt som identiske, men Samsung har et lite forsprang ved at denne TV-en også har en integrert USB-port. For deg som har en del bilder du vil vise fram på TV-en, gjør dette det enkelt å legge dem på en minnepinne og  vips har du fotoene på storskjerm til glede for familie og venner. Dette teller positivt på helheten. Foruten dette er det tre HDMI, to Scart, komponent, kompositt og S-video på tilkoblingsside, og vi skal heller ikke glemme VGA-tilkobling for datamaskinen din.


Når vi ser på bildekvaliteten er det ikke mye å utsette på denne TV-en. I våre vurderinger kommer den omtrent likt ut med Sony med ett lite unntak -  fargehåndteringen. Etter vår mening er fargehåndteringen i Samsungs TV-en noe mer overdrevet enn hos Sony.

Dette gjelder begge Samsungene i denne testen. Det gir seg blant annet utslag i et noe overdrevet rødskjær i hudtonene som vi ikke er overbegeistret for. For mange vil dette fremstå som mer levende hudtoner, men skal man se realistisk på det er det Sony som ligger nærmest opp til virkeligheten. I denne typen tester er det dette som er viktigst, men det er nok mange som vil like varmen i Samsungs bilde.

Konklusjon
Når det gjelder det viktig sortnivået er dette så godt som upåklagelig. Det overgås faktisk ikke av noen andre enn Samsung selv i denne testen. Den andre Samsungmodellen er noe bedre på dette området, men her snakker vi om svært små marginer.
Skal vi oppsummere denne TV-en må det være at dette er meget god valuta for pengene.

Den får et lite trekk på grunn av fjernkontrollen og Sony ligger et meget lite hakk foran når det gjelder fargehåndtering, men vi snakker svært små marginer. På lydsiden synes vi vel at Samsung er omtrent på nivået til Sony, kanskje noe bedre.

Oppsummering
Produkt: Samsung LE40A559
Internett: www.samsung.no
Pris: Ca 7.800 kroner
Størrelse: 40 tommer
Design\funksjon: 5/6
Brukervennlighet: 4,5/6
Lyd\ bildekvalitet: 5/6
Pris: 5\6


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen