TEST: Test av Samsung L700
Test

Test av Samsung L700

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung SGH-L700

Positive ting God musikkspiller, lav pris, pent design.
Negative ting Dårlig kamera, uoversiktelige menyer, liten og lavoppløst skjerm.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung SGH-L700

Positive ting God musikkspiller, lav pris, pent design.
Negative ting Dårlig kamera, uoversiktelige menyer, liten og lavoppløst skjerm.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4
Samsung SGH-L700 er en allround-mobil som ikke koster skjorta, rundt 1.400 kroner uten abonnement. Med allround mener vi at telefonen har de fleste funksjoner vi forventer i en mobil i dag - 3G og Edge for rask nettsurfing, innebygd kamera og musikkspiller - uten å utmerke seg i noen av de overnevnte klassene.

Brukervennlighet


Det starter bra. Åpningsmenyen på L700 er fargerik og oversiktelig, med enkle og lettfattelige menyer. Dessverre sliter Samsung fortsatt med et noe uoversiktelig og merkelig prioritert menysystem. Går du for eksempel inn på nettleseren og skal taste inn en ny adresse, må du bla helt ned til åttende valg i menyen. I det hele og det store må du taste ganske mange ekstra ganger for å få utført den operasjonen du ønsker – det være seg å sende en tekstmelding eller surfe på nett – i forhold til menysystemene til konkurrenter som Sony Ericsson og Nokia.

Vi er heller ikke helt fornøyd med tastene på L700 – de ser ganske plastikkaktige ut i forhold til resten av designet, og er litt glatte. Responsen er heller ikke alltid helt på topp.

Telefonen lar deg synkronisere e-post, men her er det ikke snakk om avanserte valgmuligheter. Oppsett av e-post er heller ingen enkel affære, og vi slet med å få L700 til å ta i bruk Gmail-kontoen vi la inn.

L700 kan åpne Excel- og Word-filer, men du kan ikke redigere i disse. Den lille skjermen gjør det også knottete å lese informasjon ut av vedleggene dine, men pluss for enkel zoom-funksjonalitet skal Samsung få.

På nett med 3G
Den innebygde nettleseren er kjapp, men rendrer ikke hele sider. Bokmerker er plassert noe merkelig, og i det store og hele ville vi heller lastet ned Opera Mini hvis du har planer om å surfe mye.

Skjermens størrelse gjør det derimot ikke til noen stor fornøyelse uansett hvilken nettleser du bruker, den lave oppløsningen på 176 x 220 piksler gjør det tungvindt å bruke nettet til mer enn bare å browse nyheter.

Ikke mye på bildefronten
L700 har et to megapikslers kamera med LED-fotolys, men det er ikke spesielt imponerende kvalitet på bildene som tas. Utendørs i dagslys blir bildene greie nok, men ikke noe å skrive ut og lime inn i fotoalbumet. Bildene plages av dårlige overganger mellom ulike fargeområder, og lyse områder blir svært lett utbrente. Fargegjengivelsen er heller ikke noe å rope hurra for.Her kan du se flere bilder i full størrelse tatt med L700
.

I godt lys innendørs trekkes bildekvaliteten enda noe lengre ned, med mye støy og korn i bildene. I mørke omgivelser kan man knapt nok se hva som er forsøkt fotografert, og det er mye forvrengninger i bildene. En egen kameraknapp lar deg enkelt åpne kamerafunksjonen, men det bruker mye tid, også på å ta et nytt bilde.

Et VGA-kamera i front lar deg også gjennomføre videosamtaler, om du er en av de få som bruker denne funksjonen på mobilen din.

Bra på musikk
Musikkspilleren er en behagelig overraskelse, når vi bare har kommet over den merkelige prioriteringen av menyen. Først på femteplass kan du sortere på artister, etter å ha bladd deg gjennom blant annet ”spilles nå”, ”mest spilte” og ”nylig spilte”.

Selve mediespilleren fungerer veldig bra, og lydkvaliteten er god. Du kan høre musikk samtidig som du gjør surfer, sender tekstmeldinger og annet, og kan styre musikken via navigasjonstastene på mobilen.

I motsetning til da vi testet Samsung Micoach, har vi denne gang ikke noe å utsette på maksvolumet på spilleren, og designet er lettfattelig og rent.Eneste vi plukker på er at L700 ikke har en 3,5 mm plugg for å koble til dine egne ørepropper eller –klokker, og det medfølgende hodetsettet har heller ingen overgang. Du må altså enten bruke de medfølgende øreproppene – som for øvrig er laget for folk med betraktelig større øreganger enn denne testeren – eller kjøpe en overgang fra Samsung.

Lyden fra den innebygde høyttaleren overrasker også positivt, det er ikke snakk om å spille musikk for en hel fest, men for å dele siste låta av favorittartisen med en kompis fungerer den bra. Noe forvrengning er det selvsagt, men vi har hørt betraktelig verre.

Konklusjon

Poengmessig ligger Samsung L700 og vipper mellom en treer og en firer, men ligger dessverre nærmere tretallet. Det blir også vårt terningkast, og særlig trekker vi for knotete menysystem, dårlig kamera og en begredelig skjerm.

Men prisen på rundt 1.300 kroner uten abonnement er bra, spesielt siden telefonen faktisk ser pen ut, uten plastfølelsen som preger mange av konkurrentene i samme klasse. Musikkspilleren fungerer også utmerket, og den medfølgende programvaren gjør synkronisering og musikkoverføring enkelt.

Er du på jakt etter en pen mobil med god musikkspiller, og ikke bryr deg så mye om e-post, surfing eller kamera – og har god tid og høy frustrasjonsterskel til å sette deg inn i menyene – er L700 absolutt en mulig ny mobil.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen