TEST: Test av Samsung E2210
Test

Test av Samsung E2210

Testresultater

Samsung E2210

Positive ting Mange nyttige funksjoner, bra batteritid, rimelig, lav SAR-verdi, ok taster
Negative ting Liten og lavoppløst skjerm, ingen utvendige taster, dårlig kamera, ikke EDGE/3G.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Samsung E2210

Positive ting Mange nyttige funksjoner, bra batteritid, rimelig, lav SAR-verdi, ok taster
Negative ting Liten og lavoppløst skjerm, ingen utvendige taster, dårlig kamera, ikke EDGE/3G.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
For å kalle en spade for en spade, så er Samsung E2210 en enkel billigmobil. Men har du først plukket opp denne mobilen fra butikkhylla for å ta den i nærmere øyesyn, har du neppe andre forventninger til den heller. Samsung E2210 er beregnet på mobilbrukere som ikke har store krav til en mobiltelefon utover det å ringe og sende SMS. Den har allikevel funksjoner nok til at den kan brukes til en god del mer. Prisen skal ligge på rundt 800 kroner, en tilsynelatende ok sum å betale for denne mobilen.
Samsung E2210 er en liten og nett klapptelefon uten utvendige taster. Materialet den er laget av er plast, men den røde metallic-fargen som er på vårt testeksemplar gjør at du ikke kan være helt sikker på at det er plast før du kakker til overflaten med neglen. Baksiden av mobilen er svart, og det er også området rundt frontskjermen og kameralinsa på forsiden. Samsung E2210 er stiligere i designet enn de fleste andre mobiler i denne prisklassen.
Skjerm og kamera
Mobilskjermen er på knappe 1,77 tommer med en oppløsning på bare 128 x 260 piksler. Det er på ingen måte bra, men TFT-skjermen er bra nok for det. Vi ser skjermen greit, og menyene og funksjonene fremstår som klare nok.
VGA-kameraet er relativt dårlig, men du får tatt brukbare bilder til MMS-bruk i dagslys. Det samme gjelder for videoopptak. Dette er absolutt ikke en ”kameramobil”, men det er praktisk at E2210 faktisk har et enkelt kamera – for de gangene man er nødt til å fotodokumentere noe.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Fri for knapper på utsiden
Hvorfor Samsung har utelatt utvendige knapper på telefonen er egentlig litt merkelig. Vi skulle veldig gjerne hatt volumknapper (opp og ned) på høyresiden, og muligens en kameraknapp – selv om dette selvsagt er langt i fra en kameramobil. Vi kan forstå at den ikke har volumknapper heller, ettersom E2210 ikke har en fullverdig musikkspiller (eller minnekortstøtte), men det kunne vært hensiktsmessig med tanke på å justere lydstyrken på samtaler.
Hovedgrunnen til at vi hadde ønsket en knapp på utsiden av telefonen, er imidlertid for å kunne lyse opp frontskjermen for å se hva klokka er – eller om vi har nye meldinger eller tapte anrop – i dårlig lys, uten å behøve å åpne klapptelefonen i ett sett.
Nokså behagelige taster
Tastaturet på Samsung-telefonen er flatt og glatt, og nummertastene sitter tett. De er likevel store nok til at mine pølsefingre uten store problemer klarer å trykke riktig. Du merker imidlertid at dette er billig plastikk når du hører klikkelyden hver gang du trykker en tast.
Totalt sett fungerer tastene på E2210 nokså bra (vi har sett mye verre!), men de kan ikke måle seg med tastaturet på nyere og dyrere mobiler.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Gode funksjoner
Dette er som sagt en billigmobil, og vi hadde ikke forventet så mange funksjoner på denne mobilen. Samsung E2210 har likevel nettleser for mobilt internett via GPRS, VGA-kamera, bluetooth, e-poststøtte, diktafon, ”timer”, stoppeklokke, alarm, kalender, memo (notater), konverterer (valuta, lengde, vekt, volum, område, temperatur), kalkulator, og galleri for videoklipp, bilder og musikk.
Du får dessuten prøveversjoner av spillene Tetris Mania, Midnight Pool 2, Asphalt 2, Brick Breaker Revolution og Pyramid Bloxx. Dessverre er samtlige spill nærmest umulige å spille på grunn av lav oppløsning på skjermen – og generell dårlig grafikk på spillene.

(Artikkelen fortsettes.)
 
God nummer 2?
Det hender at du har bruk for en litt enklere mobil som det ikke er så farlig med – for eksempel på skogstur, i båten, på festival, eller på stranda. Da er Samsung 2210 et godt valg. Samtaletid er på akseptable 8,3 timer (maks), og standbytid på opptil 340 timer.
Denne mobilen kan dessuten passe bra for unge mobilbrukere/barn, og vi kan forsikre mobilstrålingsbekymrede foreldre med at denne mobilen har en SAR-verdi (strålingsverdi) på kun 0,452 W/kg – blant de aller laveste på markedet. Det er likevel verdt å merke seg at du får det du betaler for med denne mobilen, så ikke ha alt for høye forventninger.
Pris: cirka 800 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen