TEST: Test av Samsung BD-P4600
Test

Test av Samsung BD-P4600

Testresultater

Positive ting Flott design, kan henges på vegg, bra bilde på Blu-ray og rask oppstart.
Negative ting Litt støyende, litt lite tilkoblinger, må ha dongel for å benytte Wifi.0

Testresultater

Positive ting Flott design, kan henges på vegg, bra bilde på Blu-ray og rask oppstart.
Negative ting Litt støyende, litt lite tilkoblinger, må ha dongel for å benytte Wifi.0
Utviklingen på Blu-ray stormer videre i høyfart, og Samsungs nye spiller kommer med nytenkning, der du har mulighet til å henge den 3,9 centimeter tykke spilleren på veggen sammen med flatskjermen din.
Spilleren har også mulighet for å streame video, musikk og bilder direkte fra PC-en sin via nettverk eller USB. Vi har testet BD-P4600 fra Samsung, og den har både sterke og svake sider.

I esken
Foruten selve spilleren, inneholder esken det mest nødvendigste for at du skal komme i gang med å se dine ny innkjøpte Blu-ray-filmer. Men har du planer om å se filmene i HD, hvilket for en del er en forutsetning for å kjøpe en slik spiller, må du huske å kjøpe meg deg en HDMI-kabel.

Det medfølger både fot og veggfeste, slik at du kan sette spilleren halvveis liggende på stereobenken eller henge den på veggen. Fjernkontroll med batterier, en analog kabel og bruksanvisning medfølger også. Spilleren blir levert med en egen strømforsyning, slik at den totalt består av to deler (se bildet nedenfor).Designet
Spilleren er kun 3,9 centimeter tykk og har designet som har prydet Samsungs flatskjermmodeller i den siste tiden, noe som er litt opp til en hver om du liker eller ikke. Har du sansen for Samsungs design faller nok denne spiller i smak, og den matcher for eksempel de nye LED-LCD-skjermene til selskapet, både i hvor mye de bygger ut fra veggen og fargene som brukes.

Det medfølger en fot til spilleren, men den gjør seg nok først og fremst best hengende på veggen, sammen med flatskjermen. Den har en enkel og ryddig touchbetjening på forsiden, med knapper for det mest nødvendige, som play, stop, eject og on/off, samt et lite display.I bruk

Med spilleren koblet opp står fjernkontrollen for tur. Den er bra utformet og har gode lesbare taster, med mulighet for å betjene Samsung TV-enes mest nødvendige funksjoner, som lyd, kanal og source. Selve plasseringen av de forskjellige knappene er noe knotete og i det legger vi at meny, stop, play og pause funksjonene sitter samlet, mens knapper som styrer underteksting og språk i filmen, sitter helt øverst på fjernkontrollen.

Menyen på spilleren er enkel og logisk bygd opp, og gir et behagelig inntrykk. Du får opp denne menyen ved å trykke på Menu-knappen når det ikke står en film i spilleren, hvor du får valgene video, musikk, bilder og oppsett. De videre valgene under for eksempel oppsett er logisk bygget opp og det er lett å finne de eventuelle innstillingene du vil gjøre (se bildet nedenfor, dog med engelsk språk).

Tilkoblinger og streaming
BD-P4600 har en del tilkoblingsmuligheter, men mangler blant annet komponent og koaksial lyd ut, for de som trenger disse utgangene. Spilleren har en HDMI, analog video og audio ut via RCA, optisk lydutgang og nettverksport for tilkobling til PC eller nettverk. Spilleren har også to USB 2.0 tilkoblinger, der du kan benytte pinnepenn eller andre lagringsmedier, til å se på video, musikk eller bilder, eller koble til Wifi-donglen fra Samsung (tilleggsutstyr).

Foruten å koble seg til TV, har denne spilleren fulle muligheter til å streame video, musikk og bilder fra PC-en din via kabel. Det er også mulighet til å streame disse filene trådløst, men da må du kjøpe en Wifi-dongel i tillegg, som ligger på rundt 600-700kr på nett.Lyd og Bilde

Lyden på spilleren er god, uten de helt store negative eller positive fortegnene, og har som tidligere nevnt enten en optisk eller analog lydutgang. Ellers virker lyden å være konkret og presis, samt følger filmen godt.

Bildemessig gir BD-P4600 deg en bra opplevelse på Blu-ray, med en forholdsvis rask innlastning av filmene og et bilde som viser skarpe og detaljerte bilder. Om vi skal sette fingeren på noe rundt dette bildet, må det være at fargene virker noe ”livløse”. På DVD fungerer også spilleren bra, men leverer ikke like gode bilder på DVD-delen som på Blu-ray.Konklusjon

Dette er spilleren for deg som for eksempel har en Samsung flatskjerm med Crystal-designet hengende på veggen, eller vurderer å henge opp en ny LED-LCD-skjerm. BD-P4600 er først og fremst mest og best egnet for å henges på veggen, selv om det også medfølger fot i esken. Rent estetisk legger den ingen skam på flatskjermen din og den leverer gode bilder og lyd. Har du interesse av å bruke spilleren din som en fremviser av video-, musikk- og bildemateriellet du har på PC-en din, gjør BD-P4600 denne jobben for deg.

Når det er sagt har denne spilleren også noen negative sider, deriblant støy. Den bråker ikke uutholdelig, men har en nokså markant viftestøy, som ikke faller i smak hos de som verdsetter en helt stillegående spiller. En annen ting er at når du benytter skjermen med fot, er det lille displayet som blant annet viser tid, ikke lett å se fra sofaen, om du ikke plasserer spilleren nokså lavt. Menyene er også noe trege. Det er også litt komplisert å sette opp nettverk og streaming av filmer, musikk og bilder.

Er du ute etter en god allround avspiller, som skal ha bra design og kunne henges på vegg er BD-P4600 et godt alternativ. Spilleren er tilrettelagt for streaming av film, musikk og bilder via USB eller nettverk, og prisen er ikke avskrekkende.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen