TEST: Test av Sagem PVR DTR 94250T
Test

Test av Sagem PVR DTR 94250T

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Sagem DTR 94250T

Positive ting Mulighet for to opptak samtidig, serie opptak og rask spoling.
Negative ting Dårlig grafikk, litt signalkresen, litt støyende og ikke HDMI-kabel i esken.0

Testresultater

Sagem DTR 94250T

Positive ting Mulighet for to opptak samtidig, serie opptak og rask spoling.
Negative ting Dårlig grafikk, litt signalkresen, litt støyende og ikke HDMI-kabel i esken.0
Muligheten for å ta opp favorittserien eller en god film, har lenge vært en ting vi TV-brukere har benyttet oss av. Med digitaliseringen av bakkenettet har vi fått enklere og flere muligheter til å ta opp programmer og serier via en PVR-dekoder.

Sagem har hatt RiksTV-dekodere på markedet siden 2007, og vi har tidligere sett på den vanlige dekoderen deres og Grundig sin PVR-løsning. Teknofil har testet Sagem sin PVR-dekoder DTR 94250T, som både hadde positive og negative overraskelser.

Installasjon
I esken medfølger det bruksanvisning, fjernkontroll, batterier, strømadapter, antennekabel og en Scart-kabel. Om du har en flatskjerm og ønsker signalet overført digitalt, må du altså huske å anskaffe en HDMI-kabel i tillegg.

Selve oppkoblingen og igangsetting av PVR-en står punkt for punkt beskrevet i bruksanvisningen, selv om bilder og illustrasjoner er noe utydelige. Selve installasjonen er enkel, med en lettfattelig meny på skjermen, der du velger språk for både meny og teksting. Du har også i tillegg mulighet til å slå på teksting for hørselshemmede.Tilkoblinger

DTR 94250T har bra med tilkoblinger. Av bildetilkoblinger har du en HDMI-utgang for flatskjermen din, som bør være førstevalget ditt for å få det maksimale ut av dekoderen. Videre har du to Scart-tilkoblinger som kan benyttes for tilkobling av både bilderørs-TV-er, VHS og harddiskopptakere. Apparatet har også komponent ut, i tilfelle du for eksempel vil koble til en projektor.

Dekoderen har også greit med lydtilkoblinger, i form av en analog utgang og en koaksial digitalutgang. PVR-en har også en internett-tilkobling som enn så lenge ikke er i bruk.Fjernkontrollen og grafikk
Fjernkontrollen til Sagem-dekoderen er enkel og oversiktlig oppbygd. Knappene er nok litt små for svaksynte, men knappene er til gjengjeld godt skilt fra hverandre. Men responsen på fjernkontrollen er noe treg.

Menyene på Sagem-dekoderen har en grafikk som nok vekker minner fra 90-tallets spillkonsoller. Denne grafikken gir dekoderen et svakere kvalitetsinntrykk, med menyer som ikke gir deg følelsen av å bruke det nyeste innen digital bakketeknologi.EPG
Til tross for selve grafikken byr Sagems’ dekoder på et logisk og oversiktlig grensesnitt. Du får oversikt over hva de forskjellige kanalene sender i øyeblikket, pluss at du enkelt kan se hva slags programmer som kommer på kanalene. Ruten øverst i bildet informerer deg om hvilket program som sendes med stopp- og starttid. I rubrikken under står det kort om hva programmet du har valgt er, og går ut på.

Med PVR-dekoderen fra Sagem kan du ta opp to programmer samtidig. Du kan også foreta serieopptak ved å stille inn dette manuelt. Det som trekker ned totalinntrykket er den elendige grafikken, som gir et ellers så bra konsept et dårlig utgangspunkt.Dårlig mottak

Sagem-dekoderen virker å være signalkrevende og i vår test dukket det stadig opp melding om for svakt signal, til tross for at signalmetermenyen i dekoderen henviser til over 60 prosent på både kvalitet og styrke.

Med signalstyrken forbedret viser Sagem-dekoderen bra bilde. Farger og skarphet er helt på det jevne, uten noen store overraskelser verken positivt eller negativt. Lyden på dekoderen er også helt grei.

Konklusjon
Grafikken på dekoderen blir for svak. Som nevnt tidligere minner den om en 90-talls spillkonsoll. Dette resulterer i at du får en dårligere opplevelse av selve brukergrensesnittet, og en oppgradering av grafikken ville løftet produktet betraktelig. Dekoderen er også litt signalkresen, og vi hadde problemer med å få bildet til å gå uten stopp eller skraping i lyd enkelte ganger.

Etter å ha testet Sagem sin PVR-dekoder sitter vi igjen med en følelse av kvalitet, men også det motsatte. Dekoderen byr på bra med tilkoblinger og gir det god frihet til å velge forskjellige løsninger på overføring av bilde. Selve oppbygningen av EPG-en og hvordan den fungerer er god tiltross for dårlig grafikk, og dekoderen får pluss for muligheten til å ta opp to programmer samtidig. Apparatet gir deg også mulighet til å gjøre serieopptak og har en rask spolefunksjon, der du kan spole i filmen med opptil 300 ganger normal hastighet.


Sagem DTR 94250T
Pris: 3995 kroner uten abonnement.
Harddiskstørrelse: 250 gigabyte
Type: PVR for DVB-T
CA: Conax
Dobbel tuner: Ja
HDMI: Ja
Komponent: Ja
Scart: Ja, to stykker.
Digital lydutgang: Ja
Foreldrekontroll: Ja
Digital tekst-TV: Nei

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen