Vi har testet disse to håndfriene med basestasjon og to håndfrier uten basestasjoner.
Test
Vi har testet disse to håndfriene med basestasjon og to håndfrier uten basestasjoner. (Bilde: Einar Eriksen)

Proffe håndfrier

Spesifikasjoner

Vekt: 48 gram
Bundel: 230 V~ tilkobling for basestasjonen, basestasjon, USB-kabel for PC-tilkobling, telefonledning for fasttelefontilkobling, tre forskjellige bæreløsninger
Batteri: Tale: 8 timer. Hviletid: 4,17 døgn (200 timer)
Pris: Fra 3000 kroner og oppover

Jabra Pro 9470 er noe litt utenom det vi vanligvis har på testbenken. Dette er en bøylehåndfri med basestasjon, og basestasjonen har en innebygget trykkskjerm.

Håndfrien kommuniserer med basestasjonen ved hjelp av Dect-teknologien, og basestasjonen kan kommunisere med mobiltelefonen din over Bluetooth, PC-en ved hjelp Micro-USB-porten eller fasttelefonen ved hjelp av en telefonkabel. Hvis du samtidig vil bruke telefonrøret, må telefonen ha egen utgang for håndfri.

Veksling mellom de forskjellige kildene skjer på trykkskjermen, og gjøres svært enkelt fra "hvilemodus". Trykkskjermen bidrar også til at det er svært enkelt å sette opp håndfrien mot kildene. Alt du trenger å gjøre forklares på denne skjermen på norsk.

Design og byggekvalitet

Pro 9470 utmerker seg som en veldesignet enhet. Her er det ingen overflødige detaljer, men bare en matt mørkegrå farge med noen få detaljer i krom.

Det følger med tre festeløsninger i pakken. Du finner en ørebøyle for å feste enheten rett på det ene øret, en løsning for å ha håndfrien midt over hodet og en løsning der bøylen går på baksiden rundt nakken.

Vi synes ørebøyleløsningen er litt ubehagelig, mens de andre bæreløsningene gjerne kan sitte på hodet hele dagen uten at det blir behagelig.

Den eneste tasten på håndfrien befinner seg på baksiden av øreklokken, og brukes til å slå av eller på enheten og besvare eller legge på samtaler. Volumet justeres ved at du stryker fingeren over den øverste delen av mikrofonarmen, og du demper mikrofonen eller oppløser dempingen ved å dobbeltappe på det samme området.

Pro 9470 settes enkelt og greit i basestasjonen for lading, og blir stående ved hjelp av magnetisme. Selve selve hodesettkrybben i basestasjonen kan vris til å stå i fire forskjellige retninger

Basestasjonen bærer også et minimalistisk preg. Hele enheten er i svart plast, og på høyre side finner du en trykkskjerm som kan ligge nede i basestasjonen eller felles opp.

Både hodesettet og basestasjonen gir god kvalitetsfølelse.

Blant de aller beste på lydkvalitet

Lydkvaliteten i Pro 9470 er helt topp. Lyden er detaljrik og god i din egen ende, uansett om du kobler til PC, mobiltelefon eller fasttelefon.

Motparten merker ingen forskjell når vi bytter mellom å snakke i håndfrien og å snakke direkte i "kilden" (PC, fasttelefon eller mobiltelefon). Som oftest blir lydkvaliteten betydelig dårligere hos motparten når vi bruker Bluetooth-håndfrier, og bare spesielt gode trådløse håndfrier kan måle seg.

Det beste av alt er kanskje støykanselleringen, som Jabra kaller Noise Blackout. Pro 9470 har to mikrofonen, der den ene fanger opp stemmen din og den andre fanger opp støy i omgivelsene. På denne måten kan håndfrien definere hva som bare er bakgrunnsstøy, og dette fjernes fra lydbildet.

Dette fungerer utmerket, og selv med så høy musikk at vi hverken hører oss selv eller motparten har ikke motparten noen problemer med å høre oss. Det er ingen tvil om at Pro 9470 egner seg godt i åpne kontorlokaler med mye støy.

Batterilevetiden er oppgitt til åtte timer taletid eller litt over fire døgn hviletid. Siden håndfrien er ment å brukes i nærheten av basestasjonen, vil nok de fleste klare seg lenge med dette. Som regel har vi håndfrien stående i krybben sin, der den automatisk også lades, all den tid vi ikke er i en telefonsamtale.

Konklusjon

Pro 9470 er den eneste håndfrien i testen som kan kobles til både fasttelefon, datamaskin og mobiltelefon. En trykkskjerm i basestasjonen gjør det lett å veksle mellom kildene, samtidig som den gjør det lett å sette opp håndfrien.

Lydkvaliteten er helt i toppsjiktet, og den gode støykanselleringen gjør håndfrien velegnet til åpne kontorlokaler med mye støy.

Både håndfrien og basestasjonen gir god kvalitetsfølelse, og hodesettet er behagelig å ha på øret time etter time.

Trenger du en proff håndfri for langtidsbruk på kontoret eller på privaten, kan vi trygt anbefale Jabra Pro 9470.

Plantronics Voyager PRO UC

Plantronics Savi Office Over-the-head

Jabra Pro 9470

BH-M12

Plantronics Voyager Pro

Plantronics Voyager PRO UC

Plantronics Savi Office Over-the-head

BH-M12

Plantronics Voyager Pro

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen