TEST: Test av Prefueled musikkbutikk
Test

Test av Prefueled musikkbutikk

Testresultater

Prefueled musikkbutikk

Positive ting Egen seksjon med usignerte artister.
Negative ting Flashbasert, ingen informasjon, pålegg i prisen, mye kopisperrer.0

Testresultater

Prefueled musikkbutikk

Positive ting Egen seksjon med usignerte artister.
Negative ting Flashbasert, ingen informasjon, pålegg i prisen, mye kopisperrer.0
Prefueled har muligens, om ikke helt sikkert, det mest spesielle designet på sine sider som vi har sett. Det første som møter deg i det du åpner nettsiden er en poplåt som spilles på full guffe og nesten alle lenker blinker eller spraker i det du ruller over dem, men det spørs om dette holder for å lokke deg til å handle.

Ment for et yngre publikum
Nettsiden er utvilsomt noe spesiell og det er tydelig at Prefueled i første rekke henvender seg til et yngre publikum. De fleste over 25 vil neppe holde ut altfor lenge her inne, men samtidig er det morsomt å se at noen forsøker seg i helt andre baner enn andre. Det spørs likevel om det ikke blir litt mye av det gode.


For å få til dette har Prefueled bygd opp hele sin nettside i flash. Dette er ekstremt irriterende da du ikke kan benytte tilbakeknappen i nettleseren om du vil tilbake. Gammel vane er vond å vende, så vi havnet stadig på Prefueleds forside når vi ville tilbake til forrige side. Du kan heller ikke kopiere spesifikke lenker for å kunne tipse venner om musikk de burde sjekke ut. Dette er synd da Prefueled sitter på mye ukjent musikk.

Last opp din egen musikk
De har nemlig en egen tjeneste for usignerte artister. Dette betyr at artister, mot et mindre beløp i måneden, kan laste opp musikk hos Prefueled og selge den for den prisen de selv måtte ønske. Dette skaper muligheter for artister uten platekontrakt til også å bli hørt, og for deg betyr det tilgang til mye gratis musikk helt lovlig. Platekompaniet planlegger å klansere en lignende tjeneste i sin musikkbutikk, hos Prefueled kan du allerede nå se hvordan en slik funksjon kan fungere i praksis.

Her kan du selv teste tjenesten.

Dette er veldig bra fra Prefueled. Det som ikke er like bra er at mye av musikken i deres system fortsatt inneholder kopisperrer. Ekstra ille blir det når du ikke får vite hva slags format musikken kommer i før du skal handle. Slik informasjon burde tjenesten hatt mye tidligere og aller helst bør de snarest bli kvitt alle kopisperrer. Vi er også skeptiske til at Prefueled tar seg betalt for kortgebyr, 3,19 kroner for kjøp av album og 1,75 for kjøp av låt. Når en låt fra før av koster 8,90 ender Prefueled opp med å bli blant de dyreste tjenestene og i realiteten fusker de med prisen da bankene selv nekter for at de tar slike gebyrer. I det minste burde dette pristillegget kommet frem klarere tidligere i prosessen.

Prefueled har ellers ingen informasjon om artistene i sitt bibliotek. Her får du ganske enkelt opp alle album artisten har, deretter får du selv finne frem til det albumet som inneholder den sangen du ønsker. Dette kan bli litt omstendelig, men om du er flink til å bruke triktige søkeord kan du fort finne frem til den spesifikke sangen du er ute etter.

Forsøker, men bommer noe
Prefueled er en tjeneste som forsøker, men som ikke imponerer fullstendig. På tross av slående grafikk er det mange elementer som skurrer. Det er mye musikk med kopisperrer samtidig som det er en del artister som figurerer på norske topplister som ikke er inne i systemet. Derimot er det svært positivt at tjenesten fremmer ukjente artister.


Derimot er det ekstremt negativt at tjenesten tar seg ekstra betalt for betaling med kredittkort, dette vil nok i seg selv få mange til å snu i døra. Det er ingen som liker å lete seg frem til en vare for så å få et ubegrunnet prispålegg når de kommer til kassa. Dette bør Prefueled enten droppe eller eventuelt opplyse bedre om, gjerne med en god begrunnelse.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen