Test

Test av popup filter.

  • Endret
Introduksjon
Etter en tid med surfing på Internet og lest dagens nyheter, blir man fort lei alle de popup reklamene som har en tendens til å komme så alt for ofte. Men heldigvis finnes det hjelp på å få. Med et enkelt søk på nettet kan man velge mellom flere popup stoppere. Enkelte av disse programmene er gratis, mens andre kan koste helt opp til 50 dollar å kjøpe. Stort sett varierer disse programmene like mye i kvalitet som de gjør i pris.
I denne testen skal vi se nærmere på en popup stopper fra Meya som heter Pupup Ad Filter, dette programmet har en demo som rekker til å stoppe 50 popup reklamer og det koster 25 dollar å kjøpe.

Om programmet
Pupup Ad Filter krever dette som minimum av maskinvare og programvare.
OS: Windows 9x/ME/NT/2000/XP
Nettleser: Internet Explorer 4.0 eller nyere

Pupup Ad Filter er 774 KB stort
Versjon 1.1
Dette lover Pupup Ad Filter: Skal stoppe alle popup reklamer, raskere forbindelse og enkelt å bruke.
Testmaskin: Pentium 700, med 256 MB RAM og Windows 2000

Innstallering
Pupup Ad Filter er et lite program og det går derfor veldig fort å laste det ned samt installere programmet. Pupup Ad Filter er i gang umiddelbart etter installasjon, selv nettleseren behøver ikke å startes på nytt. Programmet legger seg direkte inn i startmenyen, noe som jeg personlig ikke liker. Heldigvis legger det ikke ut noen snarveger til skrivebord eller andre steder.

Bruk
I utgangspunktet trenger man ikke tenke på Pupup Ad Filter i det hele tatt. Programmet startet sammen med maskinen og jobber i bakgrunnen når Internet Explorer er aktiv og stopper alt av det som kommer av popup reklamer. Hadde det ikke vært for et pip som kommer for hver gang programmet blokkerer en popup, ville det nesten vært helt usynlig. Dersom man blir lei av lyden er det enkelt å skru den av. Alt som skal til er et par klikk. Et for å hente frem menyen til programmet og et for å fjerne haken for lyd. Her kan man fjerne all lyd helt eller legge til en annen lydfil om man ønsker det.

Pupup Ad Filter blokkerer det som kommer av popup reklame og i de aller fleste tilfellene er det også ønskelig. Enkelte nettsider bruker popup til foreksempel pålogging, registrering el. Som foreksempel på restplass.no. Dersom disse sidene er kjente, finnes det en mulighet til å legge de inn i en White List slik at popupen ikke blir stoppet. Dersom man skal søke etter en flybillett på Norwegian.no kommer resultatet opp i et nytt vindu av Explorer. Dette vinduet vil ikke bli stoppet. Savnet veldig en ”Add current page” knapp med White List funksjonen, det hadde gjort det noe enklere å oppdatere listen, det kan bli litt klipp og lim her.

En kuriositet med programmet er at den også har med en logg på alle de popuppene som den stopper. Denne loggen blir slettet for hver gang programmet startes.
Pupup Ad Filter lover også raskere surfing, med den linjen som programmet ble testet på, var det ikke noe merkbar forskjell. Dette er antagelig mer merkbart for modembrukere som da slipper å vente på lasting av popupreklamen.
Demo versjonen gjelder for 50 blokkeringer, men programmet vil ikke slutte å fungere når den når dette antallet. Men neste gang programmet startet vil det komme skjermbilde med mulighetene til å kjøpe programmet eller avinstallere. Etter det starter ikke programmet. Dersom du har vært uheldig og fått spyware på maskinen kan det hende at det vil kunne overstyre blokkeringen til Pupup Ad Filter.

Konklusjon
Programmet er lite og enkelt, det stopper også det som kommer av popup vinduer. At man kan gå glipp av et og annet skjema som man har behov for kan være en akseptabel pris. (Når CTRL knappen holdes inne, deaktiveres programmet og siden kan lastes på nytt, dersom man har mistet et vindu.) Bortsett fra varslingen som kommer ved blokkering er programmet mer eller mindre usynlig. Der er også blitt lovet raskere surfing med programmet noe som ikke var merkbart under testen. Sannsynligvis vil modem brukere oppleve raskere surfing på de sidene der man slipper popup reklamene. Programmet virker veldig bra, men prisen på 25 dollar er antagelig helt på smertegrensen, da det finnes mange andre alternativer.

http://www.meaya.com/index.htm

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen