Test

Test av Plextor PX-S88TU USB 2.0 CD-brenner

En måte å unngå å kjøpe en ny og større harddisk på, er å kunne ha muligheten til å arkivere data som man ikke bruker så ofte. Dermed frigjør man mer plass til nyere data på harddisken. Å brenne ut en CD med eldere data f.eks. er en måte å frigjøre plass på. For å kunne brenne ut en CD, trenger man en CD-brenner.

CD-brennere har mer eller mindre blitt et must for alle datamaskineiere i dag. Enten det er snakk om bærbare eller stasjonære, PC-er eller Mac-er. Apple har forøvrig tatt et steg videre og inkluderer DVD-brenner med sine maskiner (gjelder foreløpig stasjonære dog). Men det skal sies at vi har sett PC produsenter som har gjort det samme. Foreløpig koster DVD-brennere litt for mye til at alle skal kunne ha råd til dette. Men vi bekymrer oss ikke over prisen ennå egentlig. Vi er sikre på at prisen på slike enheter kommer til å synke beteraktelig i nærmeste framtid. For de som husker tilbake da CD-brennere ble tilgjengelig for folk flest kostet disse skjorta. Vi snakker om brennere som brukte ca 70 minutter for å brenne en CD med 650MB med data. I dag får man CD-brennere som brenner en CD med 650MB med data under 7-8 minutter, og det - uten at det skal koste deg skjorta.


Plextor PX-S88TU: lekker sak

CD-plater er et av verdens mest utbredte lagringsmedium og brukes av millioner av mennesker hver eneste dag. Et liv uten CD-plater i dag er utenkelig for mange av oss. Det er trolig anvennligheten av dette mediet som har gjort det så populært. CD-plater brukes både til avspilling av lyd og lagring av større mengder data. For hver dag som går, så øker behovet for å kunne lagre mer. Dette er fordi at nyere spill, programmer er mer avanserte og krever som regel mer diskplass.

CD-brennere og bærbare

For en stund tilbake hadde man ikke muligheten til å kjøpe CD-brennere til bærbare PC-er. Dette pga teknologien ikke hadde kommet så langt. I dag derimot har man muligheten til å kjøpe alt fra en CD-brenner til en kombinert DVD-ROM med CD-brenner (best kjent som "combidrive").

Dersom du er en av de som har en eldre PC men som ikke har en CD-brenner eller har en bærbar uten CD-brenner, og har innsett behovet, kan eksterne brennere være et godt alternativ. Mange tror at eneste løsningen for å få en CD-brenner er å bytte hele PC-en. Dette er feil. Man har i lengre tid hatt muligheten til å koble eksterne CD-brennere til bærbare datamskiner. Enten dette har vært snakk om parallellkabel, SCSI PCMCIA kort, FireWire PCMCIA kort eller via den etter hvert så utbredte USB-porten. Det er sistnevnte løsning som er den mest utbredte løsningen. Men et problem med USB-brennere har vært båndbredden til dette grensesnittet. Med USB 1.1 standarden har man ikke vært i stand til å brenne CD-er med høy hastighet.

Men med introduksjonen av USB 2.0 standarden har man fått en orden på dette. Allerede i dag finnes det flere USB 2.0 brennere som kan brenne CD-er med 24x hastighet, noe som må sies å være veldig imponerende. Hi-Speed USB (ofte kalt USB 2.0) kommer til å erstatte dagens trege USB 1.1 standard i løpet av kort tid og derfor kan produkter basert på dette grensesnittet være en god investering.

Takk til

for utlån av produkt

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen