TEST: Test av Platekompaniets musikkbutikk
Test

Test av Platekompaniets musikkbutikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Platekompaniet musikkbutikk

Positive ting Kan laste ned til maskin og mobil enkelt, brukervennlig, stort musikkutvalg, gode priser.
Negative ting Mangler en del informasjon, ikke helt god søkefunksjon. Kan gjerne gi mer merverdi.0

Testresultater

Platekompaniet musikkbutikk

Positive ting Kan laste ned til maskin og mobil enkelt, brukervennlig, stort musikkutvalg, gode priser.
Negative ting Mangler en del informasjon, ikke helt god søkefunksjon. Kan gjerne gi mer merverdi.0
Platekompaniet har i dag endelig lansert sin etterlengtede musikkbutikk på nett. Det er en god stund siden prosjektet ble kjent, men det er ikke før i dag at lanseringen endelig ble satt ut i praksis. Og Platekompaniet imponerer, men vi ser mer frem til hva som kommer.

Gjennomført design
Det første som møter deg i Platekompaniets nye butikk er en pent oppsatt side som ser ut som den Platekompaniet allerede har i dag for salg av fysiske CD-er. På toppen av siden finner du en søkefunksjon og muligheten til å bla i forskjellige kategorier som nice price seksjon, kampanjetilbud og de mest populære albumene og artistene. Under denne igjen finner du selve siden hvor du kan velge mellom forskjellige utvalgte artister og album.


Under hver artist finner du hvilke utgivelser som er mest solgt og også hvilke utgivelser artisten har kommet med. Etter planen skal Platekompaniet også ha utfyllende informasjon om hver enkelt artist. Dette er foreløpig gjennomført i varierende grad. DeLillos har for eksempel gode beskrivelser av både bandets historie og beskrivelse under hvert enkelt album. Metallica derimot har det blitt lagt mindre vekt på. Foreløpig ser ikke dette målet ut til å være helt gjennomført. Det hender også ofte at artister har fått på plass informasjon i avdelingen for salg av fysiske CD-er. Dette kunne enkelt vært overført slik at informasjonen kommer opp for de som kun er ute etter nedlastbar musikk.

Ikke fullgod søkefunksjon
Søkefunksjonen hos Platekompaniet er heller ikke fullstendig på plass. Her bør du helst vite hvilke band du er ute etter og hvordan navnet deres staves før du begynner å lete. Søkefunksjonen takler nemlig skrivefeil dårlig og den kommer ikke med automatiske forslag slik mange andre musikkbutikker tilby. Det er også irriterende at ved søk blir du stadig dratt inn i Platekompaniets butikk for salg av fysiske CD-er. Det er forståelig at Platekompaniet ikke skiller bastant mellom disse avdelingene, samtidig er det irriterende å stadig måtte klikke seg inn i MP3-seksjonen. Ikke minst kan dette være avskrekkende for mange da CD-ene koster langt mer enn om du laster ned.


Foruten dette så har vi nok litt mer å utsette på Platekompaniets løsning. Siden løsningen baserer seg på en nettside så kan du ikke navigere rundt på siden mens du lytter til vareprøver. Nettsiden tilbyr heller ingen eksternlenking til artistenes egne sider eller lignende. Her er det heller ingen internlenking mellom band som har samme plateselskap eller band som har samme sjanger. Dette kan nok Platekompaniet enkelt få til slik at det blir lenker i teksten som gir slik informasjon om platene.


Plateselskapet tilbyr samtidig foreløpig lite ekstra i sin nettbutikk. De har mye musikk, det skal sies, det er lite du ikke finner her selv om det fins noen mindre hull, men musikkvideoer eller annet får du ikke servert av Platekompaniet. Derimot har de en meget interessant festivalseksjon hvor du enkelt kan finne frem til de bandene som spiller på den festivalen du skal på i sommer.

Mye, mye positivt
Til nå har vi i størst grad fokusert på de negative sidene ved Plateselskapets satsning. Når det nå er unnagjort så skal det sies at dette i bunn og grunn er en god butikk som viser stort potensial. All musikken du kjøper kommer uten kopisperrer og det å gjennomføre et kjøp går svært lett. Du må første gang registrere deg med en konto. Under denne prosessen må du også registrere ditt telefonnummer. Du har ikke noe valg angående dette, men så lønner det seg da også. For når du kjøper en sang, enten du betaler med kredittkort eller mobiltelefon, så får du tilsendt en melding på mobilen med en lenke direkte til musikken du nettopp har kjøpt. Musikken kan du så laste ned direkte til din mobil kjapt og greit. Du kan selvfølgelig også laste ned musikken til din datamaskin via nettsidene etter kjøp. På denne måten får du enklest mulig tilgang til musikken du kjøper.


Det skal sies at brukergrensesnittet for nedlastning til mobil kunne vært hakket enklere. Det virker selvmotsigende å måtte klikke på "kjøp" når jeg alt har betalt. Men det tok ikke lang tid før brikkene falt på plass. Vi hadde ingen problemer med å legge musikken vi lastet ned inn i avspillere både på mobilen og på datamaskinen og all nødvendig informasjon fulgte med. Det skal sies at det ble noe rot på formatet på filene ved en av nedlastningene, men da hjalp det å laste ned en gang til. Det skader heller ikke at Platekompaniet her noen gunstige priser. For en normal låt koster det 8 kroner og for et album må du betale 79 kroner. Men de har også kampanjetilbud og billigseksjoner med mye bra musikk.

Kan ikke tape
Platekompaniet har egentlig ikke råd til å tape med denne satsningen og det er tydelig at de satser hardt når de først satser. Det er en del problemer som påvirker brukervennligheten i systemet, vi syns også at Platekompaniet kunne gjort bedre utnyttelse av nettets funksjoner i sin nye butikk. Platekompaniets nettsjef Espen Lauritzen har allerede lovet at det vil komme mange fancy funksjoner på plass i nær fremtid og de gleder vi oss til å se. Når streamingtjenesten Wimp også kommer inn som en del av tilbudet med streaming både til datamaskiner og mobil, så vil tjenesten bli virkelig interessant.


Det er en glede å se at Platekompaniet nå endelig er på nett. Om tjenesten vil kunne gi Itunes den etterlengtede konkurransen som Itunes trenger gjenstår å se. Men om du er glad i musikk, så er Platekompaniet absolutt verdt en titt.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen