TEST: Test av Phillips GoGear Spark
Test

Test av Phillips GoGear Spark

Testresultater

Phillips GoGear Spark

Positive ting Liten og lett spiller.
Negative ting Noen mangler i lydbildet.0

Testresultater

Phillips GoGear Spark

Positive ting Liten og lett spiller.
Negative ting Noen mangler i lydbildet.0
Phillips GoGear Spark er en enkel liten spiller med interessant brukergrensesnitt. Lyden må du derimot finne ut av selv.

Enkel liten spiller
Phillips GoGear-spiller Spark er en liten rektangulær spiller, kun millimeter større enn en normal fyrstikkseske. På den ene siden av spilleren finner du en knapp for å skru av og på spilleren. Samme knappen benyttes også for å stille spilleren i hold-modus. På den andre siden finner du volumkontroll og på toppen av spilleren er det en knapp slik at du enkelt kan komme inn i avspillingsinnstillinger mens du lytter på musikk. Foruten dette er det ingen synlige knapper på spilleren, men bak den 1,4 tommer store OLED-skjermen skjuler det seg mye.


Skjermen er ikke trykkfølsom, men kan klemmes inn på alle fire sider. Ved hjelp av disse "usynlige" knappene kan du navigere i menyer og styre musikken din. Og faktisk er dette et system som fungerer svært godt. Helt i begynnelsen var det noe uvant, noe som endte med at spilleren fikk polsk tekst. Men etter kort tid fikk vi draget på det og vi fikk, ved bruk av intuisjon og kanskje en god dose flaks, stilt inn språket til norsk.

Organiserer musikken din
Skjermen er langt fra den beste på markedet. Den har oppløsning på 128 x 128 piksler og gir dermed ikke superkvalitet. Om du ønsker det kan du legge inn bilder på spilleren, men skjermen holder i det minste godt nok for å gi deg oversikt over musikken. Overføring av musikk fungerer svært enkelt ved at du benytter spilleren som en ekstern harddisk på din maskin. Du drar så ganske enkelt over den musikken du ønsker. Om du vil ha en egen spilleliste legger du denne musikken i en egen mappe på spilleren, men du kan også opprette spillelister direkte på spilleren mens du lytter til musikk.


I spilleren kan du så se musikken din organisert etter artist, album og sjanger. Du kan også gå inn i spillerens mappesystem og lete opp mappene med musikk direkte. Om du lytter til musikk du liker ekstra godt kan du trykke på knappen oppå spilleren og legge disse inn i en egen spilleliste for senere bruk. Foruten å spille av musikk kan spilleren også vise bilder og gjøre opptak. Det fins også lignende versjoner som kommer med radio om det skulle være nyttig for løpeturen.

Helt grei for løpeturen
Selve spilleren er meget liten og får lett plass i en lomme. Det følger også med et futteral slik at spilleren kan festes på et tynt belte eller også med en egen klips. Denne siste ordningen medfører derimot at spilleren vil dingle en del mens du løper, så her er nok en lomme det beste alternativet. Øreproppene som følger med er dessverre ikke mye å skryte av, så her bør du nok belage deg på å kjøpe et par nye om du ikke vil slite med propper som til stadighet faller ut på løpeturen.


Spilleren er i utgangspunktet velegnet for løpeturer. Den er liten og lett og har noen ekstra funksjoner som kommer godt med. Derimot er ikke lyden den beste. Når vi spilte musikk hørte vi en klar skurring, spesielt musikk med mye bass. Heldigvis gir spilleren deg fullstendig frihet til å stille inn lydnivået selv ,og ved å gjøre dette ble lyden noe bedre. Dette medførte derimot at vi måtte skru av det Phillips kaller "fullsound" som er en teknologi for å gi deg best mulig lyd. Denne burde de kanskje ha droppet i denne spilleren da det virket som nettopp den var med på å ødelegge lydbildet. Det skal sies at med litt endring av instillinger blir lyden helt grei.


Alt i alt er Phillips GoGear Sparks en interessant spiller. Den er ikke den mest funksjonsrike, men om du kun er ute etter noe enkelt for å spille musikk på under løpeturen så gjør den nytteb. Bare vær oppmerksom på at du nok må stille litt for å forbedre lydbildet, og noe superlyd kan du ikke forvente deg av denne spilleren.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen