TEST: Test av Philips SRT 9320 Prestigo
Test

Test av Philips SRT 9320 Prestigo

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Philips Prestigo SRT9320

Positive ting Pris, enkelt installering, god respons, fint design, bred støtte for apparater, kan betjene inntil 20 enheter
Negative ting Ingen ladestasjon, svak skjerm i sterkt lys, litt plastikkfølelse0

Testresultater

Philips Prestigo SRT9320

Positive ting Pris, enkelt installering, god respons, fint design, bred støtte for apparater, kan betjene inntil 20 enheter
Negative ting Ingen ladestasjon, svak skjerm i sterkt lys, litt plastikkfølelse0
Multifjernkontroller er en reddende innrettning, som hjelper til med å slå sammen et stadig økende antall fjernkontroller i et moderne hjem. Philips sin nye modell heter Prestigo, og har mulighet for å styre inntil 20 produkter samtidig.

Vi har testen nykomlingen, som både har touchskjerm og de mest nødvendige knappene, og som kan støtte for inntil 300 000 produkter.

Design og utstyr
Fjernkontrollen har et bra utseende og den ligger godt i hånden. Knappene er store og oversiktlige, med god tydelighet. Kontrollen har en 2,8 tommer stor touchskjerm, som du benytter til å trykke frem apparatet du ønsker å benytte, eller eventuelle ferdigprogrammerte handlinger som for eksempel se på tv, i tillegg til forhåndsvalgte favorittkanaler. Touchskjermen er nokså presis og rask å bruke, men den er litt vanskelig å tyde i sterk belysning og sollys.

I esken medfølger det lader og to forskjellige adaptere, for bruk både i England og resten av Europa. Foruten adapterne medfølger det bruksanvisning, USB-kabel for å laste opp blant annet programikoner og en CD med programvare.

Prestigo er svart med en dertil kledelig krom kant, rundt kontrollen i forkant. Selve finishen på fremsiden er blanksort, med et mattere sort belegg bakpå, som har bedre friksjon, slik at kontrollen ikke føles glatt. Selve kontrollen gir deg dog en liten plastikkfølelse.Installasjon

Kontrollen har en av og på bryter på baksiden, som for noen med pølsefingre kan være en utfordring å komme til, men som er praktisk dersom du for eksempel trenger å slå den av før du drar på ferie. Når du slår den på kommer det opp valgmuligheter for språk, der det ikke finnes noen nordiske alternativer.
Når du har valgt språk, er neste stopp på menyen å velge hvilke apparater du ønsker å erstatte original fjernkontrollen med. Det fungerer ved at du først velger for eksempel TV, og deretter kommer det opp et tastatur på skjermen. Bokstavene virker veldig små, men det er lagt til en funksjon som gjør at område du trykker på utvider seg, slik at det er enkelt å treffe riktig bokstav.Etter at du har skrevet inn produsenten av produktet, som for eksempel Samsung, går kontrollen videre til en ny prosedyre der du skal holde av og på knappen inne til TV-en din slår seg av. Det er da viktig at produktene du ønsker å legge inn allerede står på, og ikke minst at du har original fjernkontrollen lett tilgjengelig. Det fordi når produktet har slått seg av får du et spørsmål om apparatet slo seg av, og etter å ha svar ja på spørsmålet vil den videre at du skal prøve ut funksjoner, slik at du dermed må slå på produktet i mellomtiden med originalfjernkontrollen.

Foruten å legge inn enkeltprodukter, har du også mulighet å lage forhånds programmerte handlinger, slik at du selv kan velge hvilke produkter som skal være i bruk om du har en handling som for eksempel heter ”Watch TV”. Skulle ikke fjernkontrollen inneholde koder til produktet du søkte på, kan du manuelt legge de inn, men dette forutsetter at du har den originale fjernkontrollen tilgjengelig. Denne prosessen er nokså tidkrevende og det gjelder å få med alle funksjoner du eventuelt vil at kontrollen skal kunne.

I bruk
Fjernkontrollen reagerer raskt og fint, og alle de forhåndsprogrammerte apparatene i testen fungerte med alle knapper. I tillegg til knappene som styrer det vesentligste av funksjonene, kan du trykke deg inn på skjermen og velge for eksempel TV, for å finne flere knapper du eventuelt måtte savne.

Prestigo-kontrollen har opplyste knapper, slik at den egner seg bra i mørket, mens skjermen for blir litt matt og vanskelig å lese i sterk belysning og sollys. Med den medfølgende programvaren har du mulighet til å legge inn ikoner på fjernkontrollen, slik at du kan legge inn de kanalene du har som favoritter med ikoner.Konklusjon

Denne fjernkontrollen overrasker positivt, med en enkel og nokså logisk måte å legge inn produkter og handlinger. Skjermen er nokså stor, og touchen reagerer bra. Du har mulighet for å legge inn faste handlinger, samt favoritt kanaler. Det er også mulighet for å manuelt legge inn produkter kontrollen ikke støtter ved å benytte en lærefunksjon. Kontrollen har støtte for opptil 20 apparater. Fjernkontrollen har heller ingen avskrekkende pris.

En av de store ulempene med denne kontrollen er skjermen, der lysstyrken kunne vært bedre, fordi den blir fort vanskelig å lese i sterkt lys. Det er litt mye jobb og til dels krevende å sette opp manuelle apparater og handlinger. Den har ingen form for ladestasjon, slik blant annet konkurrenten Harmony One har.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen