TEST: Test av Philips Gogear Opus
Test

Test av Philips Gogear Opus

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Philips Gogear Opus

Positive ting God lyd, hyggelig pris.
Negative ting Litt kjedelig, mangler det lille ekstra.0

Testresultater

Philips Gogear Opus

Positive ting God lyd, hyggelig pris.
Negative ting Litt kjedelig, mangler det lille ekstra.0
Philips har for tiden en rekke lanseringer av nye MP3-spillere. Gogear Opus er en av disse og denne spilleren fungerer godt når du først kommer i gang.

Litt kjedelig design
Philips Gogear Opus er primært en MP3-spiller, men takler også godt avspilling av andre medier som film og radio. På forsiden av spilleren finner en en skjerm på 2,8 tommer. Skjermen har en oppløsning på 320 x 240 piksler. Philips har rammet inn skjermen med et svart deksel. På høyre side av skjermen finner du knapper for å navigere i menyen og styre musikken. Både skjermen og knappene fungerer godt, selv om skjermen fort blir skjemmet av fingermerker. Disse kan fort bli irriterende i sterkt sollys, men en liten puss hjelper fort.

På oversiden av spilleren finner en volumknapper, mens på undersiden har Phillips plassert hold-knappen. Designmessig er ikke spilleren noe underverk. Den ser helt grei ut på utsiden, men imponerer ikke. Heller ikke menyen på innsiden er stort å rope hurra for. Her får du god oversikt over både funksjoner og innhold, men spesielt spennende er menyen ikke.


For å lade spilleren kobler du den til en datamaskin ved hjelp av mini-USB. Det er via samme kabel du kan overføre musikk til spilleren og det er her vi har aller mest å utsette på denne spilleren. For å overføre musikk anbefaler Philips at du benytter Windows Media Player 11. Dette er rett og slett ikke det beste programmet for å overføre musikk. I starten slet vi med å få over den musikken vi ville, senere fikk vi over alt for mye musikk. Windows Media Player maktet heller ikke å overføre spillelistene vi ønsket til spilleren. Her bør Philips enten få til bedre integrering eller finne et bedre overføringsprogram, for slik det er i dag blir det unødvendig komplisert å overføre musikk. Det hjelper heller ikke at Windows Media Player 11 ikke er verdens beste program til å finne frem og overføre coverbilder. i spilleren står nemlig disse bildene sentralt grafisk sett. For deg som bruker kan de nok være smart å finne andre kompatible programmer for overføring av musikk som gir deg mer kontroll over hva du vil ha over hvor.

Foruten problemer ved overføring sliter også spilleren med noen små bugs. I starten hadde vi problemer med å få opp artistnavn og navn på album og sanger, etter oppgradering av programvare ble dette rettet opp, men spilleren er fortsatt veldig treg. Ved oppstart bruker musikken en del tid på å komme i gang og den tar også sin tid på å tenke etter at du kobler den fra din datamaskin. Ved oppstart må du også være var på at hold-funksjonen ikke må være slått på. I så fall vil spilleren slå seg av med det samme. Dette er smart for å unngå at spilleren ikke slår seg på når den ikke skal, irriterende når en tror det hele skyldes dårlig batteri. For brukeren kommer det nemlig ikke klart frem hva som er årsaken til at spilleren ikke vil starte.

God lyd, enkel videooverføring
Foruten dette har Philips Gogear Opus mye å by på. Lyden i spilleren er svært god og de medfølgende øreproppene er av en helt annen klasse enn det du normalt vil oppleve ved et kjøp av MP3-spiller. Øreproppene er nok ikke de dyreste i sitt slag, men vi fikk heller ikke lyst til å rive de ut umiddelbart. Spilleren kommer med Philips egen Fullsound-teknologi. Denne teknologien har vi opplevd som lite nyttig i andre av Philips spillere, men her gjør den faktisk nytten ved å løfte frem bassen og skape større bredde i lydbildet. Du har også full mulighet til å kontrollere lydbildet etter ditt ønske om du vil det. Spillerens meny er som sagt enkel, men den gir deg god oversikt over musikk og annet innhold på spilleren.


Philips spiller er ikke kun skapt for å spille av musikk. Her kan du også gjøre opptak, høre på radio, se på bilder og spille av film. For den siste funksjonen har Philips lagt ved en meget nyttig funksjon som du absolutt bør vurdere å ta i bruk. Ved hjelp av et eget nedlastnings- og overføringsprogram som følger med på en egen CD kan du nemlig kjapt laste ned videoer du finner på nett og overføre disse til spilleren. Denne spilleren er ikke blant de som godtar flest filmformater. Her er det videoformatene WMV og MP4 som gjelder, men både konvertering og overføring gikk uten problemer. Etterpå kunne vi uten problemer se videoene vi hadde valgt å laste ned på spilleren. Selve videokvaliteten ble faktisk ikke så verst på tross av at kvaliteten fra Youtube ikke var den beste. Lyden på videoene ble svært god, så dette er en funksjon du bør benytte ofte om du går for denne spilleren og er glad i musikkvideoer.

Konklusjon
Philips Gogear Opus er ikke den mest funksjonsrike spilleren på markedet. Her har du ikke trykkfølsom skjerm, blåtann eller WiFi. Til sammenligning med Samsung P2 eller iPod Touch kommer dermed denne spilleren litt til kort på funksjonssiden. På den positive siden er spilleren 500 kroner billigere enn iPod Touch og noen hundre kroner billigere enn Samsung P2. Det spørs likevel om du kanskje bør vurdere å betale litt mer for noen flere funksjoner.


Men lydmessig er denne spilleren svært god, så om du ønsker en enkel mediespiller til en hyggelig pris, så vil ikke Philips skuffe deg med Gogear Opus.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen