TEST: Test av Philips Aurea II
Test

Test av Philips Aurea II

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Philips Aurea 42PFL9903

Positive ting Meget bra bilde, oversiktlig meny, 4 HDMI, Ambilight Spectra
Negative ting Fjernkontroll krever litt tilvending, plastikkant rundt skjermen, høy pris0

Testresultater

Philips Aurea 42PFL9903

Positive ting Meget bra bilde, oversiktlig meny, 4 HDMI, Ambilight Spectra
Negative ting Fjernkontroll krever litt tilvending, plastikkant rundt skjermen, høy pris0
Philips har lenge hatt sin Ambilight på forskjellige modeller, som med sitt lys skal bidra til å berolige sidesynet ditt, mens du ser på TV. Den nye Aurea-modellen har i likhet med sin foregjenger, systemet Ambilight Spectra. Teknologien gir deg i tillegg til den vanlige Ambilight-belysningen på baksiden av selve TV-en, også lys i selve frontrammen.

Denne teknologien er avansert, der rammen er delt opp i segmenter, som hver for seg gjengir fargene i ytterkanten av bilde. Men Philips Aurea-skjermen har mer i ermet enn som så. Den gir deg et godt bilde, som nok er i nærheten av det beste innen LCD.

Design
Aurea-skjermen kommer i en hvit og sølv finish, med en matchende sølvfarget glassfot, som gir en god kvalitetsfølelse. Den har svingbarhet og holder TV-en stødig ved bevegelse. Om du ikke skal benytte deg av Ambilight Spectra-funksjonen, fremstår den hvite fargen litt matt og kjedelig. Veggfeste til TV-en medfølger i esken.

Skjermen fremstår som vesentlig mindre klumpete enn sin forgjenger, og har i forhold til den gamle Aurea-modellen blitt vesentlig slankere, både i brede og dybde. Eneste vi ikke blir helt fortrolig med i forhold til designet, er den gjennomsiktige ”lampeskjermen”
som slynger seg rundt TV-en. Den er i ren plastikk og tilfører TV-en akkurat den følelsen. Til gjengjeld bidrar denne ”lampeskjermen” til forbedret lyd på apparatet.Brukervennlighet og tilkoblinger


Fjernkontrollen ligger godt i hånden, med en solid vekt. Knappene er ryddig og logisk plassert, slik at brukervennligheten er meget bra. Eneste som trenger litt tilvenning er hjulet som du benytter for å manøvrere deg gjennom for eksempel menyene.Når det er sagt er selve menyene lettfattelig og logiske. Grafikken på selve menyene er ok, og etter å ha stilt inn selve apparatet kommer det opp en praktisk hjelpemeny for innstilling av bildet. For de som ønsker full kontroll over bildeinnstillingene er selvfølgelig det fult mulig.

Tilkoblingene på TV-en er blant de beste. Her finner du alt du måtte trenge av HDMI-kontakter og andre tilkoblinger. Den har innbygget mottaker for RiksTV, samt USB for visning av blant annet stillbilder.

Lydkvalitet
Lyden på denne TV-en er blant de bedre. Skjermen har et Virtual Dolby Digital system, som gir deg bra med bass, som en god del skjermer pleier å mangle.

I forhold til lyd har skjermen godt med inn- og –utganger for tilkobling av diverse lydutstyr. Du finner blant annet en digital koaksial utgang, for tilkobling av for eksempel en digital forsterker.Bildekvalitet

Når det gjelder bildekvaiteten tar skjermen frem sitt beste, i form av et gnistrende skarpt bilde, med gode, dype og klare farger. Sortnivået er noe av det bedre vi har sett på LCD, om du ikke legger LED-LCD i denne kategorien. Detaljene i sortfargen er meget tilfredsstillende og bildet beveger seg naturlig og godt med 100 Hz-panelet, godt hjulpet av bildebehandlingsmodusen Perfect Natural Motion.

Om man skal sette fingeren på noe, blir det at de digitale hjelpefiltrene ved enkelte signaler har en tendens til å ”tegne” bildet litt, slik at det fremstår som nesten litt tegneserieaktig. Når det er sagt, har du fulle muligheter til å deaktivere eller aktivere disse hjelpemidlene etter egen smak.

Ambilight Spectra
Når det gjelder Aurea sin særegenhet, nemlig Ambilight Spectra, synes vi til å begynne med at den mest var til ”showoff”. Men ettersom vi fikk sett litt film, TV-sendinger og HD-materiell, fikk vi en veldig aha-opplevelse når vi slo av funksjonen midt i en film. Vi fikk da erfare hvor behagelig Ambilight Spectra gjør overgangen mellom TV-en og omgivelsene. Denne teknologien egner seg best på en hvit vegg, gjerne hengende.

Vår mening er at lysteknologien har en misjon, og vi opplevde skjermen som særs behagelig å se på over tid med Ambilight Spectra aktivert, men den bør individuelt oppleves.Konklusjon
Alt i alt er dette en virkelig bra TV. Skjermen levere et gnistrende bilde, med raske bevegelser og skarpe detaljer. Lyden på skjermen er meget bra til TV-er å være, men vi ble ikke helt fortrolig med plastikkanten rundt skjermen. Skjermen har en god og brukervennlig meny, med solid og oversiktelig fjernkontroll.

Ambilight Spectra synes vi gjorde denne skjermen unik, både i forhold til opplevelse, men også i å skape et beroligende helhetsbilde. Prisen på skjermen trekker ned helhetsinntrykket.

Oppsummering
Produkt: Philips 42PFL9903
Internett: www.philips.no
Pris: 39.990 kroner
Størrelse: 42 tommer
Design\funksjon:4,5/6
Brukervennlighet: 5/6
Lyd: 5/6
Bildekvalitet: 5,5/6
Pris: 2\6

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen