TEST: Test av Philips 42PFL5603D
Test

Test av Philips 42PFL5603D

Testresultater

Philips 42PFL5603D

Positive ting Meget god bildekvalitet, god fjernkontroll.
Negative ting Noe orangetoner i rødfarvene.0

Testresultater

Philips 42PFL5603D

Positive ting Meget god bildekvalitet, god fjernkontroll.
Negative ting Noe orangetoner i rødfarvene.0
Vi liker dette designet, men det er en smakssak - ikke minst er det opp til deg som bruker om du liker dette eller ikke. Det skal også stå i forhold til miljøet den skal inn i.

I og med at denne TV-en er på 42-tommer er den noe større enn de tre foregående, og også noe tyngre. Prismessig ligger Philips noe over både Sony og Samsung A559, men 9.000 kroner er uansett en meget anstendig pris for en såpass god TV. Karaktermessig ligger den noe under de tre foregående og dette er sort sett forankret i to ting i forbindelse med bildekvaliteten, men det skal vi komme tilbake til.

God fjernkontroll
Fjernkontrollen er testens minste. Vi var i utgangspunktet noe skeptisk til det begrensede antallet knapper og var bekymret for at dette kom til å gjøre den noe mindre brukervennlig. Det viste seg at vi bekymret oss for ingeting. Fjernkontrollen fungerer meget godt sammen med menysystemene som Philips bruker, og sammen får du gjort alt du trenger med denne fjernkontrollen.

Kanskje dette er et lite hint til mange andre produsenter som fyller fjernkontrollene sine med knapper. Det er flott for en bruker som vet hva hun driver med, men det kan fort virke noe skremmende på en nybegynner.

Tilkoblingsmessig ligger Philips på samme nivå som Sony og Samsung A559. Her finner du både tre HDMI, to Scart, komponent, kompositt og s-video. Den har også VGA-tilkobling for datamaskin og Philips har også funnet plass til en USB-tilkobling.

Når det kommer til bildekvalitet er dette en TV med mye på sin side. Bildene er skarpe og godt definerte og sortnivået er også her meget godt, selv om Samsung A656 nok ligger et hestehode foran på dette området. Kontrasten er også meget god og til sammen gir dette blant annet meget godt definerte bilder i mørke sekvenser. Gråtoner står frem som godt definert og det er ikke noe problem å se de forskjellige nyansene i slike mørke scener. Dette liker vi.

Når det gjelder gjengivelse av farger er den også på et meget høyt nivå, selv om vi kanskje synes at rødt har en tendens til å gå svakt mot oransje. Dette er imidlertid ekstremt lite og vi vil ikke legge alt for stor vekt på det, me det er et element som må telle med i den store sammenhengen. Når det gjelder etterslep i hurtige scener er den så godt som kjemisk fri for disse og dette gjør at den gir en meget god filmopplevelse. Den gir også svært godt resultat når det gjelder normale TV-signaler og for HD-TV.

Konklusjon
Alt i alt er dette også en svært god TV. Den kommer litt bak de tre vinnerne, men det er ikke en vesentlig kvalitetsforskjell på disse tre TV-ene på dette området. Noe minus på fargehåndtering, men ikke nok til at kvaliteten forringes vesentlig. Lydmessig er den helt grei, men også denne TV-en kunne vært bedre på dette området.

Oppsummering
Produkt: Philips 42PFL5603D
Internett: www.philips.no
Pris: Ca 9.000 kroner
Størrelse: 42 tommer
Design\funksjon: 4,7/6
Brukervennlighet: 4,8/6
Lyd\ bildekvalitet: 4,5/6
Pris: 4\6

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen