TEST: Test av Panasonic DMP-BD60
Test

Test av Panasonic DMP-BD60

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Positive ting Meget bra lyd og bildekvalitet, Viera Cast, BD-live,Pris
Negative ting Ikke WiFi støtte, ikke internminne, mangler analog 7.1 utgang.0

Testresultater

Positive ting Meget bra lyd og bildekvalitet, Viera Cast, BD-live,Pris
Negative ting Ikke WiFi støtte, ikke internminne, mangler analog 7.1 utgang.0
Ved forrige stortest av Blu-ray-spillere, gikk Panasonics daværende toppmodell helt til topps, og den forbindelse er det knyttet spenning til hvordan de to nye modellene fra Panasonic vil klare å følge opp suksessen til forgjengeren.

VI har testet den minste av de to nevnte modellene DMP-BD60, som overhode ikke gjør skam på sine forfedre hva bilde- og lydkvalitet gjelder.

I esken
Utstyret som medfølger er akkurat det mest nødvendige. Du får manualen for produktet, sammen med en analog video- og lydkabel. Denne kabelen er jo for så vidt nok til å komme i gang med å se film, men tjener ingen hensikt, om målet er å se høyoppløsning på flatskjermen din. Ergo, husk å kjøp med deg en HDMI-kabel.

Foruten den analoge kabelen og den nevnte manualen medfølger det fjernkontroll og batterier, i tillegg til en vanlig strømkabel.Design og tilkoblinger

Designet på Panasonic-modellen er absolutt godkjent, med en slank utforming og et lite display som forteller deg det aller nødvendigste. På forsiden av spilleren finner vi to tilkoblingsmuligheter, der den ene er USB og den andre en SD-kortleser.

Av andre tilkoblinger har spilleren det som trengs, for både å koble til en flatskjerm, projektor eller hjemmekinoanlegg. Bak på spilleren finner vi en HDMI, komponent, digital lydinnganger i form av en optisk utgang, samt analoge utganger for lyd og bilde.

I bruk

Menyen på denne spilleren er nokså lik foregående modeller fra Panasonic, og har du noen av deres produkter fra tideligere vil du nok kjenne deg igjen i denne menyen. For førstegangsbrukere er menyen oversiktlig og logisk, med grei grafikk, uten de helt spenstige sprangene.

Fjernkontrollen er også oversiktlig, med knapper som er plassert logisk i forhold til bruk. Den foregående testen av DMP-BD55 fikk spilleren trekk for at fjernkontrollen ikke hadde lys, noe denne modellen fortsatt ikke har.
En ting som nok er litt uvant for mange, er at man har en egen meny for å justere hvilket språk underteksten skal ha, samt justering av andre ting som Audio osv. Får å få frem denne menyen benytter du Display-knappen på fjernkontrollen.Viera Cast

En av tingene som gjør at denne spilleren utfyller sin plass i stereobenken ennå bedre, er at Panasonic-modellen leveres med det de kaller Viera Cast. Det betyr i korte trekk at du kan få mulighet til se filmsnutter fra for eksempel YouTube via Blu-ray-spilleren.

Forutsetningen for at du kan benytte deg av Viera Cast er at du har en nettverkskabel tilknyttet spilleren med adgang til internett. Her kommer det et lite minus ved denne spilleren, som ikke har støtte eller mulighet for å kobles til nett via WiFi. 

Minnekort og USB

I fronten på spilleren sitter det en minnekortleser, som i tillegg til å gi deg mulighet for å vise frem feriebildene eller en film, også kan brukes som minne til BD-live-materiell. Det er jo en minus at spilleren ikke har innebygd minne til dette, men du har i alle fall muligheten til å benytte et SD-kort på minimum 1 GB, for å få full uttelling av BD-live.

Uten om minnekortleseren er det også en USB-tilkobling foran på spilleren, som enkelt gjør det mulig for deg å tilkoble blant annet digitalkameraet ditt, om du for eksempel ikke har et kamera som benytter SD-minnekort, og fremdeles vi bruke Blu-ray-spilleren som fremviser av bilder.Bilde og lyd
Denne spilleren gir deg et meget godt bilde, der skarpheten og fargedybden er blant de bedre, og kvaliteten nærmest er til å ta og føle på. Den gjør også ingen skam på den gamle DVD-samlingen din heller, der den også levere meget gode oppskalerte bilder.

Lydkvaliteten er også meget godt, med en fyldig god lyd, der spilleren også leverer bra på avspilling av CD-er. Eneste minuset vil vel være for en del at den ikke har analog 7.1 utgang, og har du behov for dette må du oppgradere kjøpet ditt til storebroren DMP-BD80.

Konklusjon
Er du ute etter en spiller som ikke skal koste mye, men virkelig skal gi deg valuta for pengene, er DMP-BD60 virkelig en anbefaling. Spilleren gir deg både meget god bildekvalitet, men også lyden står i stil til bildet. Om du ønsker å se litt videosnutter fra for eksempel YouTube, gir Viera Cast deg muligheten til dette. Spilleren har også minnekortleser og USB-tilkobling i front, slik at du kan koble til forskjellige medier og se bilder eller film, samt spille av musikk.

Det er ikke mye svakheter ved denne spilleren, men det allikevel noen ting som etter vår mening trekker den ned fra toppkarakter. Spilleren har blant annet ikke har innebygget minne for BD-live, samt at den ikke har WiFi, eller støtte for dette. For noen vil også en analog 7.1 lydutgang også være et must.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen