TEST: Test av Packard Bell dot 3G
Test

Test av Packard Bell dot 3G

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Packard Bell dot 3G

Positive ting Ekstrem batterilevetid, godt tastatur, 3G
Negative ting Ikke Bluetooth0

Testresultater

Packard Bell dot 3G

Positive ting Ekstrem batterilevetid, godt tastatur, 3G
Negative ting Ikke Bluetooth0
Rent utseendemessig har maskinen fra Acer og Packard Bell mye til felles. Packard Bell sin versjon skiller seg faktisk langt mer positivt ut enn det Acer gjorde i denne testen. Vi skal se litt nærmere på hva det er som gjør utslaget.

Dette er også en maskin med skjerm på 8.9 tommer. Skjermen er god, men vi skulle gjerne sett den med matt overflate. Det forhindrer imidlertid ikke skjermen i å være klar og skarp med god fargegjengivelse. Men, som sagt, det blir litt mye reflekser.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Tastaturet blir nødvendigvis lite i en slik maskin, men det er langt ned til minitastaturene som både Toshiba og Alishan disker opp med. Tastaturet i Packard Bell dot 3G er faktisk ganske brukbart. Det er trangt, men fullt mulig å bruke på en effektiv og grei måte. Selv om maskinen er liten er ikke vekten blant de laveste. Det hele veier 1,26 kilo, noe vi mener det er mulig å leve med, batteriet tatt i betraktning. Dette skal vi komme tilbake til.

Innhold
Vi liker at maskinen er utstyrt med en ganske stor harddisk på 160 gigabyte. Dette gjør at lagringsproblemer er noe du ikke har i første omgang. Maskinen har også to kortlesere og ikke minst er den utstyrt med tre USB-porter.

Den mangler Bluetooth og det er etter vår mening en ganske vesentlig mangel. Vi liker derimot svært godt at den er utstyrt med et eget spor for SIM-kortet ditt. Dermed er alle problemer med å ikke komme seg på nett borte. Du må riktignok skaffe deg et eget SIM-kort til maskinen, men det er en enkel sak. SIM-kortet sitter slik plassert at det ikke er noen løsning på å veksle SIM-kort mellom telefon og maskin. Den må få ha sitt eget.

Batteriet på denne maskinen er et kapittel for seg selv. Vi snakker her om et seks cellers batteri som kommer med maskinen som standard. Det stikker riktignok litt ut på baksiden, men du oppdager fort at det er vel vert det. I våre tester, som vi faktisk gjennomførte flere ganger for å være helt sikker, endte denne maskinen opp rundt syv timer med bruk. Dette er såpass ekstremt at det er verdt hvert eneste ekstra gram det koster for å få det slik. Dette betyr at du i praksis nesten kan dra bort en dag uten strømforsyning. Det blir noe mindre med mye nettaktivitet, men likevel er dette eksepsjonelt bra.

Konklusjon
Oppsummert er det ikke så mye å si. Dette er en meget godt utstyrt maskin. Riktignok savner vi Bluetooth, men mye veies opp med integreringen av 3G. Det som ikke veies opp av dette veies opp av en batterilevetid som er eksepsjonelt bra. Denne har våre varmeste anbefalinger.


Internett: www.packardbell.no
Pris: Ca. 3 800 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen