Test

Test av opptaksutstyr for bærbare

Markedet for profesjonelt, halvprofesjonelt og avansert opptaksutstyr for bærbare PC-er har etter hvert blitt befolket av en rekke leverandører. I denne testen har vi sett nærmere på produkter fra selskapene Yamaha, M Audio og Steinberg. Produktene er ikke direkte sammenlignbare da de befinner seg på ulike prisnivåer og dekker forskjellige bruksområder. Men samtidig gir produktene et tverrsnitt av markedet for bærbare opptaksutstyr, fra det rimelige til det noe mer kostbare. De gir også et godt overblikk over hvilke ulike muligheter som er tilgjengelige.

Første produkt ut er M Audios USB-baserte Duo som er en kombinert mikrofonforsterker og lydenhet.

Videre har vi sett testet Nuendo Audiolink 96. Dette er programvareselskapet Steinbergs forsøk på å komplimentere det profesjonelle lydprogrammet Nuendo med et modulært maskinvaresystem. Systemet består av ulike kort og eksterne bokser som kan kombineres på ulike vis.

Dette har de gjort ved å markedsføre tyske RMEs Hammerfall DSP-produkter under eget navn. Vi har valgt å teste PCMCIA-utgaven, samt Multiset-boksen som eksternt lydgrensesnitt. Dette er testens mest avansert system med åtte analoge inn- og utganger, og flere digitale tilkoblingsmuligheter.

Til slutt har vi sett på nærmere på Yamahas hjemmestudieprodukt UW500. Dette er et USB-basert lydkort med jackinnganger for linjesignaler, mikrofon og gitar. Enheten inkluderer også en egen midi inn- og utgang.

Takk til

for lån av utstyret

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen