TEST: Test av Onkyo HT-S9100THX
Test

Test av Onkyo HT-S9100THX

Testresultater

Onkyo HT-S9100THX

Positive ting Svært god lyd, presis autoinnstilling, HD-lyd dekoder.
Negative ting Høyest pris.0

Testresultater

Onkyo HT-S9100THX

Positive ting Svært god lyd, presis autoinnstilling, HD-lyd dekoder.
Negative ting Høyest pris.0
Sjeldent nok for denne prisklassen er Onkyo HT-S9100THX et anlegg som er THX-sertifisert. Dette borger for en lydkvalitet som noen av verdens mest kresne ører har velsignet. Det er verd å merke seg at det er anlegget som er sertifisert, der forsterkeren og høyttalerne er svært godt tilpasset hverandre.

Les flere artikler:
- Vi tester hjemmekinoanlegg (hovedartikkel)
- Test av Onkyo HT-S9100THX
- Test av Yamaha RX-V465 / NS-210
- Test av Harman/Kardon HS350

Masser av høyttalere
Dette er et Surround 7.1-anlegg, og det følger med høyttalere til denne oppkoblingen i pakken. Front- og senterhøyttalerne er større enn surroundhøyttalerne, men de ruver likevel ikke i forhold til vanlige høyttalere for et tradisjonelt stereoanlegg. De fire surroundhøyttalerne er mindre, men selv inni dem finner vi to høyttalerelementer, noe som sikrer et komplett lydbilde fra disse også. Den høyttaleren som virkelig ruver i dette anlegget, er sub-bassen. Den er knappe 45 centimeter høy og nesten kubisk, slik at den lar seg slett ikke gjemme bort under sofaen.

Det følger også med kabling i pakken, men dette er slett ikke tykke og tunge høyttalerkabler som man vet at de skikkelig audiofile foretrekker. Siden Onkyo har pakket dem med, så er det dem vi har testet med.

Koblingene på både forsterker og høyttalere er klassiske skrukoblinger. Disse er imidlertid fargekodet, og denne kodingen korresponderer også med fargene på de medfølgende kablene. Dette gjør det enklere å koble opp, selv om det slett ikke er umulig å koble feil – du må selv passe på pluss/minus når du setter sammen anlegget. Dette er likevel blant det mer brukervennlige på anlegg i denne klassen, vanligvis må du selv passe på at du kobler riktig.Det er svært enkelt å stille inn anlegget, takket være den automatiske innstillingsrutinen. Denne starter automatisk når du kobler til mikrofonen, og deretter går den helt av seg selv. Den er også mer omfattende enn hva vi tidligere har sett på andre anlegg, fordi den tar hensyn til at det kan være flere enn én som skal se film. Rutinen gjør lydmålinger på hele tre posisjoner, og lager dermed en sone i stedet for et punkt der den optimale lydmiksen skal finnes. Dette fungerer overraskende bra, selv om det skal sies at den aller beste lyden finnes midt i måleområdet.

Det er ingen brukermenyer på TV-skjermen, kun i displayet på selve forsterkeren. Fjernkontrollen er også helt greit designet, den er gjennomtenkt og enkel å bruke med en hånd.

Lydkvaliteten
Når man spiller film er 7.1-lyd morsomt. Du sitter mellom seks høyttalere som fordeler lyden mellom seg, og plasserer den mer presist i forhold til det du opplever med 5.1. Dermed skårer dette anlegget høyt på surroundfølelsen for film. Du sitter bokstavelig talt midt i handlingens sentrum.

Lydkvaliteten til dette anlegget er selvsagt aldeles utmerket. Med film er lyden svært ren og presis, og i det absolutte toppsjiktet. Høyttalerne viser ikke antydning til forvrenging ved høye volumer, og lydbildet er svært oversiktlig, og med presis senterlyd. Bassen er ren og kontant, men litt forsiktig i de voldsomste partiene i actionfilmen vi testet med. Dette er basert på innstillingene fra den automatiske justeringen, da vi dro opp bassen litt ekstra, fikk vi alt trøkket vi kunne ønske oss. Ved hjelp av «Late Night-funksjonen» kan forsterkeren presse dynamikken sammen, slik at det er mulig å høre partier med lavt volum når lydtrøkket generelt er tilpasset til å ikke vekke naboen i de mest dramatiske scenene. Denne funksjonen løste forsterkeren svært godt.Både for film og musikk har forsterkeren en hel rekke med prosesseringsprogrammer som vi kan velge mellom. Tilgangen til disse programmene kommer an på hva slags lydkilde vi bruker. Vi har spilt musikk med alle programmene som forsterkeren har å tilby, men modusen som vi har vurdert lydkvaliteten ut fra er det nye programmet «THX I/S» som bruker alle høyttalerne til anlegget.

Gjengivelsen av musikk er også noe som anlegget gjør med bravur. Det er litt framtredende mellomtone med elektronika, selv om den langt fra prøver å ta over. Med fyldig vokaldominert popmusikk er lydbildet svært bra og rent. Det er velbalansert og tydelig, uten å grumse til på noen måte. Med tyngre rock er også lydbildet svært rent og kontant. Det er kanskje vår eneste innvending til musikkgjengivelsen. Lydbildet kan føles litt for klinisk iblant, men dette er noe som du kan etterjustere selv dersom du ønsker feitere lyd enn hva autojusteringen har å tilby.

Konklusjon
Med dette anlegget henter Onkyo seg en sekser på terningen vår. Det låter imponerende og overbevisende uansett hva slags materiale vi gir det å jobbe med. Dersom detaljert lydgjengivelse er viktig for deg, så trenger du ikke å lete lengre enn hit. Prislappen gjør anlegget i tillegg oppnåelig for de fleste som er glade i god lyd, og da krever vi ikke mer.


Internett: www.mono.no
Pris: 11 995 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen