TEST: Test av One For All Xsight Touch
Test

Test av One For All Xsight Touch

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

One For All Xsight Touch

Positive ting Enkel å installere, ladestasjon, lærefunksjon
Negative ting For dårlig støtte av produkter, dårlig display, høye klikkelyder i tastene, plastikkfølelse0

Testresultater

One For All Xsight Touch

Positive ting Enkel å installere, ladestasjon, lærefunksjon
Negative ting For dårlig støtte av produkter, dårlig display, høye klikkelyder i tastene, plastikkfølelse0
Med en stadig økende ”haug” av fjernkontroller, som skal kontrollere produkter i et moderne hjem, er multifjernkontrollen en reddende løsning. Da har du mulighet til å gjenerobre kontrollen over TV, DVD, Blu-ray, dekoderen og forsterkeren med kun en fjernkontroll.

Vi har testet One For All Xsight Touch, som lokker med et sprekt utseende, som både har touchskjerm og ladestasjon.

Design og utstyr
Xsight Touch har et bra utseende med en blank sort farge. På midten av kontrollen er det et mattere og mer gummiaktig belegg, som er med å forhindre at kontrollen skal bli glatt. Fjernkontrollen er nokså grei å holde i, men gir en plastikkaktig følelse. I tillegg har kontrollen opplyste taster, slik at den er godt egnet for mørke filmkvelder, selv om belysningen opplyser enkelte felter på fjernkontrollen bedre enn andre.

Foruten selve fjernkontrollen får du med en USB-kabel for å sette opp kontrollen via PC, samt dertil egnet programvare på en CD. Videre medfølger det en ladestasjon, sammen med strømadapter, oppladbart batteri og en bruksanvisning på norsk.

Kontrollen har en touchskjerm, som reagerer godt og presist på inntastinger, men er nokså utydelig i form av at innsynsvinkelen er svak på skjermen. Du får en ”hologram” følelse når du ser på skjermen rett forfra på kort avstand, samt at skjermen blir uleselig dersom du ser på den litt skjevt. Selve overflaten på skjermen er også blank, slik at den reflekterer en del lys fra omgivelsene.Installasjon
Med All For One sin Xsight Touch har du mulighet til enten å legge inn og redigere apparatene du skal benytte via PC, eller direkte på selve fjernkontrollen. Skal du gjøre dette via PC-en din, må du først legge inn programvaren som medfølger, og deretter registrere deg online, før du kan sette i gang med selve konfigureringen.

Når selve registreringen er unnagjort og du har godkjent kontoen din via en e-post du mottar, er selve fremgangen for hvordan du finner frem produkter og modellbetegnelser godt forklart og logisk oppbygd.Velger du å legge inn apparatene kontrollen skal styre, via selve fjernkontrollen, er denne prosessen også logisk oppbygd, der du på forhånd får en rask innføring i hvordan ”stripen” nedenfor selve touchdisplayet fungerer. Når du skal legge til et produkt velger du for eksempel TV, og videre kommer det opp en liste med produsenter, der en del, men ikke alle produsentene er representert.Om du da for eksempel velger Sony, går programmet videre, der du får et vist antall mulige kodevarianter å velge mellom (for eksempel 1/12). Da må TV-en din være påskrudd og du trykker på avknappen på Xsight Touch for å finne hvilken kode som er den riktige. Fungerer ikke den første koden må du velge neste, helt til du finner den koden som passer til din TV (skjermen vil da slå seg av). Når du finner koden som TV-en reagerer på, trykker du på valget ”Works!” på fjernkontrollen. Da vil du få spørsmål om du ønsker å legge til flere komponenter, og kan du gjøre tilsvarende prosedyre med de andre apparatene du ønsker å legge til.Du har også mulighet til å egendefinere produkter og taster selv, dersom fjernkontrollen ikke støttet produktet du ønsker å styre. Dette forutsetter at du har originalfjernkontrollen tilgjengelig. Når du har lagt inn de ønskede produktene, kan du også legge inn faste handlinger som for eksempel ”se på TV”, der du forhåndsdefinerer hvilke av produktene som skal stå på, og hvilke innstillinger den skal benytte. Du kan også legge inn favorittkanaler med ikoner. Favorittene kan sorteres med for eksempel mamma, pappa og så videre, slik at hver enkelt i husstanden kan ha sine favorittkanaler på fjernkontrollen.I bruk
All For One Xsight Touch er rask og konkret i bruk, med en touchskjerm som responderer godt. Tastaturet inneholder store taster, men har litt svak tydelighet på tastene. Tastene lager en markant kneppelyd, som nok er til hjelp for noen, mens for andre er et irritasjonsmoment.

Kontrollen innehar de mest brukte funksjonene du trenger i knappene på fjernkontrollen, men er det andre funksjoner du måtte trenge, finner du disse på touchskjermen dersom du har valgt dette produktet. Skulle en funksjon mangle, har du fortsatt mulighet å legge til en knapp som du navngir selv, og benytte lærefunksjonen på kontrollen for å legge til funksjonen. I våre tester opplevde vi dog at denne prosessen måtte gjentas før den fungerte slik vi ville.

Konklusjon
Xsight Touch er god å bruke, med bra design og en touchbetjening som fungerer slik den skal. Du har fulle muligheter til å legge inn ønskede funksjoner og taster som originalkoden i fjernkontrollen ikke innholder. Selve prosessen med å legge inn apparater, forhåndsprogrammerte handlinger og favorittkanaler er enkelt og logisk tilrettelagt. En fordel er at du både kan benytte PC-en med internett til å sette opp kontrollen, og du kan også gjøre dette direkte via fjernkontrollen. I tillegg kan du legge inn apparater manuelt med full mulighet til å egendefinere både hvilke knapper du vil bruke, men også navngi disse.

Svakhetene med denne kontrollen er først og fremst at den ikke har nok bredde i produktdatabasen. I vår test, der vi benyttet syv forskjellige apparater, var det tre av disse den ikke fant, der det ene produktet var en Yamaha-forsterker, en kabeldekoder og en Blu-ray-spiller. Det mest essensielle for en multifjernkontroll er jo at den skal kunne erstatte de produktene du vil. Du kan jo alltids ta jobben med å legge inn alle funksjonene manuelt, for flere av produktene den ikke finner, men da faller brukervennligheten vekk. I tillegg har kontrollen et svakt display, som er utydelig og gir en ”hologram” følelse. Den får også litt trekk for at knappene lager litt mye lyd.

Alt i alt er dette en fjernkontroll som i seg selv virker bra, med gode og logiske fremgangsmåter for å finne og sette opp apparater, forhåndsprogrammerte handlinger og favoritter, men som mangler noe av det mest vesentligste i form av bredde i antall produkter den støtter. Hadde kontrollen hatt bedre støtte og et forbedret display hadde den virkelig kunnet gi både Logitech Harmony og Philips Prestigo str9320 kamp om beinet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen