Test av Olympus E-400

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Vi ble meget positiv overrasket over Olympus E-400. Vi har tidligere testet Olympuskameraer som vi ikke har vært helt fornøyde med. De har alltid gått nye veier, men vi synes det har skortet litt på gjennomføringen. Det har Olympus nå tatt igjen med monn, og E-400 er et imponerende stykke ingeniørarbeid.

Olympus har i lang tid sagt at den reduserte sensorstørrelsen de bruker åpner for mer kompakte kameraer og objektiver. I forhold til brennvidden har objektivene til nå vært ganske store, og kameraene har ikke vært mindre enn de fra konkurrentene. Dette har de nå gjort noe med og E-400 er det desidert miste og letteste speilreflekskameraet på markedet. Det samme gjelder kit-objektivet samt telezoomen som er laget spesielt for dette kameraet. Den kompakte utformingen har de fått tiluten at ergonomi og brukervennlighet har lidd nevneverdig. Søkeren er riktignok liten, men det har den også vært på de tidligere, større modellene.

Kamera med kit-objektiv og 40-150mm telezoom.
Kamera med kit-objektiv og 40-150mm telezoom.

Funksjonaliteten er upåklagelig. Kameraet tilbyr de funksjonene du trenger. Det eneste vi kanskje savnet var større muligheter for bildestabilisator.

Det eneste området som trekker ned, er hurtighet. Her henger kameraet etter på de fleste områdene, og du må vurdere hvor viktig dette er for deg. Har du tenkt å ta serier med bilder av sportsaktiviteter, eller du bruker mye RAW, så ville vi vurdert et annet kamera. Hvis du stort sett kan planlegge bildene du skal ta, eller tar bilder av litt langsommere motiver, bør E-400 fungere utmerket.

Kitobjektivet har en rimelig, men ok byggekvalitet, selv om vi alltid ønsker oss metallfatning og slikt. Men bildekvaliteten var upåklagelig. Vi var overrasket over hvor skarpt det var, selv på største blender. Det hadde også få andre skavanker som vignettering, kromatisk aberrasjon eller fortegning. Olympus er kjent for å lage god optikk, så dette var kanskje som vi kunne forvente.

Alternativ tekst mangler

Men det som imponerte mest, var hvor god bildekvalitet kameraet var i stand til å gi. Selv med mindre sensor, var kameraet nesten på høyde med Nikon D80, som koster vesentlig mer. E-400 mangler fortsatt en del når det gjelder støy, og detaljgjengivelsen lå et lite hakk under, men sammenliknet med tidligere modeller fra Olympus er dette et stort skritt framover.

Tidligere modeller har alle manglet noe som gjorde at vi kunne anbefale dem. Det gjelder ikke for E-400, og for de som ønsker et svært kompakt system til en rimelig penge, uten å ville ofre bildekvalitet eller funksjonalitet, kan vi varmt anbefale Olympus E-400.

 

 


  - Det minste systemkameraet du kan få - Treg på flere områder
  - Høy bildekvalitet fra kameraet - Litt mye støy på høye ISO-verdier
  - Høy bildekvalitet fra kit-objektivet - Litt liten og mørk søker
  - God ergonomi og brukervennlighet - Remmen komme i veien for grepet
         

 

 

Olympus Zuiko Digital ED 14-42mm1:3.5-5.6

Olympus E-400

Olympus Zuiko Digital ED 14-42mm1:3.5-5.6

Olympus E-400

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen