Test av Nikon D40

Konklusjon

Vi fikk låne dette kameraet av Nikon i kun noen få dager. Vi har derfor ikke hatt samme muligheten til å teste like grundig som vi pleier. Likevel har vi fått et ganske fullstendig inntrykk av kameraet.

Nikon var dristige som valgte å sette en tre år gammel sensor inn i et helt nytt kamera. Men det ser ikke ut som det var noen stor bom. De har gjort en del med signal behandlingen, og vi synes de har fått mye ut av en gammel traver. Dersom du ikke for enhver pris skal ha høyest mulig oppløsning, og ikke skal lage forstørrelser over A4, vil 6 megapiksler være tilstrekkelig.

Vi må berømme Nikon for å tenke nytt med hensyn til informasjon på skjermen for nybegynnere. Det er flere løsninger der som gjør litt vanskelige begreper mye mer forståelige, og det gjør det lettere å komme i gang.

Nikon har kastet seg på bølgen av små og lettere kameraer, og det er ikke så rart, for det er mange som ikke ønsker å dra på mer enn nødvendig. De har likevel klart å beholde et godt grep for de fleste hender.

Kameraet har fått en del redigeringsfunksjoner for bilder. Du kan beksjære, lyse opp og fjerne røde øyne – alt sammen funksjoner som er nyttige dersom du ikke ønske å gjøre mye etterbehandling på en PC.

Det som trekker ned, er først og fremst autofokushastigheten på kit-objektivet, og det faktum at du bare får autofokus på et mindretall av Nikons egne objektiver. Med mindre Nikon lanserer en stor mengde AF-S-objektiver med innebygd fokusmotor, tror vi dette er et lite heldig grep å gjøre.

Kit-objektivet er ikke all verden i seg selv. Det er en helt grei start for de som ikke vet hva de ønsker seg ennå, og gjør at prispunktet for å begynne med speilrefleks er ganske lavt. Men etter å ha testet kit-objektiv til D80, så er dette en helt annen klasse.

Det er tydelig at Nikon har siktet seg inn mot førstegangskjøperne, og vi synes de har truffet rimelig godt. Selve kameraet tilbyr ikke mye nytt, men det er lagt inn en del nytt i brukergrensesnittet, som gjør det velegnet for nybegynnere. Prisen er også hyggelig til under 5500,- kroner inkludert kit-objektiv.

Dersom du ikke kan leve med et Nikon-kamera uten autofokusmotor integrert, er det nå svært gode priser på Nikon D70S, som er litt større, og egentlig er en klasse over.

 

 


  - Høy brukervennlighet for nybegynnere - Ikke integrert autofokusmotor
  - Høy bildekvalitet fra kameraet - Moderat kvalitet på kit-objektiv
  - Raskt på de fleste områder - Ulidelig treg autofokus i kit-objektivet
  - For det meste god byggekvalitet - Mangler indre batterifeste
         

 

 

Nikon D40

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen