TEST: Test av NextTV filmleie
Test

Test av NextTV filmleie

Testresultater

NextTV videobutikk

Positive ting Mye storfilmer, Bra priser, Brukervennlig
Negative ting Ingen bildespoling, Ekstreme problemer med lyd og bilde0

Testresultater

NextTV videobutikk

Positive ting Mye storfilmer, Bra priser, Brukervennlig
Negative ting Ingen bildespoling, Ekstreme problemer med lyd og bilde0
Nextgentel har med sin NextTV-tjeneste tatt steget fra bredbåndsleverandør til TV-distributør. Dette er et steg de har klart veldig bra på de aller fleste områder. Når det gjelder filmleie skjemmes imidlertid tjenesten av noen grove feil.

Les også:
- Vi tester filmleie på TV (hovedartikkel)
- Slik har vi testet
- Test av Get Filmleie
- Test av Viasat On Demand
- Test av NextTV Videobutikk
- Test av Altibox Filmleie

Filmutvalg
Men før vi går inn på problemene skal vi ta opp noen av lyspunktene. For det er som sagt mye bra med filmleietjenesten til NextTV. Utvalget er det totalt sett beste blant de aktørene vi har testet. Med et godt antall filmer i en rekke kategorier og fra flere leverandører (SF Anytime og CMore).

Riktignok har de ikke det totalt sett største utvalget, men vi har vektlagt utvalget av premierefilmer høyere enn totalutvalget, og der er NextTV de suverene vinnerne. De har ikke alle premierefilmene som du finner i videobutikken, men det er et godt utvalg av kjente, nye filmer. HD-utvalget var imidlertid ikkeeksisterende da vi testet tjenesten, men det går rykter om at dette skal komme i løpet av året.

Pris
Prisene på filmene som du kan leie via NextTV ligger mellom 19 og 59 kroner, som er et veldig bra prisleie. Du ender aldri opp med å betale noe som føles i overkant, og kombinert med utvalget er dette der vi forventer og håper at prisene skal ligge.

Fordelen er i likhet med de andre tjenestene at du også slipper å dra til videobutikken, som sparer deg transportutgifter og kostnader til snacks.Brukervennlighet
Vi forutsetter i denne testen at du allerede har koblet opp dekoderen din, så vi trekker ikke noe for at det egentlig er en litt knotete prosess for NextTV. Når boksen er oppe er det veldig greit å komme i gang med filmleie. Et par trykk på fjernkontrollen tar deg inn i filmbutikken.

NextTV har i så måte det desidert mest brukervennlige grensesnitt. De viser frem filmplakatene og har all den informasjonen som brukeren kan behøve, fra sammendrag, oversikt over skuespillere og ikke minst trailer på en del av filmene. Sistnevnte burde være påkrevd på en slik tjeneste og det er veldig bra at NextTV har det.

Kvaliteten er i likhet med tilbudene fra de to andre bra nok, så før filmen er ordentlig i gang er NextTV den beste tjenesten. Problemet er at nå dukker problemene opp. Kontrollen av filmen er ikke i nærheten av der de skal være. Vi slet med å styre fjernkontrollen slik den er ment. Spoling med bilde fungerer ikke, og selv om de har en flott metode for bokmerking og hurtigspoling gir sistnevnte en helt horribel effekt.

Når du har spolt ferdig skal filmen laste ned innhold fra riktig posisjon. Da går det et par sekunder der bilde og lyd er ren støy. Problemet med bildet gir ikke noe særlig negativ effekt bortsett fra en mild irritasjon, men lydproblemene er helt uakseptable. To sekunder der ren støy blåses ut av hjemmekinoanlegget går langt over det som kan aksepteres.

Konklusjon
Med bra pris og godt utvalg har NextTV mye å tilby. Det samme kan sies om brukervennligheten i grensesnittet. Det er enkelt å finne filmer og du får den informasjonen du trenger.

Men når mye av filmopplevelsen skjemmes av helt håpløse løsninger for spoling er det vanskelig å gjøre noe annet enn å sette NextTV på bunnen av vår test.


Internett: www.nexttv.no
Pris: 19 – 59 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen