TEST: Test av Navigon 8110
Test

Test av Navigon 8110

Testresultater

Navigon 8110

Positive ting Stor skjerm, god navigasjon.
Negative ting Tungvint oppsett og lite innebygd hjelp.0

Testresultater

Navigon 8110

Positive ting Stor skjerm, god navigasjon.
Negative ting Tungvint oppsett og lite innebygd hjelp.0
Navigon 8110 er toppmodellen fra denne fabrikanten. En generøs skjerm på 4.8 tommer plassert i en ramme med finish som børstet stål, gjør den til et blikkfang i bilen. Når den i tillegg navigerer med god presisjon og har en tillitsvekkende kvalitet på databasen sin, er det ikke rart at den gjør det bra i denne testen.

Les flere artikler:
- Stortest av GPS for bil (hovedartikkel)
- Test av Blaupunkt TravelPilot 500
- Test av Harman/Kardon GPS-810
- Test av Garmin Nüvi 765
- Test av Garmin Nüvi 5000
- Test av Mio Moov 580
- Test av Navigon 7210
- Test av Navigon 8110
- Test av Tomtom GO 930 Traffic
- Test av Tomtom XL Europe 22
- Slik har vi testet bil-GPS

Praktisk navigasjon
På kjøreturen i Bærum fant GPS-en begge adressene, men den oppga ikke siden av veien. På Smestadlokket fant enheten fram uten å tvinge oss nedi tunnelen. Den meldte ankomst ved innkjørselen til stikkveien, og det var ingen som klarte bedre presisjon enn dette.

I Ekebergtunnelen lot den som alt var normalt, og guidet videre på vanlig måte. Den var litt sein med å melde avkjørselen inni tunnelen, men på grunn at tidligere anvisninger fant vi greit fram. Ute av tunnelen fant den satellittene raskt tilbake, og guidet korrekt derfra.

Da vi kjørte feil med vilje, oppdaget og korrigerte GPS-en dette på respektable 7.5 sekunder. Det er nest best i våre målinger, kun forbigått av lillebroren sin.

Enheten fant den gamle adressen i Bodø, men plasserte den litt feil i gata. Ny gate med kun veinummer lå ikke inne, det gjorde heller ikke en ny gate med veinavn. GPS-en fant fint fram til adressen på Tretten, med helt riktig adkomst.

Skjerm og tale
Kartgrafikken og kjøreanvisningene på skjermen er svært pen, men det er kanskje litt mye informasjon på skjermen samtidig. Ruten tegnes som en farget linje, men det er ingen piler på kartskissen. Disse anvisningen dukker opp på siden av kartet ved behov. GPS-en tegner veiskiltene før kryssene, og det er en god hjelp til å kjøre riktig. Vi kunne se et eksempel på feil skilttekst ved en anledning, men dette var ikke regelen.

Taleanvisningene er svært presis og god, uten å oppleves som masete. GPS-en uttaler ikke gatenavn, noe som gjør at den står litt tilbake for de beste på dette.

Brukervennlighet og design
Det er ikke norske tegn på tastaturet til adressesøket, du må finne fram et shift-tastatur for å få tilgang til disse bokstavene. Adressesøket fungerer forøvrig svært bra, der bokstaver fjernes etter hvert som adressen staves. Når det er få nok alternativer, kommer en liste med de resterende gatene opp, i stedet for å tvinge oss til å skrive alt helt ut.

Denne GPS-en har litt flere menyer over litt flere skjermbilder. Ikke alle funksjoner er like logisk plassert, slik at en må lete litt for å finne fram til innstillingen eller funksjonen man vil ha tak i. Dette gjelder for eksempel for språkinnstillingen, som ikke er tilgjengelig når man er inne i navigasjonsfunksjonen. Da må man først tilbake til toppmenyen før innstillingen er tilgjengelig. Dette er nok et forsøk på å lage menyer som skal passe til konteksten, og det er sikkert mulig å venne seg til når man bruker enheten over lengre tid enn hva vi har hatt anledning til.

For trafikkmeldinger bruker GPS-en vanlig FM TMC. Dette fungerer bra, og enheten bygger opp en liste over meldte trafikksituasjoner i takt med at meldingene strømmer inn. Disse kan du enten se på i kartet eller i en liste. Vi er godt fornøyde med at antennen er integrert i strømkabelen, det gjør at det blir litt mindre kabelspagetti i bilen.

Funksjonen «Nødhjelp» som viser nærmeste adresse, kryss og bensinstasjoner, apotek, politi og sykehus fra der man befinner seg, er svært enkel og nyttig. Enheten har full Bluetooth tilkobling til mobiltelefonen, og kan dermed fungere som håndfrisett til denne. Den har også en FM-sender innebygd, slik at bilens stereoanlegg kan brukes som høyttaler for navigasjonen.

I tillegg er musikkspiller og bildeframvisning innebygd i enheten.


Internett: www.navigon.com
Pris: 3 269 kroner.


Design: 6.6
Brukervennlighet: 5.4
Navigasjon: 7.5
Pris: 6.0

Data
Skjerm: 4.8"
Fysiske mål (mm): 134,5 x 84,5 x 22
Kartsystem: Navteq
Antall land dekket: 38
Rekalkulering av rute (sek): 7.5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen