TEST: Test av Navigon 7210
Test

Test av Navigon 7210

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Navigon 7210

Positive ting Svært liten, utmerket navigasjon.
Negative ting Få tilleggsfunksjoner og innebygd hjelp.0

Testresultater

Navigon 7210

Positive ting Svært liten, utmerket navigasjon.
Negative ting Få tilleggsfunksjoner og innebygd hjelp.0
Navigon 7210 er den nye «allemannsmodellen» fra denne fabrikanten. Med en sympatisk pris og svært god ytelse på navigasjonen bør denne kunne gjøre jobben for svært mange. Dette er imidlertid en helt dedikert navigatør, så om du ser etter mange funksjoner, må du lete andre steder.

Les flere artikler:
- Stortest av GPS for bil (hovedartikkel)
- Test av Blaupunkt TravelPilot 500
- Test av Harman/Kardon GPS-810
- Test av Garmin Nüvi 765
- Test av Garmin Nüvi 5000
- Test av Mio Moov 580
- Test av Navigon 7210
- Test av Navigon 8110
- Test av Tomtom GO 930 Traffic
- Test av Tomtom XL Europe 22
- Slik har vi testet bil-GPS

Praktisk navigasjon
På kjøreturen i Bærum fant GPS-en begge adressene, men den oppga ikke siden av veien. På Smestadlokket fant enheten enkelt fram uten å tvinge oss nedi tunnelen. Den meldte ankomst ved innkjørselen til stikkveien, og det var ingen som klarte bedre presisjon enn dette.

I Ekebergtunnelen fungerte den aldeles forbilledlig, og meldte fra på prikken når vi skulle ta av. Det kunne vært litt kort varsel, men med meldingene i forkant klarte vi enkelt å velge avkjørselen. Den fant også satellittene raskt tilbake da vi kjørte ut igjen, og var helt på sporet resten av veien.

Da vi kjørte feil med overlegg, merket GPS-en dette og hadde en ny rute parat på 6.2 sekunder. Dette er raskest av alle i hele testen, og sikrer at du alltid har hjelp, selv i tett bytrafikk.

GPS-en fant gammel adresse i Bodø, men plasserte den litt feil i gata. Ny gate med kun veinummer lå ikke inne, det gjorde heller ikke en ny gate med veinavn. Den fant fint fram til adressen på Tretten, med riktig adkomst.

Skjerm og tale
Kartfremstillingen og kjøreanvisningene på skjermen er svært ren og lettlest, det eneste vi savner er støttepiler i tillegg til rutelinjen som er tegnet inn på kartet. Det hadde gjort fremstillingen helt perfekt. Skjermen oppdaterer seg raskt og mykt ved oppdateringer i veikryss og rundkjøringer, noe som indikerer at prosessoren er kraftig nok til å klare alt den blir satt til.

Taleanvisningene er svært gode og presise, og føles heller ikke masete. Gatenavn blir ikke uttalt av Navigon 7210.

Brukervennlighet og design
Menysystemet er enkelt og oversiktlig, det skulle bare mangle på en enhet med få funksjoner. Oppsettet er greit nok å få gjort, men det er ingen ting som går av seg selv. Det er heller ikke noen form for innebygd hjelp eller veivisere i enheten.

Adressesøk fungerer bra, der bokstaver fjernes etter hvert som adressen staves. Når det er få nok alternativer igjen, kommer en liste med de resterende alternativene opp, i stedet for å tvinge oss til å skrive alt helt ut. Det liker vi godt. Det er ikke norske tegn på tastaturet, de må du finne fram selv på «shift-tastaturet».

For trafikkmeldinger bruker GPS-en vanlig FM TMC. Dette fungerer bra, og enheten bygger opp en liste over meldte trafikksituasjoner i takt med at meldingene strømmer inn. Disse kan du enten se på i kartet eller i en liste. Vi er godt fornøyde med at antennen er integrert i strømkabelen, det gjør at det blir litt mindre kabelspagetti i bilen.

Funksjonen «Nødhjelp» som viser nærmeste adresse, kryss og bensin stasjoner, apotek, politi og sykehus fra der man befinner seg, er svært enkel og nyttig.

Enheten har full Bluetooth tilkobling til mobiltelefonen, og kan dermed fungere som håndfrisett til denne. Ellers finnes det ingen ekstrafunksjoner, dette er en rendyrket navigatør.


Internett: www.navigon.com
Pris: 2 704 kroner.


Design: 6.0
Brukervennlighet: 5.7
Navigasjon: 7.6
Pris: 8.0

Data
Skjerm: 4.3"
Fysiske mål (mm): 116 x 75 x 19
Kartsystem: Navteq
Antall land dekket: 40
Rekalkulering av rute (sek): 6.2

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen