TEST: Test av Multicom Alishan-7
Test

Test av Multicom Alishan-7

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Multicom Alishan 7

Positive ting Har nesten alt
Negative ting For liten skjerm, for lite tastatur, dyr0

Testresultater

Multicom Alishan 7

Positive ting Har nesten alt
Negative ting For liten skjerm, for lite tastatur, dyr0
Denne maskinen er en slags hybrid som kan alt. Om den kan alt like godt er vi ikke like overbevist om. Den er ekstremt liten og det gjenspeiler seg i en skjerm på 7 tommer.

Du kan selv velge om du vil har oppløsning på 800 x 600 eller 1024 x 600 når du kjøper maskinen. Vår modell hadde 1024 x 768 og da skal du ha godt syn for her blir det mye informasjon på svært liten flate. Det må også nevnes at skjermen kan dreies ned over tastaturet og du kan bruke den som en tablet-PC.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

At maskinen er så ekstremt liten gjør også at tastaturet er ekstremt lite. Som en arbeidsmaskin kan du bare glemme dette tastaturet. Det er etter vår mening umulig å skrive aktivt med denne løsningen. Det blir rett og slett for lite. Vektmessig sniker den seg så vidt under kiloen.

Innhold
Størrelsen til side, selv om dette faktisk er vår største innvending. Denne har som sagt alt. Vår testmodell ble levert med GPS og er du mye på veien så er jo det greit å ha. I standardversjonen leveres den med en 60 gigabyte harddisk som er litt i minste laget. Du kan imidlertid få den med 80 gigabyte.

Bluetooth er selvfølgelig på plass. Den er utstyrt med minnekortleser og den har to USB-porter. I tillegg har den spor for ExpressCard 54/34. Dette er svært bra og når vi legger til at den også har videokamera, fingeravtrykksleser er det nesten for godt til å være sant.

Det er også denne maskinens problem. Den skal gjøre alt og den er så veldig liten. Vi klarte rett og slett ikke bruke den spesielt effektivt. Den har et fire cellers batteri, så den skiller seg ut også på dette området. Batteriet har ganske mye saker det skal drive og dette får man også erfare. Vi slo av alt som ikke var nødvendig og da yter maskinen respektable rett under fem timer med dette batterier. Etter hvert som ting slås på går dette betydelig nedover.

Konklusjon
Vi skulle gjerne vært mer begeistret over denne maskinen, men det er størrelsen som ikke fungerer for oss. Det blir for lite. Det er grunner til at de fleste produsentene har lagt seg på 8,9 tommer som nedre grense. Når det blir mindre senkes brukervennligheten vesentlig. Dette er mer en mikromaskin enn en minimaskin. Det finnes likevel sikkert de som har behov for en slik også.


Internett: www.multicom.no
Pris: Ca. 5 300 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen