TEST: Test av MSI Wind U100
Test

Test av MSI Wind U100

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

MSI Wind U100

Positive ting Liten og lett. Godt tastatur, Bluetooth, god skjerm
Negative ting Svak batterilevetid0

Testresultater

MSI Wind U100

Positive ting Liten og lett. Godt tastatur, Bluetooth, god skjerm
Negative ting Svak batterilevetid0
Dette er en maskin vi så frem til å teste. Ser man på spesifikasjonene har den mye som taler til dens fordel. Dette er som navnet tilsier en maskin med 10,1 tommers skjerm og det gir forholdsvis god plass å boltre seg på.

Som nevnt er det mye til felles mellom Asus og MSI Wind. Det er heldigvis kun et positivt trekk. Der MSI skiller seg fra Asus er vekten. Der Asus ender ut med en vekt som faretruende nærmer seg 1,5 kilo legger MSI seg på kun 1,14 kilo. I denne sammenhengen er det faktisk en del vekt å regne med.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Skjermen er behagelig matt og den gir et svært godt helhetsinntrykk. Vi var innom visning av skrifttyper ned i ganske små størrelser uten at dette gikk plagsomt ut over skarpheten. Dette er viktig i og med at dette er ganske små skjermflater. Hvis man får forstyrrelser eller teksten blir ullen i tillegg er dette ikke særlig bra. MSI klarer seg imidlertid godt og den er også i det øvre sjiktet når det gjelder fargehåndtering og visning av bilder.

Innhold
Maskinen har kortleser og den har tre USB-porter. I tillegg støtter den Bluetooth, og den har i likhet med Asus støtte for n-versjonen av trådløst nettverk. Det liker vi.

En annen ting vi liker med denne maskinen er tastaturet. Selv om alle disse tastaturene er små er det likevel forskjell på dem. MSIs variant er effektiv og det er behagelig. Du merker at du trykker på noe og det er faktisk en fordel. Pekeplaten fungerer også helt greit. I tillegg til dette er den svært stillegående. Her er det ikke forstyrrende viftestøy som slår seg av og på i tide og utide. Det liker vi også.

Det vi derimot ikke liker er batterilevetiden. Som hos LG blir dette rett og slett for dårlig. Normal til litt aktiv bruk ender ute med under 2,5 timer og det holder ikke når man skal være mye på farten. Her skuffer MSI oss grundig. Føler du deg velholden kan du riktignok kjøpe deg et større ekstrabatteri, men det koster en del. Så vidt vi kan se kommer et slikt batteri på noe over tusenlappen.

Ser man bort fra batteriet, som er maskinens store svakhet, er den ytelsesmessig helt på linje med de fleste andre. Den håndterer det du trenger å forholde deg til av applikasjoner, så lenge du holder deg unna videoredigering og tung bildebehandling. Det er heller ikke det den er ment å skulle brukes til.

Konklusjon
Kort sagt er dette en god maskin som vi gjerne skulle anbefalt hvis det ikke hadde vært for den dårlig batterilevetiden. Vi velger i denne testen å være strenge på nettopp dette og dermed raser det litt utfor for MSIs vegne.


Internett: www.acer.no
Pris: Ca. 3 600 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen