Test

Test av mobile GPS-programmer: Wayfinder

Denne navigasjonsløsningen baserer seg på at kartene ligger på en server. Men også her kan du laste ned kartt på forhånd, om du ønsker å unngå unødige datautgifter på mobilregningen. Et eget planleggingsverktøy på Internett lar deg sette opp ruten og laste ned kart før du reiser.

Wayfinder har også en egen modus for navigasjon til fots.

Løsningen kan brukes på Java-baserte mobiltelefoner med innbygget GPS, eller javamobiler med GPS-tilbehør.

Wayfinder lar deg laste ned fotobokser, og kan sette opp varsling av disse. Men fotobokstjenesten er ikke inkludert og må kjøpes som tilleggstjeneste.

Merkelige valg
Wayfinder på nett lar deg sende rute, beskrivelse og kart til e-postadresser. Kartene er pene å se på, men inneholder litt lite informasjon. Vår erfaring er at systemet også bruker litt lang tid på å rekalkulere ruter, og at du gjerne blir sendt på sightseeing gjennom boligområder. Det er antakelig kortere, men definitivt ikke alltid raskere, å ta i bruk alle småveiene Wayfinder foreslår.

Adressesøk er svært enkelt, ettersom du ikke må gå veien om land, by osv. I stedet kan du søke med fritekst, for eksempel skrive gateadressen, og velge det svaret som stemmer med adressen du skal til.

Livstidslisens på navigasjon i en verdensdel koster 149 Euro (ca 1200 kroner). En region (for eksempel Skandinavia) koster 99 Euro (ca 800 kroner).

Wayfinder tilbyr også et gratis tillegg som gir deg tilgang til Active Outdoor, et program som samler statistikk om turene dine, i tillegg til at du får tilgang til topografiske kart i enkelte områder. Da vi testet løsningen fikk vi gratis topografiske kart over sverige. Men gratisløsningen går bare frem til 10. desember i år. Deretter må kartene kjøpes.


Ved innkommende anrop forsvinner Wayfinder, og dukker ikke opp igjen før du legger på.
GPS-mobiler med Wayfinder:

Sony Ericsson C702i
(I tillegg er Wayfinder inkludert i Sony Ericsson P1, som leveres med separat GPS-enhet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen