Test

Test av Microsoft Picture it versjon 7.0

Skrevet av Jan Erik Amundsen

Innledning

Når man åpner esken finner man et DVD cover med 2 cdrom plater og en bok på 273 sider. Både bok og programvare er laget på engelsk så man bør beherske litt av det språket for å få utbytte av dette.

Boken har en god del informasjon om alt fra installasjon av programmet, langtids lagring av bilder, tips og triks og mye mer. Den er verd å lese eller i det minste bruke til oppslag når man står fast.

Installasjon

Installasjonen er veldig enkel. Når man setter inn cdrom platen starter programmet av seg selv og installasjonen starter.

Programmet vil komme til å oppdatere systemet ditt. Dersom du bruker Windows 95/98/nt4 eller 2000 vil du automatisk få oppdatert de filene/programmene som trengs. Bl.a vil du få installert Internet Explorer 6.

Velger du full installering vil den bruke nesten 1.2 GB harddisk plass, men da får man med masse maler og bilder også.

Installasjonen gikk som en drøm på testmaskinen med Windows XP Pro og jeg startet programmet umiddelbart etter at installasjonen er ferdig.

I bruk

Det første man blir møtt med er en veiviser som man kan velge om skal startes hver gang programmet starter. Fra denne veiviseren kan man få forklart med bilder eller små videosnutter hvordan man kan gjøre de fleste ting som programmet klarer.

Man kan se hva som skjer dersom man påfører bildet et filter, tekst eller gjør andre endringer. Man kan enkelt fjerne røde øyne eller rynker via en egen rynke knapp i menyen.

Det er støtte for filtre til Adobe photoshop, dersom man skulle trenge det.

Lukker man veiviseren kommer en ny som skal hjelpe deg å komme raskt igang. Enten man ønsker å åpne et bilde man allerede har lagret på datamaskinen, skanne et fra en skanner, hente fra digitalt kamera eller å starte med blanke ark.

For å kunne starte raskt velger jeg å lukke dette vinduet og se hva som skjuler seg bak. De som er vant til proffe og semi-proffe fotoprogrammer trenger nok litt tilvenning med hvor knappene befinner seg.

Arbeidsflaten virker oversiktlig med felter rundt hele der man finner zoom-kontroll, pan-kontroll, lag (layers), vanlig oppgave meny, menylinje og et felt soom viser små bilder av alle åpne projekter.

Slik ser arbeidsflaten ut i Picture IT v. 7.0. Man kan tydelig se 8 billedknapper på venstre side der man kan velge f.eks å legge til rammer eller å fikse røde øyne med ett enkelt trykk på museknappen.

På høyre side ser man rutene til småbildene for hvert enkelt lag ( layer ) i bildet.

Jeg velger å lage ett design ved hjelp av en mal så jeg åpner veiviseren og velger nytt design ved hjelp av mal.

Her kan jeg velge hvilket design jeg ønsker å lage. I mitt tilfelle velger jeg Kalender. På 2 minutter har jeg laget en kalender ved hjelp av en veiviser og maler som gjør alle operasjonene for deg slik at man kan få avanserte design på få minutter. Alle kan endres i etterkant slik at man ikke er låst til et ferdig design. Man kan endre farger, tekst, tekstfarge, plassering av alle elementer og selvsagt legge til sitt eget, valgfrie bilde.

Det finnes mye moro for hele familien som f.eks å lage sine egne bilder med forhåndslagde elementer som sikkert de aller minste i familien synes er moro på f.eks innbydelser.

Her kan man male med f.eks kjetting, plasterlapper, slanger, telefoner og mye mer. I Paint shop Pro kalles dette for “tubes” og er noe som “hører med” i alle maleprogram for hjemmebruk.

Jeg valgte å lage mitt eget bilde utifra et bilde som fulgte med for å se hvor enkelt dette programmet er å bruke.


I løpet av et par minutter hadde jeg lagt på en ramme rundt, laget det gammelt ved bruk av filter og lagt inn et annet bilde i et nytt lag, i dette tilfellet en telefon.

Lagring av bilder

Picture It har muligheten til å lagre rett på cdrom om man ønsker det ( Windows XP ). Man kan også lagre på MSN photos som er ditt eget 30 MB store område på Internett. Derfra kan man invitere venner, slektninger osv. til å se på bildene eller å bestille papirkopier av sine favoritter.

En flott ny mulighet ved dette programmet er at når man skal lagre kan man velge størrelse på småbildene i den katalogen man skal lagre. Man bør også passe på hvor stort bildet skal være og er det et bilde man ønsker å bruke til utskrift, så bør det være høyeste kvalitet. Skal det derimot brukes på web kan kvaliteten og størrelsen reduseres mye.

Konklusjon

Picture IT 7 er helt klart beregnet for hjemmemarkedet og er veldig enkelt å bruke. Dette kan dette være et program for en familie da jeg tror at alle i familien kan finne noe som de synes er moro. Og innbydelser blir en lek å lage med Picture It 7.

Ett minus er at for å få installert Picture It 7 så får man oppdatert pc'n selv om man ikke ønsker det. Har man en litt treg hjemmemaskin med Windows 98 som ikke er på Internett så trenger man ikke de oppdateringene.

Positivt

Negativt

  • Lett å bruke for alle i familien
  • Tvunget oppgradering til Internet Explorer 6, selv om maskinen ikke skal på nett. Og hastighetsreduksjon som følge av dette.

Microsoft Picture It   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen