TEST: Test av LG X110
Test

Test av LG X110

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

LG X110

Positive ting God skjerm og tastatur
Negative ting Ikke Bluetooth, elendig batterilevetid0

Testresultater

LG X110

Positive ting God skjerm og tastatur
Negative ting Ikke Bluetooth, elendig batterilevetid0
Her har vi nok en 10-tommers maskin og dermed skulle man tro at alt var på stell. Beklageligvis er ikke det tilfelle her. LG X110 er en pen og lekker maskin. Kanskje den peneste, med unntak av Dell. Den er lett for å være en 10-tommer og er kun så vidt tyngre enn Lenovo. Da snakker vi kun 40 gram og i denne sammenhengen er det for ingenting å regne.

Vi får ta det positive først. Skjermen fungerer godt. Den er som nevnt stor og den gir gode farger og et klart fint bilde. I tillegg er den matt og det har vi tidligere vært inne på at er en fordel. Maskinen gir også et generelt solid inntrykk og vi var på dette tidspunktet ganske positivt innstilt til denne maskinen. En harddisk på 160 gigabyte er også noe som trekker opp på den positive siden.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Vi liker tastaturet som maskinen er utstyrt med. Det er stort og godt å skrive på. Tastene gir god respons og man får ikke den følelsen av å ikke trykke på noe i det hele tatt som noen tastaturer gir. Pekeplaten er også god.

Innhold
Den har riktignok tre USB-porter og en kortleser, men så er det bråstopp. At den ikke har Bluetooth er en skuffelse. Det burde den helt klart vært utstyrt med. Dette er en mobil maskin og det betyr at man gjerne ønsker å koble den opp mot 3G-nettet eller synkronisere mot mobilen. Da er Bluetooth den desidert enkleste måten å gjøre dette på. Å sitte med maskinen i fanget og mobilen via kabel er ikke en løsning vi liker.

Som de fleste andre maskinene i testen er også denne utstyrt med Windows XP. Vi kjørte de vanlig testene med kontorapplikasjoner og disse hadde maskinen ingen problemer med selv om vi kjørte granske heftige dokumenter og datasamlinger.

Der det skorter enormt hos denne maskinene er når det kommer til batterilevetid. Dette er maskinger som nettopp er beregnet til å dras med rundt og dermed også i store tidsrom uten strømtilkobling. Da holder det på ingen måte at batterilevetiden i normal bruk ender helt nede på to timer. Med litt heftig bruk kommer den under dette også og da er det lite igjen å skryte av. Her må LG kunne komme seg opp på et helt annet nivå hvis selskapet ønsker å kunne konkurrere med mange av de andre maskinene i denne testen.

Konklusjon
Dette er en maskin vi trodde skulle gjøre det ganske godt i denne testen. Det er derfor ganske nedslående at den på ingen måte klarer å henge med. Mangelen på Bluetooth er ikke noe å skryte av og med en så elendig batterilevetid er det bare å si at her bør pengene brukes på en helt annen maskin.


Internett: nordic.lge.com
Pris: Ca. 3 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen