Test

Test av LG GW520

Testresultater

LG GW520

Positive ting FM-radio, trykkfølsom skjerm, Turbo-3G, QWERTY-tastatur, lav pris, god lyd
Negative ting Ikke kameralys, litt svak respons på skjermberøring, mangler WLAN og GPS.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

LG GW520

Positive ting FM-radio, trykkfølsom skjerm, Turbo-3G, QWERTY-tastatur, lav pris, god lyd
Negative ting Ikke kameralys, litt svak respons på skjermberøring, mangler WLAN og GPS.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Forløperen til LG GW520 heter KP500, og er bedre kjent som LG Cookie. Da vi testet denne for et drøyt halvår siden ga vi LG ros for å ha lansert en funksjonell touchmobil med lav pris. KW520 er i korte trekk den samme mobiltelefonen, men med flere forbedringer. Ikke bare har den fått qwerty-tastatur, men nå kommer den også med 3G.

Noen husker sikkert også KS360, som også har qwerty-tastatur og retter seg mot ungdomsmarkedet. Men den trykkfølsomme skjermen på KS360 kunne bare brukes til å taste telefonnummer på. På LG GW520 er grensesnittet mer som vi kjenner det fra modeller som LG Prada. Tastaturet er også bedre å skrive på enn tastaturet på KS360.

Design
GW520 er en relativt liten mobiltelefon. Den er ikke av de aller tynneste, men så krever det også litt plass når et qwerty-tastatur i full bredde ligger skjult bak skjermen. Testeksemplaret vårt er sort, med et lyseblått tastatur og lyseblå felt i sidene. Også rundt menyknappen er det en tynn blå ring. Alternativt kan du kjøpe en mobiltelefon der blåfargen er byttet ut med en oransjerød farge.

Under skjermen har telefonen tre taster. Dette er telefontastene, og den nevnte menytasten.

Telefonens volumtaster sitter på venstre side, mens det på høyre side er en låsetast og en kameratast. På denne siden er også åpningen for MicroSD-kort.

Telefonen har ingen bunnkontakt, men en MicroUSB-kontakt på toppen fungerer som kontakt for både lader, PC-kabel og hodetelefon.

Skjerm
Skjermen måler 2,8 tommer og har en oppløsning på 240x400 punkter (WQVGA). Det gjør at skjermen ikke er like god som på de dyrere touch-modellene, som gjerne har opptil fire ganger så høy skjermoppløsning (WVGA).

I praksis betyr det likevel ikke all verden. Vi oppfatter skjermen på LG GW520 som skarp og klar.

Livesquare
Det første vi merker oss når vi tar telefonen i bruk, er at den har fått en litt pussig startside. På skjermbildet befinner det seg en plen med en person på. Denne personen utgir seg for å være meg. Når jeg sender en SMS dukker mottakeren av denne SMS-en opp som en annen person på skjermen. Ved å trykke på ulike ikoner kan vi åpne SMS-samtalene for den gjeldende kontakten.

Det minner litt om en dårlig mobilutgave av Sims, men lar oss på en finurlig måte holde oversikt over pågående SMS-samtaler. Funksjonen kalles Livesquare, og det er mulig å bytte mellom om du vil være i parken eller i en zoo. Forskjellen er imidlertid så liten at det spiller knapt noen rolle hva du velger. Du kan også velge om du og dine venner skal se ut som mennesker eller dyr, og du kan flytte personene rundt med fingeren.

Denne funksjonen har nok mer appell til unge jenter enn til voksne menn. Men liker du å fremstille deg som en teddybjørn på en gressplen så har du altså muligheten.


Widgets
Startskjermen kan trekkes til side til fordel for en ny startskjerm basert på Widgets. På denne modellen er det i utgangspunktet 10 slike Widgets å velge mellom. Her er klokke, verdensklokke, notater, FM,radio, kalender, værvarsel, musikkspiller, bildeviser, meldingsstatus og nettsøk. Sistnevnte lar deg skrive inn en søketekst, som siden blir slått opp på Google via telefonens nettleser.

Med det samme vi er inne på nettleseren, så er denne forbedret i forhold til KS360. Denne nettleseren støtter HTML, og ettersom telefonen også har Turbo-3G går surfingen raskt. Telefonen har en zoomfunksjon der vi trykker på skjermen og får frem en skyveknapp, men responsen i denne kunne vært bedre.

Men her er også en smart funksjon som zoomer inn en kolonne på nettsiden ved at vi trykker på den og holder i et par sekunder.

Telefonen har også såkalt kinetisk rulling. Det betyr at vi kan sende siden av gårde med et fingerstrøk. Jo raskere strøk, dess lenger forflytter skjermbildet seg.

Media
Musikkspilleren i telefonen er god, med albumbilder og lekre menyer. Vi har fått oppgitt at telefonen støtter minnekort opp til 16 GB, men da vi satte i et 16GB minnekort med musikk gikk alt så tregt at vi til slutt gav opp.

Hodesettet som følger med er imidlertid ikke det beste LG har sendt fra seg. Her er heller ikke noen mulighet for å koble til 3,5mm hodesett med mindre du kjøper en spesiell overgang til MicroUSB. Alternativt kan du bruke stereohodesett med Bluetooth.

Men skal du høre på den innbygde FM-radioen må du bruke håndfrisettet som følger med. Kabelen til dette fungerer nemlig som antenne, og uten denne får vi ikke slått radioen på.

Det er også mulig å se film på denne mobilen, men den har ikke støtte for DivX/XviD, slik en rekke andre LG-mobiler har.


Bra kamera
Kameraet i mobilen tar bilder med tre megapiksler oppløsning. Dessverre mangler den fotolys, og det er heller ikke noen autofokus på kameraet. Når det er sagt må vi si at kameraet likevel tar overraskende gode bilder, så lenge lysforholdene er bra. Her er faktisk langt mindre fargefeil og signalstøy enn på toppmodellen GD900 Crystal, som har 8 megapiksler kamera.

Bildene vi tar på svært kort hold blir ikke skarpe, men ellers ser resultatet bra ut. Under artikkelen finner du bilder vi har knipset med dette kameraet.

Videomuligheten er imidlertid begrenset. Vi kan filme med oppløsning på 240x320 punkter, men resultatet blir ikke særlig bra.

Meldinger
Som meldingstelefon fungerer GW520 godt. Det er mulig å synkronisere e-posten, men telefonen har ikke støtte for ActiveSync.

Det store tastaturet mangler ÆØÅ. For å skrive en Æ holder du lenge på A-tasten. For å skrive en Ø holder du lenge på O-tasten. For å skrive en Å holder du på A til den blir en Æ, og så trykker du raskt en gang til på samme tast. Dette venner du deg raskt til, og i praksis fungerer det raskere og bedre enn når vi må bruke en funksjonstast for å finne de norske tegnene.


Spill
Spillene i telefonen er i vårt testeksemplar begrenset til to. Disse er Sudoku, som er basert på Java, og et rørleggerspill som er basert på flash. Spillene fungerer så greit som en kan forvente. Begge ser bra ut, men ingen av dem krever særlig mye av telefonen.


Med stor skjerm og qwerty-tastatur minner dette mye om en proffmobil. Det er det imidlertid ikke. Verken prosessorkraften, filbehandlingen eller e-postleseren er på høyde med det du må kunne forvente av en proffmobil. Den har heller ikke GPS eller WLAN, slik vi er blitt vant til å kreve av en proffmobil. Men vi snakker om en telefon i den øvre delen av midtsegmentet, til en pris som ligger i nedre del av samme segment.

Et søk på nettviser at du kan kjøpe denne mobiltelefonen for under 2500 kroner, og det uten at du behøver å binde deg til noe som helst.
Vi kan med andre ord slå fast at du får svært mye for pengene.

Her er noen bilder vi tok med GW520:Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen