TEST: Test av Lenovo IdeaPad S10e
Test

Test av Lenovo IdeaPad S10e

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Lenovo IdeaPad S10e

Positive ting Liten og lett. Bra tastatur. ExpressCard og Bluetooth
Negative ting Svak batterilevetid0

Testresultater

Lenovo IdeaPad S10e

Positive ting Liten og lett. Bra tastatur. ExpressCard og Bluetooth
Negative ting Svak batterilevetid0
Med Lenovo rusler vi opp i en skjermstørrelse på 10 tommer nok en gang. Dette er en maskin som har mye til felles med Fujitsu Siemens, men med en større skjerm. Lenovo har også en modell med mindre skjerm, men denne er langt å foretrekke. Det interessante er at den har omtrent samme vekt som Fujitsu Siemens, selv om den er noe større. Dette er positivt. En vekt på 1,15 kilo er det uansett lite å usette på. Utseendemessig er den også forholdsvis elegant.

Når vi først nevner skjermen på 10,1 tommer må det også nevnes at denne maskinen har en noe merkelig oppløsning. De andre maskinene kjører 1024 x 600 punkters oppløsning, men Lenovo velger av en eller annen grunn 1024 x 576 som sin egen personlige standard. Denne skjermen er blank og det liker vi ikke bedre her enn noen andre steder. Det er kort sagt en gåte for oss hvorfor man vil velge dette fremfor en matt skjermflate.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Tastaturet blir nødvendigvis noe bedre her enn på de minste maskinene. Dette tastaturet er faktisk helt greit å bruke. Fullstørrelse er det selvfølgelig ikke, men det er faktisk ganske behagelig å bruke og tåler litt lenger og mer effektiv bruk enn de aller minste. Pekeplaten fungerer også godt etter våre begreper og når knappene er plassert i underkant av pekeplaten blir det straks en bedre løsning enn hos mange av de andre.

Innhold
Det er litt sørgelig at det alltid må være noe som trekker ned hos disse maskinene. For Lenovos del er det batterilevetiden som drar ned helhetsinntrykket. Det er ikke helt på bunnen, men det er langt fra noe å skryte av. Litt i overkant av to timer er rett og slett ikke godt nok. Her kan du gjøre vesentlig bedre kjøp i denne testen. Det gir ikke helt mening å kjøpe en maskin med en batterilevetid som kommer såpass langt ned. Dette har den imidlertid til felles med blant annet LG.

Lenovo er heldigvis ikke like gjerrige med lagringsplassen som hos Fujitsu Siemens og her finner du en disk på 160 gigabyte. Minnet er som vanlig 1 gigabyte. Vi nevnte at den hadde mye til felles med Fujitsu Siemens og det understrekes ved at den har Bluetooth, to USB-porter, kortleser og ikke minst ExpressCard/34.

Konklusjon
Vi er ikke spesielt begeistret for at den bråker en del. Det burde definitivt være mulig å senke støynivået på denne maskinen noe. Kanskje gjør slik at den går jevnt og ikke starter og stopper i ett kjør. Ytelsesmessig er den helt på linje med resten av testfeltet.

Kort sagt en lett og fin maskin som ikke kommer helt opp i konkurransen på grunn av en alt for dårlig batterilevetid.


Internett: www.lenovo.no
Pris: Ca. 3 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen