Test

Test av Kodak LS633

Kodak LS633 er elegant og solid bygd i metall. Kameraet har 3.1 Megapiksler, 3x optisk zoom og en revolusjonerende OLED-skjerm på hele 2.2 tommer.

Kameraet leveres med oppladbart batteri og lader, og man kan kjøpe ekstra SD-minne i tillegg til det lille innebygde minnet.

Merkelig nok har Kodak gått ned i oppløsning siden LS443, som hadde 4 Megapiksler. LS633 har ikke lenger 3:2 formatet som standard på bildene, i motsetning til tidligere modeller er altså LS633 tilpasset visning på skjerm og ikke papir.

I bruk

Trykk på bildet for å se flere produktbilder i galleriet.

Med unntak av menyhåndtering er LS663 veldig enkelt å bruke. De fleste kan nok håndtere kameraet uten opplæring, og man har alle knapper man trenger lett tilgjengelig. Dessverre har Kodak fremdeles en liten "joystick" til navigasjon i menyene, og personlig klarte jeg ikke å finne ut av hvordan man opererte menyene uten å slå opp i manualen.

Den svært store OLED-skjermen utgjør en stor forskjell under fotografering, i vanlige forhold er den rett og slett svært deilig å bruke. Dessverre fungerer ikke skjermen godt i dunkel belysning eller i sterkt sollys, vårt største ankepunkt mot Kodaks kameraer den senere tiden.

Autofokusen er middels rask på vidvinkel, og noe bedre enn middels på tele. Det finnes ikke hjelpelampe til autofokusen, så kameraet kan ikke fokusere i mørket.

Utløserhastigheten er ikke noe å skryte av, men til vanlig bruk vil man neppe sjeneres av dette.

Bilde tatt med Kodak LS663.
Trykk på bildet for å se flere bilder og store versjoner.

Kameraet er helt greit til å ta mange bilder etter hverandre, og imponerer ved å ikke bli tregere med blitsen skrudd på. I mørke Norge er blitsytelse viktig.

Kameraet leveres med hurtiglader og et lite oppladbart batteri, som gir meget god batterikapasitet på LS663. Vi klarte å ta 717 bilder med kameraet før batteriet var tomt.

Mer om kameraet i bruk finner du her.
Detaljer om kameraets hurtighet finner du her.

Bildekvalitet

Kodaks varemerke har vært at de har beholdt papirbildeformatet 3:2 også på sine digitale kameraer, og at de har overdrevet fargene slik at bildene har sett ekstra flotte ut. På LS633 har Kodak forlatt begge deler. Riktignok har man fremdeles mulighet til å ta bilder i 3:2-formatet på LS663, men dette skjer da på bekostning av oppløsningen. Man kan da like gjerne beskjære motivet i ettertid på en datamaskin.

Fargegjengivelsen har også blitt temmelig nøytral, og det er lite som skiller fargene til Kodak fra de andre produsentene. Likevel er det ingen tvil om at bildene ser fine ut, og at fargegjengivelsen stort sett er veldig bra.

Bilde tatt med Kodak LS663.
Trykk på bildet for å se flere bilder og store versjoner.

Hvis man forstørrer bildene kraftig vil man imidlertid se at at bildene lider av svært kraftig støyreduksjon og oppskarping, noe som vil gå kraftig ut over mulighetene til å forstørre bildet til stort format. Man vil neppe kunne forstørre bildene noe særlig mer enn på et godt kamera med 2 Megapiksler, men til 10x15 cm. formatet vil bildekvaliteten holde i massevis.

Mer om bildekvaliteten til kameraet finner du her.

Konklusjon

Kodak LS633 er både lekkert og solid, og siden det leveres med en svært stor skjerm og et meget godt oppladbart batteri synes jeg at kameraet gir mye for pengene. Kameraet har meget god bildekvalitet så lenge man ikke forstørrer bildene for mye.

Hvis papirbilder i 10x15 cm. formatet er det endelig målet er nok LS633 et av de beste valgene man kan gjøre for en vanlig familie eller hobbyfotograf. Kodak LS633 er det beste kameraet fra Kodak vi har sett til nå.

Har man høyere krav til oppløsning og funksjonalitet vil det ikke være vanskelig å finne bedre valg.

På de neste sidene vil vi drøfte kameraets egenskaper og bildekvalitet i detajl. Først vil vi ta for oss hvordan kameraet er i bruk.

 

 • Stor OLED-skjerm meget god i vanlig lys
 • Meget god batterikapasitet
 • Solid og elegant bygget i metall
 • God eksponering og fargegjengivelse
 • Mulighet for 3:2 format
 • Rask blitslading
 • Automatisk rotasjon av bildene
 • Forstørrelsesevne på bildene under pari
 • OLED-skjerm dårlig i svakt lys og sol
 • Få manuelle muligheter
 • "Joystick" til meny ikke optimal
 • Visning av bildene noe treg, kronglete "zoom" inn i bildene
 • Ikke hjelpelampe til autofokusen

 

Spørsmål? Tilbakemeldinger?
Diskutèr artikkelen i forumet.

Kodak EasyShare LS633   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen