Test

Test av Kodak Easyshare Printerdock Plus

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i produktguiden

Det er et par ting vi umiddelbart legger merke til når vi pakker ut Easyshare Printerdock Plus.

Skriveren er bygget i plastikk, er veldig lett og virker av den grunn ikke særlig solid.

Dockingenheten på toppen, som passer til Kodak Easyshare-kameraer - og kun disse - lyser mot oss.

I esken finnes også følgende: Strømadapter med kabel, fargebånd, manualer, programvare og drivere, samt 10 ark fotopapir.

I tillegg har Kodak lagt ved et oppladbart Ni-MH-batteri som kan brukes med en del Easyshare kamera-modeller.

Funksjonalitet

Kodak Easyshare Printerdock Plus er tydeligvis et produkt som trives best sammen med Kodak Easyshare-kameraer. Det viser både dockingdelen av skriveren, samt det at Kodak inkluderer et oppladbart batteri for Kodak-kameraer.

Skriveren har ikke LCD-skjerm, men innebygget minnekortleser (SD-/MMC-kort). Har man ikke et Kodak-kamera er man derfor avhengig av PC/Mac for å se/redigere bildene før man skriver ut.

Easyshare Printerdock Plus er PictBridge-kompatibel, så man kan skrive ut fra andre kameraer som støtter dette.

En spennende funksjon er IrDa-porten, som gjør det mulig å skrive ut fra for eksempel mobiltelefon med kamera.

Se flere og større bilder i produktguiden

Bak på skriveren finnes også en USB-port, for tilkobling til PC.

Merk at man trenger en spesiell kabel for å kunne koble til PC. Denne følger ikke med skriveren, men leveres med Easyshare-kameraene. Det er også mulig å kjøpe denne separat.

Uansett er dette tungvint, og en slik kabel burde vært levert med skriveren.

Easyshare Printerdock Plus benytter i likhet med andre Kodak-skrivere sublimeringsteknologi. Fordelen med denne teknologien er at den ikke har et skrivehode som må sprøyte blekket på papiret. Resultatet blir derfor i de aller fleste tilfeller så og si fri for streker, selv om valsesystemet kan forårsake strekdannelse.

Skriveren leveres med et fargebånd med kapasitet på ca. 10 utskrifter - samt 10 ark fotopapir.

Fargebånd og papir selges i pakker, med et fargebånd med en kapasitet på de 40 ark fotopapir som leveres i samme pakke.

Oppsett av skriver og programvare

Det er veldig lett å sette opp skriveren - det største problemet kan være forbundet med isetting av fargebåndet. Her må man ofte stramme opp båndet litt før kassetten lar seg sette inn.

Ut over dette må papiret legges i papirmateren. Denne settes inn i fronten av skriveren, noe som burde være problemfritt.

For de som velger å bruke skriveren i kombinasjon med PC, har Kodak inkludert sin Easyshare-programvare.

Denne har flere likheter med andre produsenters programvare: Det er mulig å hente inn, redigere og skrive ut bilder. Det er også mulig å sette opp fotoalbum, skrive ut med ulike rammer, og så videre.

Se flere og større bilder i produktguiden

Det spesielle med Easyshare-programvaren er at Kodak har inkludert en mulighet for enkelt å sende inn bilder til fremkalling via internett.

Dette er kan hende fornuftig, men synes i våre øyne mindre nyttig i og med at det her er snakk om programvare som leveres med en fotoskriver.

I bruk

Vi hadde ikke tilgang på et Kodak Easyshare kamera tilgjengelig i testperioden. Det vil si: Vi hadde et, men det var en eldre modell som ikke var kompatibel med docking-enheten på skriveren.

Vi fikk likevel skrevet ut et bilde fra minnekortleseren på skriveren. Vi var ikke så opptatt av hvilket bilde som kom ut - dette er naturlig nok ikke holdbart for vanlige brukere, men holdt for å teste denne funksjonen.

Det er mulig å skrive ut noe tilsvarende et indeks-ark, men det blir meningsløst uten mulighet for å velge bildene man vil printe ut, antall, osv.

Skriveren lager i likhet med andre sublimeringsskrivere en høy og intens pipelyd under utskrift. Til gjengjeld er det ingen rystelser, noe som skyldes at det ikke er et bevegelig skrivehode i skriveren.

Merk at skriveren må ha ledig plass i bakkant, da papiret dras gjennom skriveren. Dette skjer 4 ganger under utskrift, en gang for hver farge som legges på, samt en gang for å "fiksere" bildet.

Se flere og større bilder i produktguiden

Vi skrev som sagt ut fra minnekort (SD-kort). Det var bare å sette kortet i skriveren, og deretter trykke på knappen for utskrift. Det er mulig å velge oppsett for utskrift ved å trykke på en av knappene i front.

Vi testet også utskrift via digitalkamera, i vårt tilfelle Sony Cybershot DSC-P100. Det var kun å koble til kameraet via PictBridge-inngangen, velge utskriftsalternativer på kameraet - og deretter skrive ut.

Vi skrev også ut fra PC, via Kodak Easyshare. Dette gir større muligheter for redigering og lignende. Samtidig strider dette mot ideen med kompakte fotoskrivere, som er at de skal kunne brukes uavhengige av PC "hvor som helst, når som helst".

En funksjon vi var spente på var utskrift via IrDa (infrarød). Vi brukte en Sony Ericsson T610 for å teste dette. Telefonen har et kamera med en oppløsning på 288x352 piksler, som ikke er av det beste. Vi skrev derfor ut et bilde i 640x480 som vi hadde lastet over på telefonen.

Utskriftshastighet

De fire testene vi kjørte gav følgende resultater (gjennomsnitt av to utskrifter per type):

Utskriftstype: Tid (i sekunder)
Minnekort (SD) 70,1
PictBridge 86,4
IrDa (infrarød) 77,3
USB (PC) 73,4

Kodak oppgir gjennomsnittlig utskriftstid til å være 60 sekunder, og 75 sekunder fra kamera.

Det stemmer nokså godt overens med de resultatene vi fikk under test, selv om Kodak har vært noe optimistiske.

Kodak Easyshare Printerdock Plus   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen