Test

Test av HP Photosmart 8450

HP Photosmart 8450 er toppmodellen fra HP når det gjelder utskrift i fotokvalitet.

Den har en del likheter med den rimeligere modellen Photosmart 8150, men stiller blant annet med 8 farger mot 8150s seks.

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i produktguiden

Det første som slår oss når vi mottar HP Photosmart 8450 er størrelsen på esken. Når vi pakker ut selve skriveren ser vi at denne er stor - den desidert største fotoskriveren vi hittil har testet.

Kvalitetsmessig har HP stort sett gjort en bra jobb. Det gråblå plastchassiset er i solid utføring - men som på andre fotoskrivere er den utfellbare mottageren for ark litt svak.

Esken inneholder forøvrig strømforsyning, strømkabel, HP nr. 344 trefargers blekkpatron, HP nr. 348 fotoblekkpatron, HP nr. 100 grå fotoblekkpatron, papirstartsett (5 ark HP Premium Plus Photo Paper) og papirpose som kan lukkes flere ganger. Av programvare og manualer foreligger dette på CD (norsk), og i papirform (“Start her”-hefte, brukerveiledning).

Merk at det ikke følger med USB-kabel.

Funksjonalitet

HP Photosmart har en mengde fotorelaterte funksjoner. PictBridge-kompatibel inngang og minnekortlesere er selvfølgelig på plass.

En fargeskjerm på hele 6,5 centimeter gir muligheter for å redigere bilder rett på skriveren.

Det er noe begrenset hva man kan gjøre rett på skriveren, men blant mulighetene er rotasjon av bilder, endring av lysstyrke, og fjerning av røde øyne.

Skriveren har USB2.0 og Ethernet for tilkobling til PC/Mac. I tillegg kan Blåtannadapter kjøpes som opsjon, for utskrift fra for eksempel mobiltelefon med kamera. Vi hadde gjerne sett at dette var standard.

Se flere og større bilder i produktguiden

8450 har som nevnt 8 separate farger, i 3 separate hybrid-patroner: En patron med cyan/ magenta/yellow, en andre patron med sort/photocyan/photomagenta og en tredje patron med sort/grå/lys grå.

Skrivehodet er integrert i patronene, noe som hindrer inntørking av blekk, men samtidig gjør disse noe dyrere i innkjøp.

Skriveren har innebygget sensor for automatisk gjenkjenning av papirtype. Dersom man for eksempel legger fotopapir i skriveren, vil den automatisk oppdage dette og bruke den innstillingen som passer best.

Totalt sett byr Photosmart 8450 på mange nyttige funksjoner som mange brukere nok vil sette pris på.

Oppsett av skriver og programvare

Se flere og større bilder i produktguiden

Oppsett av skriveren og programvare gikk smertefritt ved hjelp av det medfølgende "start-her"-heftet.

Blekkpatroner settes i og skriveren kalibreres automatisk under installasjonsprosessen.

Vi installerte drivere og programvare-CDen som kom med skriveren. Disse ble oppgradert automatisk til siste tilgjengelige versjon via HPs automatiske oppdateringstjeneste (krever internettilkobling).

Her finner du en oversikt over hvilke programmer som leveres med Photosmart 8450.

I bruk

Se flere og større bilder i produktguiden

Vi hadde i testperioden ingen større problemer med skriveren eller programvare.

Innledningsvis hadde vi dog problemer med å installere skriverdriveren på en av testmaskinene, men dette løste seg etter et par forsøk. Det viste seg at det var en feil i de nedlastede driverne som førte til problemene.

Skriveren har et moderat støynivå, med topper under innhenting og utmating av papir. Det var mindre rystelser under utskrift enn forventet, tatt skriverens tunge mekaniske deler i betraktning.

Direktemenyene på skriveren er oversiktlige og fine, og gir sammen med den store skjermen reell mulighet for å redigere på skriveren.

Totalt sett var vi fornøyd med skriveren i testperioden. Vi hadde ingen problemer med å bruke skriveren, og den medfølgende programvaren var lett å bruke.

HP Photosmart 8450   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen