Test

Test av HP Photosmart 8150

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i produktguiden

Førsteinntrykket av Photosmart 8150 er at HP har laget en stor skriver, rent fysisk. Ut over dette er utførelsen i kjent Photosmart-stil: Sølvgrå finish med LCD-skjerm, knapper og arkmatersystem i forkant av skriveren.

Selve skriveren virker solid, men fortsatt er forlengerarmen som skal ta i mot utskrifter et svakt punkt. Dette burde HP ha ordnet opp i på de nye modellene.

I esken finner man, foruten skriveren, strømkabel med adapter, blekkpatroner (nr. 343 "Tri-color"-, og en nr. 348 "Photo"-patron), CDer med drivere, programvare og manualer og en forseglbar pose til å oppbevare fotopapir i. Vi fikk med vår testenhet levert "Quick-start guide" og "User's guide" på engelsk).

Merk at det ikke leveres USB-kabel med skriveren.

Funksjonalitet

Som de andre modellene i Photosmart-serien er 8150 utstyrt med LCD-skjerm, minnekortlesere og PictBridge-kompatibel inngang. Det er flere redigeringsmuligheter, og valg av layout på utskrift, zooming, rotering, med mere, er forenklet.

Skriveren har to separate arkkassetter: En for opptil A4-størrelse medier, og en annen for 10x15-format fotopapir. Man velger enkelt arkkassett ved hjelp av en spak, og et lys på skriverens front varsler hvilken kilde som er valgt.

8150 har automatisk gjenkjenning av papirtype. I utgangspunktet skal det kun være å legge i det papiret man ønsker å bruke, og skriveren vil gi alternativer ut i fra et oppsett som passer med papirtypen.

Se flere og større bilder i produktguiden

HP har valgt å utstyre Photosmart 8150 med hybrid-blekkpatroner, det vil si at hver patron inneholder opptil tre farger. I tillegg er skrivehodet integrert i blekkpatronene, noe som både har fordeler og ulemper.

Fordelene er at skriveren bruker mindre blekk på rens og har vanskeligere for å tørke inn.

Samtidig er ulempene at prisen på hver blekkpatron er høyere og at hele blekkpatronen må byttes dersom man bruker opp en av fargene.

Som nevnt tidligere foretrekker vi systemer med separate blekkpatroner, for bedre kontroll med forbruk av blekk og totalt sett lavere driftskostnader.

HP Photosmart 8150 har Blåtann-adapter som opsjon (må kjøpes separat). Dette kan være hendig ved utskrift fra for eksempel kameratelefon eller PDA med blåtann. Dette er funksjonalitet som snart vil være standard på skrivere, men inntil videre velger de fleste produsenter i likhet med HP å levere dette som ekstrautstyr.

 

Oppsett av skriver og programvare

Se flere og større bilder i produktguiden

Oppsett av skrivere og programvare var lettvint, og var godt beskrevet i dokumentasjonen. Ved isetting av blekkpatroner foretas automatisk kalibrering av skrivehode, og dette forløp smertefritt.

Det er en rekke muligheter i den medfølgende programvaren. Her lønner det seg å sette seg ned å utforske litt - det er mange finesser man først oppdager etter å ha tatt programvaren i nærmere øyesyn.

HP har automatisk oppdatering av programvare og drivere, noe som er bra. Dette gjør at programvare og drivere hele tiden er oppdatert - noe som kan resultere i bedre utskriftskvalitet og lavere driftskostnader.

Vi benyttet driverversjon 2.327.1.0, som er en automatisk oppdatert versjon.

I likhet med flere andre produsenter har HP inkludert en program som heter "HP Dirigent". Dette er en slags oppstartsside for skriveren, med lenke til en hjelp-funksjon samt til "HP Shopping" (der de selger HP-rekvisita).

Fra HP Dirigent finnes også en snarvei til HPs programvare for utskrift, redigering, og så videre. Dette heter her "HP Image Zone" (versjon 4.0), og likner mye på "Photo & Imaging" (som tidligere var det medfølgende programmet som inneholdt disse funksjonene).

Totalt sett var programvarepakken tilfredsstillende, og i våre øyne noe bedre gjennomtenkt enn den tidligere programvaren "Photo & Imaging".

I bruk

Se flere og større bilder i produktguiden

Vi hadde i testperioden ingen nevneverdige problemer med skriveren, hverken når det gjelder fysiske eller programvaremessige problemer.

Photosmart 8150 lager en del støy under utskrift, spesielt i kladdemodus. Som vi har nevnt i andre tester, er det ikke uvanlig at skrivere lager en del støy - men 8150 er definitivt i øvre sjikt når det gjelder støy.

Når det kommer til rystelser, er disse ikke verre enn andre skrivere - sett skriveren på et solid underlag og dette vil ikke være sjenerende.

Skifte av blekkpatroner er lettvint, og er godt forklart i manualen.

Et moment man bør være obs på er at dersom man har flere blekkpatroner til skriveren. burde de patronene man ikke bruker oppbevares i den medfølgende blekkpatronholderen (sørg for at dette følger med ved kjøp av nye eller flere patroner). På den måten reduserer man risikoen for at blekket tørker og skrivehodet blir tett.

HP Photosmart 8150   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen