Test

Test av HP Photosmart 7760

Førsteinntrykk og bundle

HP leverer Photosmart 7760 i en eske med skriveren, strømadapter og -kabel, blekkpatroner, "kom i gang"-dokumentasjon og to CDer med drivere, programvare og brukermanual. Skriveren leveres som standard med én fotoblekkpatron og en fargeblekkpatron (Print Cartridge nummer 57 og 58). Merk at skriveren leveres uten USB-kabel.

Se flere og større bilder i prisguiden

Skriveren er laget i mørk grå og sølvblå metallic finish, med arkmater og arkutskuff i front. Fordeler ved dette designet kan være at det ikke kommer støv i arkmateren når papiret ligger i skriveren, og at skriveren bygger mindre bakover og i høyden. Ulempene ved dette er at det er vanskelig å komme til arkmateren og lettere kan bli skadet under transport.

Selve skriverchassiset virker solid. Noen detaljer virker derimot mindre solide. Den utfellbare delen av arkutskuffen for A4-ark er skranglete. Denne kan lett knekke dersom man er uheldig, og da vil utskrifter i A4-format falle ned på gulvet så snart de er ferdig skrevet. Kanskje ikke den viktigste detaljen, men likevel verdt å merke seg.

Funksjonalitet

Se flere og større bilder i prisguiden

7760 har LCD-skjerm med tilhørende funksjonsknapper på toppen av skriveren. Kortlesere for de fleste standarder, samt inngang for Pictbridge-kompatibel USB-kabel, er gjemt under et lokk ved siden av LCD-skjermen. Det er derfor fullt mulig å skrive ut rett fra minnekort/kamera, og å foreta noen enkle justeringer på fotografiene, uten å gå via PC eller Mac.

HPs blekkpatroner er av hybrid-typen, med integrert skriverhode. Det vil si at det er flere farger blekk i hver patron. På HPs blekkpatroner, som ikke er gjennomsiktige, er det ingen mulighet for å kontrollere det faktiske blekknivået. I motsetning til med for eksempel Canons blekktanker må man rett og slett velge å stole på produsenten.

Se flere og større bilder i prisguiden

HP opererer med to ulike typer sort blekkpatron: Én for fotoutskrift (sitter i en hybrid-patron med sort og to fotofarger), og en for utskrift av tekst og lignende. I følge HP er 7760 først og fremst en fotoskriver - derfor leveres den med fotopatronen som standard.

Oppsett av skriver og programvare

Oppsett av selve skriveren gikk smertefritt. Blekkpatronene settes i skriveren ved å løfte på det store frontlokket. Det er tydelig avmerket hvilken blekkpatron som skal hvor, og det hele forløp uten problemer. Merk at strømkabelen må være tilkoblet ved isetting/bytte av blekkpatroner, noe som er vanlig også på andre blekkskrivere.

Installasjonen av drivere og programvare forløp også uten problemer. I testen ble de nyeste driverne benyttet (driverversjon 5.3), samt versjon 1.1 av "HP Photo & Imaging". HPs programvare kommer med en automatisk oppdateringsfunksjon. Dersom en internetttilkobling finnes, sjekker denne jevnlig etter oppdateringer, og laster ned/installerer etter behov. En fin funksjon tatt i betraktning at flere produsenter lover forbedret ytelse og mindre blekkforbruk ved bruk av de nyeste skriverdriverne.

"HP Photo & Imaging" er et program for redigering og kontroll av utskrift. Programmet gir blant annet mulighet for å hente inn fotografier fra digitalkamera, gjøre enkel redigering på fotografiene, eller å sette titler eller dato på utskriftene. Ved utskrift av fotografier er valg av utskriftsalternativer satt opp på en lettfattelig måte. Det er derfor enkelt å skrive ut på ulike papirtyper/formater.

HP Photo & Imaging inneholder blant annet hurtigknapper til program for utskrift av fotografier til album, skanning og hurtigutskrift. Totalt sett vil programvarepakken HP leverer med 7760 være tilstrekkelig for de fleste, og den er enkel å bruke.

I bruk

7760 lager en del støy under utskrift, og har til sammenligning med Canon i560 høyere støynivå.

Se flere og større bilder i prisguiden

I likhet med Canon i560 oppstår det en del rystelser under utskrift. En detalj som kan nevnes her er at HP Photosmart 7760 har skrivehode som skriver i såkalt "one-pass"-modus. Det vil si at skrivehodet kun skriver en vei om gangen. Når det kommer til kanten på papiret må den tilbake til den andre siden av arket før den begynner på neste linje. Av dette kan det forventes lavere hastighet enn Canons i560, som skriver i "two-pass"-modus. Om dette får utslag i praksis gjenstår å se i hastighetstestene.

Ilegging og skifte av papir er litt kronglete. 7760 har arkmateren under arkutskuffen foran på skriveren, noe som gjør den vanskelig å betjene. Arkmateren for 10x15-papir var også vrien: Papiret må først legges inn, deretter må en spak ved siden av arkmateren skyves inn. Her var det lett å legge i papiret feil, som resulterte i at skriveren ikke fikk hentet inn papir under utskrift.

Underveis i testingen fikk vi beskjed om å skifte en av de to patronene. Byttingen av patron var helt uproblematisk. Ved bytte av blekkpatroner kalibreres også skriveren, slik at utskriftene tilpasses den/de nye patronen(e) som settes i.

 

HP Photosmart 7760   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen