TEST: Test av Hitachi L42VP01U
Test

Test av Hitachi L42VP01U

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Hitachi L42VP01U

Positive ting Meget billig.
Negative ting Kun to HDMI, Svakheter i kontrast0

Testresultater

Hitachi L42VP01U

Positive ting Meget billig.
Negative ting Kun to HDMI, Svakheter i kontrast0
Hitatchi leverer  testens billigste TV. Her får den testens toppkarakter og den ligger nesten fire tusen kroner under testens dyreste fra Grundig. Man skulle vel tro at dette ville gi store utslag når det kommer til utrustning og ikke minst når det gjelder bildekvalitet, men uslagene er faktisk ikke så store som man skulle tro.

Rent utseendemessig er ikke dette noen designperle, noe man heller ikke kan vente seg til 7.000 kroner. Hitachi-en er derimot en meget tradisjonelt konstruert TV som egentlig ikke skiller seg ut i den ene eller den andre retning. Det kunne kanskje vært gjort noe mer spennende, og når vi snakker om spennende så kunne også fjernkontrollen til denne TV-en med fordel også fått en liten ansiktsløftning. Den kunne rett og slett vært noe mer tiltalende, selv om bruken av den er rimelig grei.

Litt få tilkoblingsmuligheter
På tilkoblingssiden er du her redusert til to HDMI-porter. Dette er kan fort bli et problem for deg som ikke har et lydanlegg med en HDMI-hub i magen. Kobler du til dekoderen for TV og en DVD- spiller er portene brukt opp. Skal dun da til med et spillkonsoll i tillegg må du til med kabelskifte eller kjøpe deg en HDMI-fordeler.

Ingen av disse løsningene er spesielt gode og skal du bruke den siste løsningen så koster det fort noen kroner hvis du vil ha en av god kvalitet. Den har heller ingen USB-tilkobling, uten at dette skal trekke så mye ned. For øvrig er den utstyrt på lik line med de andre TV-ene i testen på dette området.

Bildekvaliteten er på et rimelig godt nivå. VI liker sortnivået som TV-en klarer å produsere. Dette er godt for en såpass billig TV. Du får tross alt 42 tommer for svakt over 7 000 kroner og da er det denne TV-en produserer på dette området som godt å regne. Kontrastnivået kunne imidlertid godt blitt noe styrket. Dette gir seg utslag i en noe redusert evne til å definere forskjellige gråtoner i et mørkt bilde. Det har en tendens til å gli litt over i hverandre i stedet for de klare definisjonene du finner hos de TV-ene som kom høyere på listen. Det er også en tendens til at dette også får innvirkning på noen av de andre fargene, spesielt rødt som kan bli noe oransje.

Konklusjon
Totalt sett er dette en helt grei TV, ikke minst prisen tatt i betraktning. Du får ganske mye TV for pengene, selv om det er en del ting som kunne vært forbedret noe. Når det gjelder lyden er den på et greit nivå, verken mer eller mindre. Vi skal heller ikke glemme fjernkontrollen som har et behov for en renoveringsjobb. Er du på et meget begrenset budsjett og har tatt med dine siste kroner kan dette være valget som passer deg.

Oppsummering
Produkt: Hitachi L42VP01U
Internett: www.hitachi.no
Pris: Ca 7.100 kroner
Størrelse: 42 tommer
Design\funksjon: 3,7/6
Brukervennlighet: 3,6/6
Lyd\ bildekvalitet: 4,3/6
Pris: 6\6


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen