TEST: Test av HD-projektor: Sony VPL-HW10
Test

Test av HD-projektor: Sony VPL-HW10

Testresultater

Sony VPL-HW10

Positive ting Meget godt sortnivå, meget skarpe bilder, stillegående
Negative ting Mangler noen detaljer i de aller mørkeste partiene0

Testresultater

Sony VPL-HW10

Positive ting Meget godt sortnivå, meget skarpe bilder, stillegående
Negative ting Mangler noen detaljer i de aller mørkeste partiene0
Det er ikke mulig å teste projektorer uten å ta med denne modellen fra Sony. Dette er den eneste projektoren i denne testen som virkelig kan ta opp konkurransen med Panasonics hjemmekinoprojektor.

Til sin fordel har den en prislapp som er litt over 5 000 kroner lavere enn Panasonic, og det skader jo ikke hvis bildekvaliteten er på høyden.

Flere artikler:
- Stortest av hjemmekinoprojektorer med HD
- Test av Panasonic PT-AE3000
- Test av Sony VPL-HW10
- Test av Viewsonic Precision Pro8100
- Test av Benq W5000
- Test av Epson EH-TW2800
- Test av Optoma HD800X LV
- Test av Sanyo PLV-Z700
- Velg riktig lerret

Design og teknologi
Dette er ikke noen liten tass. Det er testens største projektor og den veier da også sine 10 kilo. Det spiller ingen rolle. Den skal opp i taket og da er det bare å montere den skikkelig. Dette er vel heller ikke noen designperle, men ser tross alt bedre ut enn Panasonic. Vi har også vært inne på at størrelse og støynivå henger sammen. Større betyr stort sett stillere og denne er behagelig tyst.

Sony benytter sin egen SXRD-teknologi. Dette er i utgangspunktet den samme teknologien som JVC benytter og kaller for D-ILA. Den er basert på LCoS, som er det vanligste navnet. Denne teknologien er stort sett kjent for å være sterk på kontrastsiden og det er den også, men det skal vi komme tilbake til.

Lysstyrken i projektoren er på 1000 Ansi lumen og dette kan nok virke noe lavt, men det er faktisk ikke det. Lysstyrken i projektoren er mer enn god nok hvis du da ikke har sola rett inn i rommet. Kontrasten er basert på dynamisk iris og er oppgitt til 30000:1. På samme måte som hos Panasonic er den reelle kontrasten betraktelig lavere, men det er tross alt hvordan det virker som teller, og dette virker svært godt.

Også denne projektoren støtter 1080p/24 og gir dermed en korrekt avspilling av film.

Oppsett
Den er enkel å sette opp. Det taler til dens fordel at en såpass avansert projektor kan gjøres såpass tilgjengelig for dem som ikke er spesialister. Vi skulle imidlertid gjerne visst hvorfor vi skulle måtte inn i selve menysystemet for å justere lysstyrke og kontrast. Irriterende.

Projektoren er godt utstyrt på inngangsiden selv om den må bite i gresset i forhold til Panasonics tre HDMI-kontakter. Sony nøyer seg med to. I tillegg har den også komponent så du er rimelig godt dekket opp likevel.

Justeringsmessig benytter Sony seg også av linseforskyvning både vertikalt og horisontalt. Dette gjør den fleksibel rent monteringsmessig, men klarer du å la vær å benytte dette er det den beste løsningen.

Her kommer du også noe nærmere enn de fleste i denne testen når du skal projisere et bilde på 100 tommer. Faktisk ikke mer enn 3,7 meter og på dette området teller hver lille centimeter

Bildekvalitet
Her har vi et sortnivå som kan ta opp kampen med Panasonic og forskjellene er ekstremt små mellom de to projektorene. Vi mener imidlertid at Panasonic skårer bedre på gjengivelsen av detaljer i svært mørke partier selv om Sony kanskje kan bli noe mørkere.

Fargegjengivelsen er også ekstremt god. Fargene er meget godt balansert, spesielt etter at vi fikk kalibrert den skikkelig. Fargene er også svært godt definert og de gir en dybdefølelse som det ikke er mange andre projektorer som kan diske opp med.

For å gjøre en lang historie kort er bildekvaliteten meget god og det er også en produserer også svært skarpe bilder. Vi liker spesielt at den fungerer meget godt i hurtige sekvenser uten at dette går på bekostning av skarphet og definisjon av detaljer.

Blu-ray-testene gikk uten lyte og vi må i tillegg si at Sony viser seg svært god på oppskalering av standard DVD-er. På dette området var projektoren en meget positiv overraskelse.

Konklusjon
Dette er en ekstremt god projektor og vi anbefaler den med hele vårt hjerte. Panasonic er kanskje et ørlite hakk bedre, men så er også denne vesentlig billigere. Her får du ekstremt mye projektor for pengene dine og derfor deler vi også ut en sekser til Sony.


Internett: www.sony.no
Pris: Ca. 19 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen