TEST: Test av HD-projektor: Optoma HD800X LV
Test

Test av HD-projektor: Optoma HD800X LV

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Optoma HD800X LV

Positive ting Bra sortnivå, meget skarpe bilder
Negative ting Bråker mye, Mangler linseforskyvning0

Testresultater

Optoma HD800X LV

Positive ting Bra sortnivå, meget skarpe bilder
Negative ting Bråker mye, Mangler linseforskyvning0
Optoma er en av produsentene som har vært med ganske lenge. Selskapet lager projektorer som normalt kommer svært gunstig ut når det gjelder pris og denne er ikke noe unntak i så måte

Flere artikler:
- Stortest av hjemmekinoprojektorer med HD
- Test av Panasonic PT-AE3000
- Test av Sony VPL-HW10
- Test av Viewsonic Precision Pro8100
- Test av Benq W5000
- Test av Epson EH-TW2800
- Test av Optoma HD800X LV
- Test av Sanyo PLV-Z700
- Velg riktig lerret

Design og teknologi
Dette er blant de penere projektorene i testen. Den er noe mindre enn Benq og den veier da også fem kilo mindre enn denne. Nå er dette som sagt ikke noe stort poeng i og med at vi mer eller mindre forutsetter takmontering. Det er på det sterkeste å anbefale når man kjøper en såpass dyr projektor.

Utseendet har fått en del kurver og dette tjener den på. Den fremstår ikke som like dominerende som en del av de andre i testen. Fjernkontrollen er ikke akkurat diskret men den er langt fra stygg. Også denne har bakbelyste knapper som vi flere ganger har nevnt at du vil være tjent med.

Som nevnt er dette også en av to projektorer som benytter DLP som teknologi. den benytter imidlertid en DarkChip 1 i motsetning til Benq som skilter med DarkChip 3. Litt merkelig i og med at Optoma faktisk er på samme prisnivå som Benq. Brikken i denne projektoren er med andre ord ikke blant de nyeste.

En ting vi definitivt ikke liker er at den ikke har linseforskyvning. Her gjelder det å montere projektoren svært nøyaktig i og med at Keystone er den eneste korrigeringsmetoden som er tilgjengelig. Dette er noe du vil unngå å bruke på en slik projektor i og med at det gjerne medfører en degradering av bildet. Ikke bra.

Oppsett
Projektoren er enkel å montere når vi ser bort fra at du som nevnt må være pinlig nøyaktig for å unngå bruk av Keystone. Du har heller ikke alt for mange justeringsmuligheter når du kommer inn i menyene i denne projektoren.

Du har imidlertid de viktigste og med mindre du er lideskapelig opptatt av projektorer og bilde kan den nok fremstå som meget enkel og lett å forstå. Vi ville nok likevel foretrukket at den hadde et noe mer avansert brukergrensesnitt.

For å oppnå våre 100 tommer på lerretet må du enda litt lenger unna enn Benq. Optoma krever nesten 4,5 meter for å gi den påkrevde størrelsen og da begynner vi å snakke om et ganske romslig lokale.

Projektoren er utstyrt med to HDMI-kontakter og den har i tillegg komponent. I tillegg har den også en DVI-tilkolbing for dem som måtte trenge dette.

Bildekvalitet
Vi skal starte med å nevne at dette er en høylydt projektor. Der Benq fremstår som ganske stillegående er det ikke dette som er Optomas styrke. Etter vår mening blir dette for mye lyd og du er nødt til å kompensere med volum på filmene du vil se. Ikke alltid en god løsning.

Projektoren er ganske lyssterk med sine 2000 Ansi lumen. Som hjemmekinoprojektor er dette en meget høy lysstyrke. Dette kombineres med et kontrastnivå på 8000:1. Hvis man kun ser på disse spesifikasjonen kunne man kanskje tro at sortnivået som denne projektoren presterer ikke er spesielt godt. Her blir vi imidlertid gledelig overrasket og det fremstår som svært bra, selv om det er en liten tendens til å miste noen detaljer i de aller mørkeste sekvensene.

Lysstyrken bidrar til en imponerende gjengivelse av hvitt. Her gnistrer det virkelig og etter vår mening kan det faktisk bli litt mye av det gode. Med våre testplater ender Optoma opp med å gi ganske gode resultater. Særlig med tanke på skarphet. På dette området er Optoma meget god.

Fargegjengivelsen er det heller ikke mye å utsett på. Vi vil på det sterkeste anbefale en nøye kalibrering av denne projektoren ved montering. Dette vil gi et langt bedre resultat enn å bare henge den opp. Her er det en god del å vinne på å få den justert riktig.

Vi skulle gjerne sett at den hadde håndtert svært hurtige sekvenser noe bedre. Det er en tendens til at det oppstår noen forstyrrelser underveis og disse kunne vi klart oss godt uten. Nå skal det nevens at dette ikke er et vesentlig problem som vil plage deg.

Konklusjon
Er du på jakt etter en rimelig priset hjemmekinoprojektor er det lite å utsette på Optoma. Vi liker ikke at den støyer så mye som den gjør. Dette trekker etter vår mening vesentlig ned.

Vi mener vel også at Benq er en bedre projektor når man vurderer disse på mot hverandre. At den i tillegg ikke har linseforskyvning og dermed gjør deg avhengig av Keystone trekker også ned. Vi skulle også gjerne sett at den støttet 1080p/24.


Internett: www.optoma.no
Pris: Ca. 13 500 kroner 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen