TEST: Test av HD-projektor: Epson EH-TW2800
Test

Test av HD-projektor: Epson EH-TW2800

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Epson EH-TW2800

Positive ting Gode farger, Godt brukergrensesnitt
Negative ting Dyr, problemer med sortnivået0

Testresultater

Epson EH-TW2800

Positive ting Gode farger, Godt brukergrensesnitt
Negative ting Dyr, problemer med sortnivået0
Epson er en gammel traver i projektormiljøet. Selskapet har markert seg kraftig både innen projektorer for kontormarkedet og innen hjemmekino. Dette er en av de mer rimelig prisede HD-projektorene, uten at det betyr at den er direkte billig.

Flere artikler:
- Stortest av hjemmekinoprojektorer med HD
- Test av Panasonic PT-AE3000
- Test av Sony VPL-HW10
- Test av Viewsonic Precision Pro8100
- Test av Benq W5000
- Test av Epson EH-TW2800
- Test av Optoma HD800X LV
- Test av Sanyo PLV-Z700
- Velg riktig lerret

Design og teknologi
Her er det nok en projektor som ser ut som en kasse, uten noen som helst antydning til å legge penger i utseende. Ganske deprimerende rent utseendemessig. I tillegg til linsen har man laget et ekstremt stygt luftehull i fronten som automatisk ville ført til stryk på hvilken som helst designskole. Fjernkontrollen på sin side kommer noe bedre ut og denne er ganske stor og oversiktelig.

Dette er også en LCD-projektor. Den har en lysstyrke på 1600 Ansi lumen, noe som gjør den ganske lyssterk. Dette bakkes opp med et dynamisk kontrastforhold på 16000:1, noe som slett ikke er ille.

Også denne projektoren har linseforskyvning og dette teller definitivt på den positive siden.

Oppsett
Oppsettet av en Epson-projektor har aldri vært en spesielt komplisert affære. Det er det ikke i denne modellen heller. Det er lagt ned en del energi i å få menysystemer og forståelighet i på et nivå de fleste vil håndtere uten problemer.

Vi skulle gjerne sett at fjernkontrollen hadde hatt direkte tilgang til justering av kontrast og lysstyrke uten å måtte dra seg inn i menyene.

Projektoren er utstyrt med de sedvanlige doble HDMI-kontaktene samt en komponentinngang. VGA for datatilkobling er også på plass. Dermed er den helt i gjennomsnittet når det gjelder tilkoblingsalternativer.

Da vi satt den opp for å produsere et 100 tommers bilde på lerretet måtte vi nesten ut til 4,5 meter før dette var mulig. Det kunne med fordel vært noe mindre.

Bildekvalitet
Det var her vi hadde håpet at Espon med vanlig arroganse skulle vise sin styrke. Dette gikk imidlertid ikke helt som vi hadde håpet på. Espon har med denne projektoren senket sine egne krav til kvalitet og det er litt sørgelig å registrere.

Sortnivået kunne med fordel vært bedre, og selv med dynamisk iris blir ikke dette så sort som vi gjerne skulle sett det. Det blir litt i gråeste laget, noe hver avspilling av blant annet Dark Knight bar preg av. Dette sortnivået er faktisk på omtrent samme nivå som Sanyo som har en projektor som er 5 000 kroner billigere og det holder ikke helt mål.

Når det gjelder gjengivelse av farger hever imidlertid Epson seg betraktelig og her er vi langt mer fornøyd. Fargene fremstår som levende og vibrante og gir en viss dybdefølelse. Og skarpheten er på et langt bedre nivå enn det vi opplevde hos Sanyo.

Vi prøvde ganske lenge å kalibrere oss ut av problemene vi hadde med sortnivået uten at dette ble kronet særlig suksess. Totalt sett kommer Epson bedre ut enn Sanyo, men det er likevel ikke 5 000 kroner bedre. Du vil bli langt mer fornøyd med å ta en kikk på Benq som både er bedre og ikke minst billigere.

Projektoren har heller ikke støtte for 1080p/24.

Konklusjon
Vi hadde håpet på mer og bedre enn dette. Vi er av den formening at 17 000 kroner skal kunne kjøpe mer enn dette. Denne testen har langt bedre kjøp enn dette.


Internett: www.epson.no
Pris: Ca. 17 000 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen