TEST: Test av HD-projektor: Benq W5000
Test

Test av HD-projektor: Benq W5000

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Benq W5000

Positive ting 1080p/24, Meget godt bilde, Godt sortnivå, Enkel i bruk
Negative ting Ganske stor og tung0
Dette er den nest billigste projektoren i denne testen og det er ikke så ofte Benq er der. Det skulle man faktisk ikke tro når vi tester den opp mot de andre som er med. Dette er en projektor som gir mye igjen for pengene dine i form av kvalitet og funksjonalitet.

Flere artikler:
- Stortest av hjemmekinoprojektorer med HD
- Test av Panasonic PT-AE3000
- Test av Sony VPL-HW10
- Test av Viewsonic Precision Pro8100
- Test av Benq W5000
- Test av Epson EH-TW2800
- Test av Optoma HD800X LV
- Test av Sanyo PLV-Z700
- Velg riktig lerret

Design og teknologi
Noen designbombe er ikke denne projektoren. Det er noe den har til felles med de fleste i denne testen. Nå skal den jo i utgangspunktet henge i taket så det er ikke så mye du kommer til å se den.

Det er en ganske stor enhet og ikke minst er den blant de tyngste som er med her. Dette er noe det kan være greit å tenke på når den skal monteres. Husk å feste den skikkelig og bruk et solid stativ å montere den i.

Rent teknologisk er dette en DLP-projektor og det er bare projektoren fra Optoma som også benytter denne teknologien. Resten av feltet er i LCD-familien.

For å være helt korrekt benytter den en DarkChip3 som er svært vanlig for hjemmekinoprojektorer som benytter DLP som teknologi. Med en lysstyrke på 1200 Ansi lumen kan det kanskje virke litt lite, men man skal huske på at en svært høy lysstyrke nødvendigvis ikke er en fordel i en hjemmekinoprojektor. Det har en tendens til å gå på bekostning av sortnivået. Kontrasten er oppgitt til 10000:1.

Oppsett
Dette er en projektor som er enkel å sette opp. Når den først er montert er fjernkontrollen stor og enkel å bruke til de justeringer du måtte ønske å gjøre. Utgangsbildet er også rimelig bra, så du trenger ikke å justere deg i hjel. Et lite poeng med fjernkontrollen er at den er bakbelyste knapper. Dette er en fordel når du sitter i et mørkt rom.

For å oppnå et bilde på 100 tommer må denne projektoren monteres fire meter fra lerretet. Dette er et godt stykke og den passer dermed ikke i et veldig lite rom. Det har den også til felles med de fleste i denne testen, med unntak av Viewsonic som kommer ned mot tre meter.

Den er utstyrt med HDMI-kontakter og den har også to sett komponenttilkoblinger. Den ene av disse er BMC-kontakter. Fordel med denne er at ledningene da kan festes skikkelig og det er ingen fare for at de løsner. Vi anbefaler likevel å bruke HDMI-kontakten.

Bildekvalitet
En av de første tingene som slår en når du setter på denne projektoren er at den faktisk er svært så stillegående. Vi hadde et rom med ikke alt for stor takhøyde (underkant av tre meter) og lydnivået var overraskende behagelig. Har du et rom som er helt mørkt kan du også kjøre projektoren i øko-modus og da er den mer eller mindre uhørlig med vårt oppsett.

En annen behagelig ting med Benqs projektor er at utgangsbildet er ganske bra. Vi vil på det sterkeste anbefale å skaffe et kalibreringsprogram, men det gjelder for alle projektorene i testen. Det er en fordel å kunne gjøre en skikkelig innstilling når man først skal montere opp en slik projektor. Bildekvaliteten blir faktisk bedre og det er ikke så veldig avansert med noen av de enkle programmene du får kjøp hos godt utstyrte butikker.

En av de første tingene som slår oss er at sortnivået som presteres av denne projektoren er godt. Vi snakker og dypt behagelig sort der det skal være sort. Fargene forøvrig er også godt definerte og fremstår som svært gode. Detaljnivået er også meget godt. Her får du med deg hver eneste rynke som Daniel Craig er blitt utstyrt med. Det er svært viktig at en projektor kan vise detaljer selv når det er mørke partier som presenteres.

Bildet står fjellstøtt og det er ingen forstyrrelser som vi synes det er verdt å nevne. Selv i svært hurtige sekvenser henger denne projektoren svært godt med.

Vår erfaring med avspilling av vanlige DVD-er er også svært positivt. Det blir selvsagt ikke like bra som hos Blu-ray, men Benq har integrert en skaleringsbrikke som gjør jobben meget godt. Har du en DVD-spiller med bra oppskalering må du vurdere hvilken av dem du ønsker å benytte.

Konklusjon
Dette er en projektor der du får svært mye igjen for pengene dine. Dette er et kvalitetsprodukt som du skal være ganske kresen for ikke å være fornøyd med. Det er også et poeng å nevne at den støtter 1080p/24 ved avspilling. Alt i alt er dette kanskje testens beste kjøp rent prismessig.


Internett: www.benq.no
Pris: Ca. 13 000 kroner

Bildeeksempler


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen