TEST: Test av Harman/Kardon HS350
Test

Test av Harman/Kardon HS350

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Harman/Kardon HS350

Positive ting Lav pris, innebygd DVD-spiller, enkelt menysystem.
Negative ting Svak lydkvalitet, få tilkoblinger.0

Testresultater

Harman/Kardon HS350

Positive ting Lav pris, innebygd DVD-spiller, enkelt menysystem.
Negative ting Svak lydkvalitet, få tilkoblinger.0
Harman/Kardon er en svært anerkjent fabrikant av gode lydanlegg, men HS350 er for enkelt til å stille i denne klassen. Dette hjemmekinoanlegget ligner mer på enklere og billige anlegg av det slaget vi testet sist høst. Dette gjenspeiler seg også når vi vurderer dette anlegget opp mot kriteriene i denne testen, for her faller dette anlegget gjennom. Det dekoder heller ikke de nye HD-lydformatene, og av alle ting finner vi en Scart-utgang på forsterkeren. Denne standarden hadde vi håpt at industrien nå har forlatt.

Les flere artikler:
- Vi tester hjemmekinoanlegg (hovedartikkel)
- Test av Onkyo HT-S9100THX
- Test av Yamaha RX-V465 / NS-210
- Test av Harman/Kardon HS350

Enkelt og smått
I forsterkeren er det en integrert DVD-spiller, til tross for dette er denne forsterkeren den minste av de vi tester i denne runden. Den er smalere enn de 43 centimeterne som standard Hi-Fi-komponenter vanligvis holder, slik at den ikke tar mye plass i stereobenken. Designet er rent og stilig, og enheten domineres av displayet og den store volumkontrollen. Utover disse detaljene er forsterkeren helt glatt og blank uten alle knappene som slikt utstyr vanligvis har slike mengder av.

Høyttalersettet består av fem svært små og like høyttalere, i tillegg til en storvokst sub-bass. Den er knappe halvmeteren høy, og er dermed vanskelig å gjemme bort i stua. Det følger også med kabling, og dette er slett ikke tykke og tunge høyttalerkabler som man vet at de skikkelig audiofile bruker, men siden Harman/Kardon har pakket dem med, så har vi testet med dem.

Koblingene på forsterkeren er klassiske skrukoblinger. Disse er fargekodet, og denne kodingen korresponderer med farger på de medfølgende kablene. Dette gjør det enklere å koble opp, selv om det slett ikke er umulig å koble feil – du må selv passe på pluss/minus når du setter sammen anlegget. Dette er likevel blant det mer brukervennlige på anlegg i denne klassen, for vanligvis må du selv passe på at du kobler sammen riktig.Dette anlegget er ikke bygd for å stå som senter i A/V-løsningen i stua. Det har ingen videoinnganger, slik at om du har andre videokilder enn den innebygde DVD-spilleren, så må du selv gjøre integrasjonen av lyd og bilde. Da må du koble videosignalet direkte til TV-en, mens lyden skal inn i forsterkeren. Dette gir et potensiale for synkroniseringsproblemer når du spiller av.

Det er svært enkelt å stille inn anlegget, takket være den automatiske innstillingsrutinen. Denne må du selv starte ved hjelp av menysystemet på TV-en, og deretter går den av seg selv. Du må imidlertid gå rundt i rommet med mikrofonen i løpet av innstillingsrutinen, så det er ikke riktig å kalle denne justeringen for fullstendig helautomatisk.

Anlegget bruker TV-skjermen for å vise menyer og innstillinger, noe som gir oversikt og brukervennlig betjening. Vi er ikke så begeistrete for fjernkontrollen til dette anlegget. Utformingen er en kileform som ligger bra i hånden, men plasseringen av knappene gjør den vrang å betjene med en hånd. Som et eksempel er play-knappen helt nederst, noe som gjør at vi ofte måtte skifte grep om fjernkontrollen under bruk.

Lydkvaliteten
Filmlyden til dette anlegget er ålreit, der særlig dialogen er veldefinert og plassert godt i sentrum. Anlegget gir en utpreget surroundfølelse når helikopterne passerer gjennom rommet og inn i bildet. Det er tilstrekkelig med trøkk i de små høyttalerne til å spille med ganske høyt volum uten forvrenging. I tillegg hjelper den store sub-bassen til med å lage den ekstra lavfrekvente lyden som trenges når det er eksplosjoner og masse action på skjermen. Lydbildet er imidlertid ikke så klart og detaljert som med andre anlegg, fordi mellomtonen er for dominerende. Dette er et velkjent problem med for enkle og billige høyttalere, og noe som medfører «ullen» lyd når vi sammenlikner med bedre høyttalere.Anlegget har mulighet til å dempe på dynamikken i lyden, slik at både høyt og lavt lydvolum gjengis nokså likt. Dette er en bra funksjon når man ser film om natta, og ikke vil forstyrre sine naboer. Vi trekker noe på denne funksjonen i forhold til andre anlegg, fordi vi synes at surroundeffekten blir skadelidende når vi kjører film i denne modusen.

Med musikk blir kvaliteten på høyttalerne mer hørbar. Den dominerende mellomtonen lager ullen og uklar lyd, uansett hvilken type musikk vi forer anlegget med. Selv ikke enkel rockemusikk føles rettferdig gjengitt, og med akustisk jazz, krevende elektronika eller symfoniorkester blir dette veldig tydelig.

Konklusjon
Vårt motiv med denne testen er å finne hjemmekinoanlegg som er «litt bedre» enn de aller enkleste og billigste. Dette anlegget fra Harman/Kardon passer ikke i den kategorien, dette er et enkelt pakkeanlegg. Både lyden og prislappen hører mer hjemme i den kategorien, og dermed får anlegget lavere skåre i en test som premierer særlig lydkvaliteten høyt.


Internett: www.harman-neby.no
Pris: 7 496 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen