TEST: Test av Grundig Vision 7
Test

Test av Grundig Vision 7

Testresultater

Grundig Vision 7 42

Positive ting Godt utseende, pen fjernkontroll
Negative ting Alt for dyr, kun to HDMI0

Testresultater

Grundig Vision 7 42

Positive ting Godt utseende, pen fjernkontroll
Negative ting Alt for dyr, kun to HDMI0
Vision 7 havner på sisteplass i denne testen, og faller for eget grep i prissettingen. Den blir såpass mye dyrere enn de andre i testen at den ikke klarer å nå opp på skalaen.

Det er testens dyreste TV og da må man kunne forvente spektakulære ting, ikke minst når vi ser hva som presteres av Sony og Samsung. Hadde det vært slik at de to tommene fra 40 til 42 tommer var det som gjorde prishoppet hadde det i og for seg vært greit, men det er det ikke. Se bare på Philips og ikke minst Hitachi som er testen billigste.

Ikke helt brukervennlig
Pris til side. Utseendemessig er den Grundig-en pen å se på. Den er velformet og har ikke det det preget av at designbudsjettet var oppbrukt som Tatung-modellen til en viss grad bærer preg av. Fjernkontrollen er ganske lekker, men den er ikke spesielt informativ i utformingen.

Du bør ta en titt i bruksanvisningen for å finne ut hva de forskjellige knappene faktisk gjør. Dette skal være unødvendig, men når du har gjort dette fungerer den ganske godt. Menyer og det generelle oppsettet er godt og justeringer foretas effektivt og greit når man behersker fjernkontrollen.

Tilkoblingsmessig er Grundig også på samme nivå som Hitachi, Tatung og Zepto. Vi hadde vært langt mer velvillige til denne TV-en om Grundig hadde hevet listen noen på dette området. Dette er viktig nå stadig flere enheter kommer med HDMI som hovedtilkobling. Her er det forbedringspotensial og vi får bare håpe at Grundig ser litt på prissettingen og tilkoblingene sine når neste modell skal på markedet.

Konklusjon
Bildekvaliteten er heller ikke mer enn helt grei, og vi hadde forventet oss noe mer av en såpass kjent produsent som Grundig. Det er ikke dårlig, men det mangler en del før vi blir imponert. Vi ser store muligheter for forbedringer både når det gjelder sortnivå og hvordan kontrasten yter. Det er tendenser til sammenglidning i mørke partier og det gir ikke gode nok definisjoner i gråtonene. Problemet manifesterer seg i at seeren går glipp av en del detaljer i bildet og det er ikke særlig bra. Det var også en tendens til at rødt beveget seg mot oransje.

I tillegg skulle vi gjerne sett at TV-en hadde vært noe skarpere i definisjonene og kanskje noe mer spenstig i fargegjengivelse. Vårt testeksemplar hadde også en vertikal sort stripe i høyre halvdel av bildet, men dette skyldes nok en feil i vårt testeksemplar. Det frir og imidlertid ikke fra mistanken om at dette testeksemplaret muligens kan være en mandagsproduksjon. Det løser imidlertid ikke hovedproblemet for Grundig. Prisen er alt for høy.

Oppsummering
Produkt: Grundig Vision 7 42
Internett: www.samsung.no
Pris: Ca 11 000 kroner
Størrelse: 42 tommer
Design\funksjon: 3,7/6
Brukervennlighet: 4/6
Lyd\ bildekvalitet: 4/6
Pris: 2\6Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen